Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Bunkkeriuutiset ja Honour-Golf -lehti yhdistyvät

kirjoittanut Jukka Rimpiläinen | julkaistu 05.01.2018

Golfkentän kunto ja sen hoitotoimet kiinnostavat osakkaita

Golfalalla peräänkuulutetusta yhteistyöstä ja toimintojen järkeistämisestä saadaan jälleen esimerkki, kun Honour-Golf -lehti ja Bunkkeri-lehti yhdistyvät. Suomen Golfentänhoitajien yhdistyksen (FGA) lehti ilmestyy jatkossa Honour-Golf -lehden sisällä ja avaa samalla kentänhoidon arkea myös osakkaille. Golfkenttien kunto Suomessa on korkealla tasolla ja kentänhoitotoimet palkkakuluineen on kentän suurin kuluerä. Yhteistyön ansiosta lukijamme saavat nyt arvokasta tietoa käyttöönsä.

Ympäristöasiat nosteessa
Golfala tulee näyttämään esimerkkiä ympäristöasioissa ja ilmastonmuutoksen huomioimisessa. Jo viime vuonna Honour-Golf -lehdessä esiteltiin useita kenttiä, joilla ympäristöasiat on järjestyksessä ja työ jatkuu edelleen. Suomen Golfkenttien yhdistyksen panostus golfkenttien hiilijalanjäljen mittaukseen jatkuu ja niitä tuloksia esitellään sekä lehdessämme että verkkojulkaisuissa. Bunkkeri-lehden sivuilla esitellään käytännön toimia, joilla kasvinsuojeluaineiden ja lannotteiden käyttö minimoidaan ja koko kenttäalueen biodiversiteettiä edistetään. Hyvinvoiva luonto on edellytys kentän hyvälle kunnolle.

Kentänhoidon tulevaisuus
Suuria kysymyksiä on paljon. Onko golfkenttien korjausvelka kasvamassa tavoittamattomiin? Millaisilla investoinneilla kenttien hoitotaso saadaan ylläpidettyä haastavissa olosuhteissa. Saadaanko luonnonmukaisilla hoitotoimilla parempia tuloksia? Miten kentähoitokoneiden kehitys tulee vaikuttamaan? Ilmastonmuutos näkyy myös meillä ja kentänhoidon on reagoitava muuttuviin olosuhteisiin uusilla ratkaisuilla.

Kokemuksella ja koulutuksella
FGA järjestää koulutusta ja jakaa tietoa – vuosikymmenten kokemuksella. FGA ymmärtää golfkenttien olevan osa muuttuvaa maailmaa, jossa maa, vesi, fossiiliset polttoaineet ja muut luonnonvarat ovat uhattuina. Tiedostamme kenttämestareiden ja kentänhoitajien mahdollisuudet ja vastuun vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin, luontoa ja luonnonvaroja säästäen. FGA pyrkii toiminnallaan edistämään ympäristötietoisuutta puhtaan ja terveen luonnon ylläpitämiseksi. FGA:n edustajat osallistuvat vuosittain Euroopan kentänhoitajien yhdistyksen FEGGA:n kokoukseen.

Yhteistyö tarjoaa kattavaa näkyvyyttä kentänhoidolle
Kentänhoitoasioiden tuominen toiminnan keskiöön lisää työn arvostusta. Honour-lehden laajan jakelun ansiosta kentänhoidon osaaminen saa lisänäkyvyyttä. Lehti jaetaan jatkossa myös FGA:n jäsenille, kaikille Suomen golfkentille sekä alan oppilaitoksille. Ilmoitus lehdessä tavoittaa kaikki golfkenttien hoidosta vastaavat ja alan vaikuttajat.

Suomen Golfkentänhoitajien yhdistys – Finnish Greenkeepers Association FGA ry kokoaa yhteen ammatikseen golfkenttiä hoitavat henkilöt. Tavoitteena on edistää heidän työhönsä kuuluvia asioita sekä harjoittaa ammatillista tiedotus- ja koulutustoimintaa.
Lisätiedot: Esa Hukkanen | esa.hukkanen@fga.fi | puh. 040 8456 449

Suomen Golfkentät ry:n tarkoituksena on toimia jäseninään olevien golfkenttäyhteisöjen välisenä yhteistyöelimenä. Yhdistys kehittää golfkenttien ylläpitoon, hoitoon ja palvelutasoon liittyviä toimintoja. Yhdistys edistää golfalan yleisiä toimintaedellytyksiä ja valvoo jäsentensä yleisiä ja yhteisiä etuja.
Lisätiedot: Jukka Rimpiläinen | toimitus@sgky.fi | puh. 0400 484 027

> takaisin uutisiin

Bunkkeriuutiset ja Honour-Golf -lehti yhdistyvät

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös