Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Maailman paras golfvakuutus

kirjoittanut Jukka Rimpiläinen | julkaistu 13.12.2015

Maailman paras golfvakuutus

– Olen toiminut urheiluvakuutusten parissa 20 vuotta ja golfareilla on maailman paras vakuutus. Kaikilla Golfliiton jäsenillä on tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikkialla maailmassa, eikä siinä ole omavastuuta. Vastuuvakuutus on voimassa Euroopassa ja siinä on 100 euron omavastuu. Vuodelle 2016 vakuutuksesta tulee vieläkin parempi, korvaussumma nousee ja nyt myös voimanponnistuksen yhteydessä syntyvä vamma korvataan. Yhtiön Omasairaalasta on syntynyt huikea menestystarina, sillä sinne pääsee ilman ajanvarausta ja aina erikoislääkärin vastaanotolle. Jos sattuu, menkää käymään, kehottaa yhteyspäällikkö Ari Koski vakuutusyhtiö Pohjolasta.

Maailman parhaista golfvakuutuksista on aina mukava kertoa, aloitti Ari Koski oman esityksensä ja kertoi toimineensa urheiluvakuutusten kanssa jo 20 vuotta. Ari on itsekin golfari, vuodesta 1997 alkaen, pelaten noin 60 kierrosta kaudesta.

Maailman paras golfvakuutus 2015
Suomen Golfliiton kaikenikäisillä, jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä on tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikkialla maailmassa, ilman omavastuuta. Liiton jäsenillä on myös vastuuvakuutus, joka on voimassa Euroopassa. Siinä omavastuu on 100 euroa. – Muista vakuutuksista poiketen golfarin vastuuvakuutuksessa ei ole tuottamusta, eli huonotkin lyönnit korvataan, vakuutti Koski. Vakuutuksen piirissä ovat jäsenet, harjoitusalueilla harjoittelevat ja kursseille osallistuvat pelaajat. Jäsenille tarjottava Hole-in-One -vakuutus on hankittavissa erikseen hintaan 19,80. Se on voimassa kaikkialla maailmassa ja korvaa juhlakuluja 500 euroa per holari.

Miten klubijäsenet ja kokeilijat voidaan vakuuttaa?
Vakuutusyhtiö Pohjola on Suomen Golfliiton toimeksiannosta tuotteistanut vakuutuksen myös klubijäsenille ja kipinäkierroksen pelaavalle. Vuonna 2015 vakuutuksen hinta oli 2 euroa per henkilö, per kierros ja tällaiset pelaajat tuli ilmoittaa erillisellä ilmoituksella vakuutusyhtiöön, joka laskuttaa ne seuraavana keväänä. Vuonna 2016 vakuutuksen hinta on 2,30 euroa. Kentälle tulevilla kurssilaisilla on automaattisesti vastuuvakuutus, mutta ei tapaturmavakuutusta.

Vielä parempi vakuutus vuonna 2016
Vuoden 2016 golfarin vakuutuksen tekee vieläkin paremmaksi se, että korvaussumma nousee 8 500 eurosta 15 000 euroon. Aiemman äkillisen tapahtuman aiheuttaman tapaturman tilalle tulee äkillinen tapahtuma, joka voi olla tapaturma tai voimanponnistus, johon ei tarvita enää ulkoista tekijää ja voimanponnistuksen yhteydessä syntynyt vamma voidaan myös kuvata ja leikata, jos se on tarpeen.
Vakuutusmaksuun tulee pieni korotus vuodelle 2016, eli hinta nousee kahdesta eurosta 2,30 euroon per jäsen. On hyvä muistaa, että golfarin vakuutus on voimassa ulkomailla vain hotellissa ja golfkentillä, ei muilla retkillä lomamaisemissa.

Tapaturmavakuutus jo noin 40 %:lla suomalaisista
Ari Koski muisteli kysyttäessä, että suomalaisista noin 70 prosentilla on henkilökohtainen tapaturmavakuutus. Tarkistettuaan asian hän tarkensi luvun 40 %:ksi. Asiaa kysyttiin, koska kahden euron vakuutusta klubijäsenen ja kipinäkierroksen pelaajalle pidettiin suhteessa kalliina jäsenen vakuutukseen verrattuna. Vakuutuksen "myynti" pelaajalle ja järjestelmästä koituva hallinnointi koettiin myös hankalaksi. Todennäköisesti nuo kulut menisivätkin firman piikkiin. – Satunnaisen pelaajan osalta tulee miettiä ihan oma vakuutustuote ja mikäli sellainen toimeksianto tulee, lupasi Ari Koski siihen palata. Ari Koski muistutti tässä yhteydessä myös, että tavalliset tapaturmavakuutukset eivät ole voimassa kilpailuissa. Lisäksi liiton tapaturmavakuutus on voimassa kaikenikäisillä pelaajilla, omavastuuta ei ole ja uuden tapaturmavakuutuksen myötä se on turvaltaan sellainen, mitä muut tapaturmavakuutukset eivät korvaa.

Vahinkoja sattuu
Yleisimpiä golfkentällä tapahtuvia vahinkoja ovat venähdykset (46 %), ruhjevammat (21 %) ja hammasvammat (9 %). Vammoista 67 % sattuu miehille ja 33 % naisille, ollen aika hyvin suhteessa lajin sukupuolijakaumaan. Yli 90 % korvattavista vastuuvahingoista liittyi golfpallon osumaan pysäköityyn tai ohiajavaan autoon. Keskimäärin vastuuvahinkoja tapahtuu noin 100 vuodessa ja niiden keskimääräinen korvaussumma on suunnilleen 800 euroa. Suurin yksittäinen vahinko 2009-2014 on ollut 20 600 euroa ollen henkilövahinko.
Golfpallo on vahinkoilmoitusten perusteella osunut myös taloon, kellariin, asuntovaunuun, bägiin, silmälaseihin, kännykkään, toisen pelaajan käteen, olkapäähän, päähän ja kasvoihin. Vastuuvakuutuksessa ei vaadita tuottamusta ja myös hieman epäselviltä vaikuttavia vahinkoja on korvattu: "Tuulilasiin ilmestynyt jälki mahdollisesti golfpallosta" ja "Silmälasit tippuneet, löydetty rikkinäisinä”.
Esityksen jälkeen käydyssä keskustelussa tuli ilmi etteivät pelaajat edelleenkään ymmärrä vastuuvakuutuksen omavastuuosuutta. – Tiedottamista pelaajille on lisättävä, painotti eräs toimitusjohtaja.

Mitä ei korvata
Pelaajan lyömää omaan autoon osuvaa palloa ei korvata, joten auto kannattaa tullessa sijoittaa mahdollisimman kauaksi lyönnin ulottumattomiin. Golfkentän omistamat autot ovat nekin lainsuojattomia ja siten korvausten ulkopuolella.

Omasairaalasta huikea menestystarina
Omasairaala tarjoaa joustavan tavan hoidattaa ­tapaturmavammat ja muut vaivat nopeasti kuntoon. Pohjola Vakuutuksen omistama Omasairaala on lyhentänyt ortopedisten tapaturmavammojen hoitoketjun noin puoleen aikaisemmasta. Heti ensimmäisellä käynnillä asiakkaan vamma tutkitaan, diagnosoidaan ja tehdään päätös jatkohoidosta. Ammattitaitoinen henkilöstö ja huippuluokan kuvantamislaitteet varmistavat oikeat hoitopäätökset. Vahinkojen korvauskäsittely tapahtuu sairaalassa, joten päätökset ja maksusitoumukset saa saman tien. Omasairaala palvelee Helsingissä. Toinen Pohjolan sairaala avataan ensi vuonna Tampereelle.
– Jos sattuu menkää ihmeessä käymään, kehottaa Ari Koski.

Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus
Golfyhtiöiden ja seurojen hallitusten jäsenille haluttiin seminaarissa kertoa myös millaiseen vastuuseen ao. tehtävässä voi joutua. Niihin liittyvistä vakuutuksista kuultiin Ari Kosken esityksen yhteydessä. Vakuutus voidaan tehdä yhtiölle tai yhdistykselle ja vakuutettuina ovat toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja sekä hallituksen jäsenet ja varajäsenet. Vakuutus kattaa johdon jäsenen henkilökohtaista korvausvastuuta yhtiölle, osakkeenomistajalle, velkojalle ja muulle ulkopuoliselle aiheutetusta vahingosta.
Vakuutuksesta korvataan taloudellinen vahinko, jonka vakuutettu on aiheuttanut toimiessaan vakuutuksenottajan hallintoelimen jäsenenä ja josta vakuutettu on osakeyhtiölain tai muun yrityksen hallintoelinten vastuuta koskevan erityislain mukaan korvausvastuussa.
Vakuutuksesta korvataan esimerkiksi taloudellisia vahinkoja, joista on tehty kirjallinen korvausvaatimus vakuutuksen voimassaoloaikana.
Pohjola huolehtii vahingonkorvauksen perusteiden ja määrän selvitykset. Pohjola hoitaa tai korvaa oikeudenkäynnin, jos korvauskysymys joutuu oikeuskäsittelyyn.

Golfautojen vakuutukset
Golfautolla on oltava liikennevakuutus, kun sitä käytetään liikenteeseen. Ajoneuvo on liikennevakuutuslain mukaisesti liikenteessä kun sitä käytetään tiellä tai sen ulkopuolella henkilön tai tavaran kuljetukseen. Golfautolla ajaminen kenttäalueilla on tämän mukaan liikenteeseen käyttämistä.
Kentänhoitokoneiden osalta asia ei ole täysin yksiselitteinen, koska koneita on hyvin erilaisia. Lähtökohtaisesti kyse on siitä, onko laite moottorityökone, jonka nopeus on enintään tai yli 15 km/h. Jos tällaisen koneen, jota ei ole rekisteröitävä, rakenteellinen nopeus on yli 15 km/h, on se liikennevakuutettava. Monesti rakenteellista nopeutta ei voida luotettavasti selvittää, joten yleisesti olemme vahvasti suositelleet kattavaa hoitokoneiden liikennevakuuttamista. Yrityksen vastuuvakuutus voi korvata vahingon, jos sitä ei yksiselitteisesti koneen ominaisuuksista johtuen katsota liikennevahingoksi. – Rajanveto on kuitenkin monesti vaikeaa ja kone on syytä liikennevakuuttaa, jos asiassa on vähänkään epäselvää, totesi Ari Koski esityksensä lopuksi.

Esitysaineiston voit ladata tästä.

> takaisin uutisiin

Maailman paras golfvakuutus

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös