Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Yritystapahtumat edelleen tärkeitä golfkentille

kirjoittanut Jukka Rimpiläinen | julkaistu 28.09.2015

Vuonna 2013 voimaan tullut edustusmenojen verovähennyksen poisto sai pohtimaan sen vaikutuksia kenttien yritystapahtumiin. Edellisellä sivulla toimitusjohtajat vastasivat lähes yksimielisesti, ettei sillä ole ollut vaikutusta tapahtumien määrään, mutta niiden osallistujamäärät ovat ehkä pienentyneet. Yritystapahtumilla on erityisen suuri merkitys golfkenttien ravintoloille, jotka saavat niistä tarvittavan piristysruiskeen toiminnalleen.

Edustuskulujen verovähennys-oikeus tekikin paluun!
Ei ihme, ettei sillä tänä kesänä tuntunut olevan vaikutusta, sillä Kauppalehti kirjoitti kesäkuun 19. päivä 2014 lehdessään aiheesta ja kertoi Stubbin hallituksen päättäneen edustusmenojen 50 % vähennysoikeuden palauttamisesta. Se oli osa hallituksen elvytyspakettia ja astui voimaan vuoden 2015 alusta. Kuinkahan moni meistä on pysynyt kaikissa näissä käänteissä mukana?
– Kataisen-Stubbin hallituksen veropolitiikkaa on moitittu poukkoilevaksi, ja syystäkin, kirjoittaa Talousverkkokin. – Pitkään oli niin, että yrityksen edustusmenoista sai tuloverotuksessa vähentää 50 %. Vuoden 2014 alusta verovähennysoikeus poistettiin, mikä aiheutti ymmärrettävästi porua. Vuoden 2015 alusta verovähennysoikeus palautettiin.
Vuosi 2014 oli siis edustusmenojen vähennysoikeuden suhteen kummallinen välivuosi, jolloin vähennystä ei saanut tehdä lainkaan.
Ratkaisevaa on yrityksen tilikauden päättymispäivä: Jos tilikausi on päättynyt vuoden 2014 aikana, edustusmenoja ei saa vähentää verotuksessa. Jos tilikausi päättyy vuoden 2015 aikana tai myöhemmin, edustusmenoista saa tehdä 50 % vähennyksen, vaikka tilikausi olisi alkanut v. 2014, kertoi Talousverkko.

Kuvien yritystapahtumat järjestettiin Kurk Golfissa ja Kytäjällä. Vasemmalla sivulla Honour-lehden yhteistyökumppani, Forever-kuntoklubi, kutsui jäseniään kamppailemaan salien mestaruudesta. Tällä sivulla Honour-lehteä painava Punamusta Oy isännöi yritystapahtumaa Kytäjällä, jossa tuttuun tyyliin liikuttiin autoilla. Punamusta Oy kuuluu Kytäjä Golfin tapaan Laakkonen-konserniin.

> takaisin uutisiin

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös