Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Tapiola Golf saa ensi keväänä kaivatun klubitalon

kirjoittanut Jukka Rimpiläinen | julkaistu 28.09.2015

Golfareille avataan keväällä 2016 HUNAJAPURKKI NIMELTÄ TAGI!

Pääkaupunkiseudun golfillisen helmen, Tapiola Golfin tulevaisuus näyttää entistäkin valoisammalta uusien yhteistyökumppaneiden ansiosta. Pääkaupunkiseudun golfpalvelut nousevat uudelle tasolle, kun links-tyyppinen kenttä saa arvoisensa klubitalon – Tapiolan Golfkeskuksen eli TAGIn. Kenttäalueelle rakennettava golfkeskus pitää sisällään Golf Centerin uuden lippulaivamyymälän, OnGolfin matkatoimiston, ympärivuotiset lyöntipaikat ja harjoitusstudion sekä mailojen fittauspalvelun, jotka sijoittuvat sen alimmaiseen kerrokseen. Sinne sijoittuu myös Mika Piltz Golf School kaikkine nykyaikaisine herkkuineen. Ylimmäiseen kerrokseen tulevat golfkentän tarvitsemat pukeutumistilat saunoineen sekä ravintola- ja kokoustilat ja toimistot.

Golfkentän rakentaminen oli jo sinällään espoolainen suurteko. Ongelmaksi muodostuneesta maankaatopaikasta syntyi yksityisrahoituksella upea liikuntapaikka, jonka ansiosta Espoo todennäköisesti säästi miljoonia veronmaksajiensa rahoja. Kentän kestävää kehitystä edustaa myös kaasujen kerääminen maan alta hyötykäyttöön, ja sillä lämmitetään noin 600 lähialueen taloa. Golfkenttä sai aikaan isommankin rakennusbuumin, sillä alueelle rakennettiin kokonaan uusi liittymä Länsiväylältä, joka nimettiin Turvesolmuksi. Golfkentän ja Länsiväylän väliselle alueelle on nousemassa iso puutarhamyymälä ja muita liikkeitä. Asuntorakentaminen on sekin vauhdittunut kentän ympäristössä.

Tapiola Golfissa järjestettyyn tiedotustilaisuuteen oli saatu mukaan kaikkien golfmedioiden edustajat. Odotukset tilaisuudessa olivat kovat, mutta nekin ylitettiin. Klubitalon julkisivukuvat pyörivät suurella näytöllä ja kolmikko Pertti Itkonen, Panu Parviainen ja Mika Piltz kertoivat vuorollaan roolistaan hankkeessa. Upeinta on, että hankkeen noin 5 miljoonan euron rahoitus hoidetaan kokonaan yksityisin varoin ilman kentän osakkaiden panostusta.

– Pari vuotta mietimme oikeanlaista palvelukonseptia, kunnes palaset loksahtivat kohdalleen. On hienoa tuoda pk-seudulle täysin uudenlainen palvelukokonaisuus, kertoi Tapiola Golfin toimitusjohtaja Pertti Itkonen. – Keskus tulee niin pelaajien kuin lähiseudun yritysten ja miksei asukkaidenkin käyttöön, lisäsi Itkonen.

– Tästä tulee golfareille varsinainen hunajapurkki, muotoilee Golf Centerin hallituksen puheenjohtaja Panu Parviainen. – Kaikki palvelut ja herkut ovat tarjolla saman katon alla, keskeisellä paikalla, hyvien liikenneyhteyksien päässä ja mikä parasta, ympäri vuoden, hän korostaa. – Golf Center oli jo pitkään etsinyt toiminnalleen paikkaa, jossa ns. takapihalle aukeaisi golfin lyöntipaikat opetustoimintaa ja mailafittausta tukemaan. Tapiola Golf on siksi meille erityisen onnistunut kokonaisuus. – Saimme rangen lisäksi 18-reikäisen kentän, jossa pelaajat voivat testata uusia välineitään, hän lisää. – Meillä on jo 20 vuoden yhteistyö kaikkien tärkeimpien mailamerkkien kanssa, joten teemme heidän avullaan sellaisen fyysisen kivijalkaliikkeen, joka peittoaa tavalliset verkkokaupat. Mailoja voidaan nyt testata täysin oikeissa olosuhteissa, pelikentällä, joten jokainen voi saman tien varmistua valinnastaan. Meillä on uutuuksista parhaat valikoimat, korostaa Parvianen. Mailafittausta jo nyt aktiivisesti tekevä Golf Center saa uusiin tiloihin kolme huippustudiota täydellisesti varusteltuina.

Matkatoimistolle omat kokoustilat
Myös matkatoimisto OnGolf saa uudesta klubitalosta kaipaamaansa tilaa kohteisiin tutustumista ja get-together -iltoja varten. OnGolfin matkoilla toisiinsa tutustuneet golfarit kutsutaan jatkossa omiin kokoustiloihin matkamuisteloihin ja uusien reissukohteiden suunnitteluun.

Piltz Golf School
Pickalassa aiemmin golfopetusta jakanut Mika Piltz tuo koko arsenaalinsa nyt Tapiola Golfiin. – Suomalaisittain aivan huikea juttu, hän toteaa, onhan nyt mukana uusin huipputekniikka, jota löytyy vain muutamasta muusta paikasta maailmassa. Ja koska Mika tekee junnutyötä jatkossa Teemu Selänteen kanssa, on helppo arvata Tapiola Golfin saavan myös runsaasti tulevaisuuden harrastajia. – Tulemme panostamaan puttereiden fittaamiseen kunnolla, korostaa Piltz. – Se on maila, jolla tulos tehdään ja jokaiselle löytyy paras vaihtoehto, hän vakuuttaa.

Uuden klubirakennuksen rakentaminen on siis jo käynnistynyt. Peruskiven muurasi 17.9. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Klubitalon pinta-ala on n. 2100 br-m2 kolmessa kerroksessa. Rakennuttajana toimii Tapiola City Club Oy, jonka omistaa Tapiola Golf Oy. Sen omistusjärjestelyt tulevat muuttumaan hankkeen edetessä. Rakennuksen suunnittelusta on vastannut arkkitehti Bratislav Toskovic Parviainen Arkkitehdit Oy:stä.

Tapiola Golfin ensimmäiset 9 reikää valmistuivat vuonna 2012 ja täysimittaisena se on ollut käytössä kolmatta vuottaan. Tänä kesänä pelikierroksissa saavutettaneen tavoite, 27 000 kierrosta.

> takaisin uutisiin

Tapiola Golf saa ensi keväänä kaivatun klubitalon

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös