Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Kaikki voimat samalle puolen pöytää

kirjoittanut Jukka Rimpiläinen | julkaistu 13.12.2015

Kaikki voimat samalle puolen pöytää

– Olen toiminut nyt 11 kk tehtävässäni liiton puheenjohtajana, enkä ole koskaan aiemmin saanut kuulla näin paljon totuuksia asioista, jotka ovat 180 astetta vastakkaisia. Tämä on ihan oma maailmansa! On tietysti hyvä, että asioita otetaan puheeksi, mutta se yhteydenottojen määrä on ollut huima. Ikävää on, että niihin liittyy liiaksi negatiivista emootiota, pyritään todistamaan, että toinen on väärässä. Ellei juurisyytä löydetä, emme löydä ratkaisuakaan golfin ongelmiin, arvioi Suomen Golfliiton puheenjohtaja Timo Laitinen.

Timo Laitinen, joka siviilityössään toimii Valtionkonttorin pääjohtajana avasi puheenvuoronsa valottamalla yleistä taloustilannetta Suomessa. Onhan hänellä tehtävässään siihen erinomainen näköalapaikka. – Suhdanteita tulee ja menee ja suhteellisesti katsoen Suomella menee edelleen hyvin. Huono puoli on velkaantumisen kasvun nopea tahti. Suomen valtion velka ylitti seminaarin aikoihin ensimmäisen kerran Suomen historiassa 100 miljardin euron rajan. Maksuvalmiudesta huolen pitäminen ei ole ihan mukavaa puuhaa, hän toteaa.

Yhteinen ongelma, väestön ikääntyminen
– Suomen valtiolla ja golfilla on sama ongelma, väestön ikääntyminen. Valtion näkökulmasta työssäkäyvien veronmaksajien määrä pienenee ja niin sanottu huoltosuhde heikkenee. Tästä näkökulmasta katsoen maahanmuuttajien suuri määrä voisi olla ratkaisu ongelmaan, jos heidät vain saataisiin nopeasti mukaan työelämään. – Golfissa ikääntyminen näkyy osakkaiden keski-iän nousuna ja kierrosmäärien vähentymisenä. Isossa kuvassa golfilla ei kuitenkaan mene huonosti. Olemme valtakunnan suurin lajiliitto aikuisjäsenten määrällä laskettuna, ja jäsenyyden ansiosta tiedämme ketkä golfia aktiivisesti harrastavat. Se on valtava lisäarvo viestinnässä. Golfilla on useita vahvuuksia, muun muassa terveysvaikutukset. Samoin ilmastonmuutos tuntuu tekevän työtä puolestamme, sillä pelaaminen kentillä jatkuu tänäkin vuonna pitkälle syksyyn. Amatöörigolfin puolella meillä jo on eurooppalaisia huippuja ja vuosi vuodelta saamme uusia menestyjiä. Kaikkeen tähän tarvitaan kenttiä ja seuroja, jossa pelataan.
Maailma on muuttunut, samoin kuluttajakäyttäytyminen. – En tunne maailmassa yhtään tuotetta tai palvelua, joka ei olisi taloudellisesti kannattava, jos asiakaskokemus on positiivinen ja hinnan asetanta realistinen. Golfkauppa ei käy, joten on mietittävä asiakaskokemusta ja hinnan asetantaa, sen sijaan, että mietittäisiin rajoitteita tai hallintoa, sanoo Laitinen.

Strategiaprosessista positiivisia uutisia
– Positiivisia viestejä olen saanut straregiaprosessista, jonka kaikissa tilaisuuksissa on katsottu eteenpäin ja keskustelut ovat edenneet hyvässä hengessä. Olen toiveikas, että tästä syntyy hyvä strategia ja vastuut saadaan jaettua eri toimijoiden kesken.
– Strategiatyön rinnalla on tekeillä sääntöuudistus, joka tulee saada maaliin maaliskuussa 2016. Uudistuksessa Suomen Golfliiton jäsenyys avattaisiin myös muille toimijoille.
Toivon, että sääntöuudistuksen valmistuttua SGKY anoisi Suomen Golfliiton jäsenyyttä. Toivon, että siitä käydään SGKY:ssä perusteellinen keskustelu ja että mukaan siihen otettaisiin liiton päättäjät. Käytännön toimintatavoista ja äänen kuulumisesta voidaan keskustella. Tarvitsemme kaikki voimat samalle puolelle pöytää viemään yhteistä tavoitetta eteenpäin, korostaa Timo Laitinen.

Yhdistysten yhdistys
– Milloin tässä maailmassa on ratkaistu jokin ongelma lisäämällä hallintoa tai yhdistyksiä, hän kysyy. – Tärkeämpää olisi pitää rakenne yksinkertaisena ja vuorovaikutus kiinteänä. Yhdistysten yhdistys toisi olemassaolevaan hallintomalliin mahdollisuuden, jossa SGKY:n näkökulmat tulisivat Golfliiton sisältä ja luonteva jatko sille olisi, että olisimme samassa verkostossa, päätti puheenjohtaja Timo Laitinen.

> takaisin uutisiin

Kaikki voimat samalle puolen pöytää

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös