Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Onko golfilla merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa?

kirjoittanut Antti Hiltunen | julkaistu 02.10.2018

Golfin mahdollisuuksista suurin, pelin terveysvaikutuksien hyödyntäminen, on jäänyt hyödyntämättä. Golf taistelee edelleen yhteiskunnallisen hyväksyttävyyden kanssa. Tehokkain tapa on hyödyntää sellaisia golfin ominaisuuksia, jotka ovat todellisia ja kiistattomia. Näistä yksi vähiten hyödynnetty on golfin terveys- ja sosiaaliset positiivit. Nämä voidaan jakaa neljään osaan:

  1. Elinajan odotus pitenee keskimäärin viidellä vuodella. Tämä ennuste on kiistaton ja on riippumaton iästä, sukupuolesta tai sosiaalisesta asemasta.
  2. Aktiivinen fyysinen elämä auttaa ihmistä torjumaan masennusta ja muita psyykkisiä oireita. Golf ehkäisee siis dementiaa, masennusta ja ahdistusta.
  3. Golf tarjoaa ihmisille sosiaalisen verkoston. Golf tutkitusti aktivoi ihmisen sosiaalista elämää, mikä tietysti tuo elämään sisältöä ja ryhmään kuulumisen tunnetta.
  4. Golf vahvistaa itsetuntoa ja muita arvokkaalle elämälle keskeisiä ominaisuuksia.

Alla olevan listan toitottaminen julkisuudessa on hyvä, mutta ei muuta maailmaa. Tarvitsemme näiden asioiden ympärille tarinoita ja tekoja. Aktiivista arvojen mukaista elämistä. En siis tällä tekstillä voi muuttaa yhteiskunnan asenteita golfia kohtaan. Meidän tulee saavuttaa tila, jossa olemme osa yhteiskuntaa. Golf ei ole irrallinen osa yhteiskuntaa tai elämää, vaan noin 140.000 golfarin elämän keskeinen osa. Tämä koskee urheilua yleensäkin. Tämän asian eteen teemme töitä, ja parhaillaan suunnitellaan ensi kauden toimintaa, jonka yhtenä kärkenä juuri golfin terveysvaikutukset ovat.

Fun fact: suomalaiset golfarit kävelevät yhden golfkauden aikana yli 20 miljoonaa kilometriä!

Lisää aiheesta voit lukea
www.golfandhealth.org

Muistakaa elää täysillä!
Antti Hiltunen

> takaisin uutisiin

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

syy nykyiseen tilanteeseen

Olisikohan syy nykyiseen tilanteeseen se, että jäsenyys vapautettiin 10 vuotta sitten golfliiton suosituksesta. Golfliittohan halusi vain jäsenmaksurahaa, eikä miettinyt asiaa lainkaan osakkaan kannalta.

- kirjoittanut pentti sirola | 24.10.2016

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös