Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Pelaamisen ja hallinnon näkemyksiä

kirjoittanut Jukka Rimpiläinen | julkaistu 13.12.2015

Suomen Golfliiton liittovaltuuston puheenjohtaja, Harri Kainulainen:

Pelaamisen ja hallinnon näkemyksiä

Harri Kainulainen kertoi havaintojaan strategian valmistelun yhteydessä "liiton miehen" näkökulmasta.

Harri aloitti kysymällä, onko green card tarpeellinen vai ei? Hänen mielestään kortin suorittaminen on varmistanut asiallisen käyttäytymisen kentällä, myös opettavat prot ovat olleet tyytyväisiä green card -systeemiin.
– Rohkenen väittää, että kortin poistaminen vaikuttaa pelaamisen turvallisuuteen ja pelaajien käyttäytymiseen, myös opettajien ammattikunta vähenee ja samalla valmentajien määrä seuroissa vähenee, painottaa Kainulainen.
Suomen Golfliiton jäsenkortista Harri esitti muutamia huomioitaan. – Nykyisestä muovisesta jäsenkortista ollaan siirtymässä sähköiseen, jäsenten älypuhelimiin tallennettavaan korttiin. Nykyisen kortin ongelma on, että esimerkiksi Joroisten Kartanogolfissa runsaalla puolella ei ole tasoitusta, eli noin 450 jäsentä ei edes vaivaudu noutamaan korttiaan caddiemasterilta. Kyselyn mukaan sama tilanne on Golf Talmassa ja muuallakin. 40 prosentilla pelaajista ei ole tasoitusta eikä korttia, eli kilpaileminen ei kiinnosta, hän toteaa. – Nexgolfin järjestelmä tietysti kentillä tunnistaa heidät joka tapauksessa, ilman fyysistä korttiakin, nimen ja seuran perusteella.
– Yli 36 tasoituksella pelaavat kiertävät vain 4-5 kierrosta kesässä ja kuuluvat lajin lopettavien riskiryhmään. Tästä ryhmästä meidän pitää pitää huolta. Golf ei ole mielestäni kaiken kansan harrastus, hän toteaa ja jatkaa, innostuksen lajiin on tultava muutakin kautta kuin pay and play -kentiltä.

Pelaaminen tulee muuttumaan
– Voi olla, että klubijäsenyys tulee lisääntymään, varsinkin ellei liiton jäsenmaksun korotus miellytä. Kunnista ei löydy apua golfhankkeisiin, niillä on omat ongelmansa, muistuttaa Kainulainen.
– Mihin Golfliittoa tarvitaan? Golfliitolla on varsin laaja tehtäväkenttä, lajiliittona toimiminen sekä suomalaisten seurojen ja alueiden katto- ja tukiorganisaationa toimiminen. On EGA-tasoitusjärjestelmä, ulkomaiset yhteydet ja kansalliset kilpailut. Tehtäviä riittää ja kuka ne ilman liittoa hoitaisi, hän kysyy.

Tarvitsemme järkeviä työtapoja
– Liiton toiminnan on oltava läpinäkyvää ja taloudellisesti järkevää. Yhteistyön liiton organisaatioiden välillä tulee olla toimivaa ja kokousvalmisteluiden pitää olla oikealla tasolla. Olen myös varma, että jokaiselle toimijalle riittää puuhaa lajin parissa, toteaa Kainulainen.
– Päättäjät aistivat helposti mikäli asiat eivät ole läpinäkyviä, luottamusta mitataan koko ajan, joten pitää toimia kuten on päätetty, hän muistuttaa.

Tarvitaanko golfseuroja?
– Oikeutettu kysymys, sillä oy/ry-pohjainen toiminta voi aiheuttaa ongelmia. Golfseura on myös urheiluseura. Mielenkiintoista on myös pohtia löytyisikö juridinen malli, jossa voisimme toimia yhdellä organisaatiolla. Lainsäädännössämme ei ole tällaista yleishyödyllistä yhtiötä, mutta voisiko olla?
Suomen Golfliiton sääntöuudistuksessa näkyy koko prosessin muutos ja se on tulossa valtuuston arvioitavaksi 21.11. Kainulaisen mielestä sääntöjen modernisointi on paikallaan. – Valtuustoseminaari pidetään ennen kokousta, ja siellä asiat käydään perusteellisesti läpi. Valtuuston näkemykset edustavat laajasti kentän mielipidettä, hän jatkaa.
– Verkkotietopalvelu on myös siellä esillä, on hyvä kuulla mikä sen tilanne on. Liittokokous pidetään 14.2.2016 Jyväskylässä, jonka yhteydessä järjestetään GolfGaala. Gaalaillassa palkitaan kauden 2015 menestyjät ja juhlitaan näyttävästi, muistuttaa Kainulainen.

> takaisin uutisiin

Pelaamisen ja hallinnon näkemyksiä

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös