Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Aikaa ja vapaa-aikaa

kirjoittanut Jukka Rimpiläinen | julkaistu 27.06.2018

Lehtemme keskittyy tässä numerossa golfmatkailuun, jonka me miellämme pitkälti pelimatkoihin ulkomaille, kun meillä kentät ovat suljettuina. Kuitenkin kotimaan golfmatkailu on kasvattanut suosiotaan ja monet kentät ovat alueillaan löytäneet tästä oivan yhteistyömuodon, tarjoamalla pelipaketteja majoituksella jonkun hotellin tai vastaavan kanssa.

Tällainen yhteistyö myös osoittaa, että kentät eivät todellisuudessa kilpaile keskenään vieraspelaajista, kuten usein virheellisesti luullaan, vaan vahvistavat toistensa profiloitumista erilaisina kenttinä. Näin vierailijat saavat eri pelipäivinä toisistaan poikkevia pelikokemuksia.

Kansainvälinen golfmatkailu ei kuitenkaan ole vielä saapunut Suomeen. Golfmatkailua tulisi matkailuyrittäjien markkinoida etenkin Keski-Euroopan maihin, jotta kaiken golfiin liittyvän matkailun suunta ei välttämättä olisi Etelä-Eurooppaan tai kaukomaille.

Meiltä löytyy erinomaisia alueellisia kenttäyhdistelmämahdollisuuksia matkailijoille liitettynä hyviin majoituksiin. Tämä tietysti vaatii kenttien lisääntyvää yhteistyötä ja ideointia, joita matkanjärjestäjille voidaan matkailutuotteina tarjota.

Nykyisin kuulee kovin usein, kun kysytään mikset kokeilisi golfia harrastuksena, että se vie liikaa aikaa. Tätä ”liian pitkän” ajan ongelmaa on myös yritetty jotenkin muuttaa kenttien toimesta, järjestämällä lyhyempiä pelikierroksia, speedgolfia ja ties mitä.
Mitäpä jos käännetään koko asia toisinpäin ja kysytään mihin kaikilla on niin kova kiire vapaa-ajalla. Eikö voitaisi vain todeta, kun sanotaan golfin vievän liikaa aikaa, että entä sitten, niinhän kaikki vapaa-ajan harrastukset vievät aikaa.

En muista koskaan kuulleeni tennispelaajien toteavan samaa tenniksen pelaamisesta tai vielä vähemmän maratonin harrastajan kritisoivan maratonin kuluttavan liikaa aikaa, harrastukset vain yksinkertaisesti vievät ja saavat viedä aikaa.

Golf pelinä vie aikaa, mutta se on vapaa-aikaa, josta jokaisen tulisi nauttia ja ottaa se mahdollisuutena, ns. hengähtää kaikesta arkisesta kiireestä ja hopusta. Varmaan sanomattakin on selvää, että siitä mieli ja keho suuresti kiittää.

Pelataan golfia hyvällä omallatunnolla ja ollaan vain ylpeitä siitä, että se vie aikaa, meidän omaa aikaa, joka on Golfliiton sloganin mukaan parasta vapaa-aikaa.

Miellyttävää kesää!
Jarmo Turtiainen
Suomen Golfkentät ry
Puheenjohtaja

> takaisin uutisiin

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

Missä keskustelu?

Mitä tarkoittaa Honour-lehden sivuilla "osallistu keskusteluun osoitteessa: www.sgky.fi"? Missä sellainen keskustelu on?

- kirjoittanut Juha Peltonen | 28.04.2016

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös