Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Yhteistyö ja tulonmuodostuksen potentiaali

kirjoittanut Jukka Rimpiläinen | julkaistu 11.10.2017

Golfkauden alkua saataneen odotella hieman kauemmin kuin muutamana menneenä keväänä, kun talvi tuli perinteisenä myös eteläiseen Suomeen ja pakkaskausi on jäädyttänyt kentät varsin syvältä. Toivottavasti ei kuitenkaan niin, että kenttien pelikuntoon saaminen vie pitkälle kesään.

Alkava golfvuosi on osoittanut, että yhtiöissä on tartuttu ongelmiin ja lähdetty tekemään muutoksia yhtiöjärjestyksiin, jotta ne vastaavat niitä tarpeita, joita muuttuva yhteiskunta luo myös golfyhteisöille. Samoin käyttämättömien ja tarpeettomien osakkeiden osalta on aloitettu takaisinlunastusohjelmia tai ns. lepäämään jättämismahdollisuuksia. Nämä kaikki ovat juuri niitä toimia, joilla yhtiöiden toiminta saadaan kestävälle pohjalle, ja ne voivat laatia pitkänaikavälin strategioita, joilla toimia kaikissa olosuhteissa elinvoimaisesti.
Erityisesti on huomioitava myös laajeneva kenttien välinen yhteistyö, joissa tarjotaan osakkaille tai pelioikeudenhaltijoille mahdollisuus erilaisilla pelipaketeilla pelata muitakin lähistön kenttiä kuin omaa.

Aikaisemmin oli vakaa usko, että jokainen lähellä oleva kenttä on kilpailija, vaikka siitä ei ollut mitään tutkittua tietoa. Nyt on huomattu, että varsinainen kilpailu pelaajista on varsin marginaalista lähikenttien välillä, ja siten sillä ei ole mitään ratkaisevaa merkitystä kokonaistulon muodostumiseen. Näissä asioissa, kuten monessa muussakin golfyhtiön johtamiseen liittyvässä asiassa, on päätöksiä tehty enemmän luulon kuin tutkitun ja analysoidun tiedon perusteella. Ilolla voi todeta, että hallituksiin on ilmeisesti saatu ammattilaisia enenevässä määrin, kun katsoo tehtyjä päätöksiä, mutta paljon on vielä niitäkin hallituksia, joiden visio on vaaksan mittainen ja päätökset perustuvat myytteihin. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin kovaa vauhtia menossa.
Paljon on käsitelty osakkeenomistajien asemaa ja omistamiseen liittyviä ongelmia ja niiden ratkaisutarpeita, joista edellä olevassa kerrottiin. Tätä ei kuitenkaan pidä sekoittaa siihen, etteivätkö yhtiöt pystyisi toimimaan ilman niitä osakkeenomistajia, jotka haluavat luopua tarpeettomasta osakkeesta ja siihen liittyvistä maksuista. Suomessa on tällä hetkellä aivan riittävä aktiivinen pelaajapotentiaali, jonka varassa yhtiöiden talous pysyy kunnossa, kunhan vain saadaan tehtyä pelaamiseen sellaisia tuotteita, joita pelaajat haluavat.

Golfliiton rekisterin mukaan meillä on noin 140.000 golfinpelaajaa, jotka maksavat jäsenmaksun johonkin golfseuraan eli ovat varmasti pelaamassa kauden aikana ainakin muutaman kerran. Tämä määrä golfareita voitaisiin ajatella yhteislähtöön kaikille Suomen kentille, jolloin jokaisella tiiauspaikalla olisi yli 70 golfaajaa – aikamoinen ruuhka. Tämä antaa hyvän mielikuvan nykyisestä pelaajapotentiaalista, jonka varaan yhtiöt voivat toimintansa laskea. Tästä määrästä riittää kyllä kaikille pelaajia, kyse on vain siitä, mitä tarjotaan pelaajalle rahan vastineeksi.

Tämän vuoden toimialajärjestöjen teema ja tavoite on pelaajamäärän nettolisäys 3300 pelaajalla. Haastava tavoite, jonka saavuttamiseen jokainen voi kantaa kortensa kekoon ja erityisesti naisia ja junioreita kaivataan lisää.
Emme suinkaan ole ainoa laji, joka painiskelee samoissa kysymyksissä. Helsingin Sanomissa oli 10.03. artikkeli ratsastusharrastuksesta, ja artikkeli olisi voinut suurelta osin olla täydellinen kuvaus golfin tilanteesta. Ainoa ero on harrastajien ikärakenne ja sukupuolijakauma, joka on täsmälleen päinvastainen kuin golfissa. Saisimmeko houkuteltua nuo ratsastuksen lopettavat tytöt ja naiset aloittamaan golfin?
Mukavaa kevättä ja kauden alun odottelua!

> takaisin uutisiin

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

Missä keskustelu?

Mitä tarkoittaa Honour-lehden sivuilla "osallistu keskusteluun osoitteessa: www.sgky.fi"? Missä sellainen keskustelu on?

- kirjoittanut Juha Peltonen | 28.04.2016

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös