Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Dominikaaninen

Dominikaanisessa tasavallassa pelataan

Karibian parasta golfia

Lähes neljännes Karibian alueen golfkentistä sijaitsee Dominikaanisessa tasavallassa. Korkeimmat kansainväliset laatustandardit täyttävät kentät houkuttelevat golfareita ympäri maailmaa. (Kuvat: Dominican Republic Ministry of Tourism)

La Cana Golf Course.

Dominikaaninen tasavalta on Karibian alueen golfin raskassarjalainen. Runsas valikoima huippuarkkitehtien suunnittelemia kenttiä koristaa saaren rannikkoalueita. Eniten laatukenttiä ja luksusmajoituskohteita löytyy Punta Canasta ja sen ympäristöstä. Maan itäisimpään osaan sijoittuvaa aluetta rajaa pitkä rantaviiva, jonka tuntumaan sijoittuvat lukuisat resortit sekä kansainvälinen lentokenttä, josta johtaa nopea moottoritie pääkaupunki Santo Domingoon.
Punta Canalla on tarjota yli 30 kilometriä valkoisen puuterihiekan peittämiä rantoja, avomerikalastusta ja kaikki kuviteltavissa olevat vesiurheilulajit – sekä tietenkin joukko kiiteltyjä golfkenttiä, joita ovat piirtäneet muun muassa Tom Fazio, Jack Nicklaus, Dyen perhe, Nick Price, Gary Player ja Sir Nick Faldo.
Dominikaaninen tasavalta on ollut Karibian johtava golfmaa jo vuodesta 1971 lähtien, jolloin maailmankuulu Teeth of the Dog -kenttä La Romanassa sijaitsevassa Casa de Campon ylellisessä golfresortissa avattiin. Sekä Dominikaaninen tasavalta, Casa de Campo -resort että Teet of the Dog -kenttä ovat ehtineet voittaa jo lukuisia kansainvälisiä matkailualan palkintoja.

Tunnustukset
Vuonna 2013 Dominikaaninen tasavalta voitti parhaan golfkohteen palkinnon, ja vuonna 2014 maa valittiin kansainvälisen golfturismin kattojärjestö IAGTO:n World Golf Awards -gaalassa Karibian alueen parhaaksi golfkohteeksi. Vuonna 2014 myös Casa de Campolle myönnettiin tunnustus ”Best Golf Resort in the Caribbean”, Karibian alueen paras golfresort. Nykyisin Domikaanisessa tasavallassa on enemmän golfkenttiä kuin yhdessäkään muussa Karibian alueen maassa, yhteensä yli 25 kappaletta. Kentät ovat kansainvälisesti tunnustettujen golfarkkitehtien suunnittelemia ja sijaitsevat lumoavissa paikoissa.
Yksi upeimmista elämyksistä on Tom Fazion suunnittelema Corales Golf Club. Vuonna 2010 avatulla 18-reikäisellä kentällä on kuusi merenrantaväylää ja kentän reititys kulkee luonnon muovaamien kallioseinämien yllä, merenlahtien, pienten järvien, idyllisten poukamien ja korallilouhosten lomassa. Samoin Jack Nicklaus on onnistunut erinomaisesti Cap Canassa sijaitsevan Punta Espada -kentän suunnittelutyössä. Palkitun golfkentän ja korkealuokkaisten majoitusvaihtoehtojen äärellä golfmatkailijan ilmeinen valinta on matkapaketti, johon kuuluu osana myös golf. Punta Cana on golflomalle hyvä tukikohta, sillä lyhyiden etäisyyksien päässä sijaitsee lukuisia muita huippukenttiä. Halutessasi voit pelata eri golfkentällä vaikka lomasi jokaisena päivänä.

Kasvava markkina
KPMG Golf Advisory Practicen tuoreen raportin mukaan Dominikaaniseen tasavaltaan suuntaavien golfmatkailijoiden määrä on ollut viime vuosina tasaisessa kasvussa. Myös tarjonta kasvaa naapurimaita nopeammin, sillä Caribbean Golf Overview 2015 -raportin mukaan maassa on parhaillaan rakenteilla kaksi uutta golfkenttää. Golfturismin tulevaisuus näyttääkin Dominikaanisessa tasavallassa valoisalta.
Golfmatkailijoiden on arvioitu pelaavan noin 48 prosenttia kaikista Karibian alueella pelatuista golfkierroksista. Vuonna 2014 Karibialla vieraili noin 650 000 potentiaalista golfaria Yhdysvalloista. Toiseksi eniten, noin 475 000 golfmatkailijaa, saapui Kanadasta. Kaksi kärkimaata toivat siis alueelle yhteensä yli 1,1 miljoonaa golfin harrastajaa. Kolmanneksi eniten matkailijoita saapui Euroopasta, jonka 26 400 potentiaalisen golfarin kokonaismäärässä on vielä runsaasti kasvuvaraa.

Paikalliset harrastajat
Dominikaanisessa tasavallassa on suhteellisen paljon omia golfin harrastajia: rekisteröity tasoitus on yli 10 300 pelaajalla. Vuodesta 2011 lähtien määrä on kasvanut seitsemällä prosentilla. Neljä viidestä aktiivigolfarista on miehiä ja seitsemän prosenttia juniori-ikäisiä. Junioreiden määrä on kasvanut viime vuosina huomattavasti, peräti 11 prosentilla.

Tietoja Dominikaanisesta tasavallasta
Kristoffer Kolumbus vieraili Dominikaanisessa tasavallassa maan ensimmäisenä turistina jo vuonna 1492. Hänen jälkeensä maassa ovat käyneet lukemattomat turistit – mukaan lukien ne viisi miljoonaa, jotka lomailivat Dominikaanisessa tasavallassa vuonna 2014.
Maassa on yli 25 upeaa golfkenttää ja se on useasti valittu Karibian alueen ja Latinalaisen Amerikan parhaaksi golfkohteeksi. Huippukentien lisäksi Dominikaanisessa tasavallassa vierailevaa hemmottelevat lukuisat luksuslomakeskukset, maan koskematon luonto, tyylikkäät kaupungit sekä viehättävät kylät täynnä lämpöä ja ystävällisiä ihmisiä.

Miten sinne lennetään?
Tällä hetkellä suoria lentoja Suomesta on ainoastaan Puerto Plataan, eli Dominikaanisen tasavallan pohjoispuolelle. Maanteitse matka Puerto Platasta etelään Punta Canaan on kuitenkin pitkä, noin 4 tuntia. Etelässä kenttävaihtoehdot ovat Santo Domingo tai Punta Cana. Näille kentille pääsee yhdellä vaihdolla useiden Euroopan lentokenttien kautta kuten Pariisi, München tai Berliini. Lentomatka kestää vaihtoajoista riippuen noin 12-14 tuntia.

Paras aika matkustaa
Dominikaaninen tasavalta on parhaimmillaan talvikuukausina joulu-maaliskuussa. Karibialla alkusyksy on vielä altis hurrikaaneille. Hurrikaaniaikana pidetään syys-marraskuuta. Lämpötila talvikuukausina hipoo 30 astetta ja iltaisin lämpötila laskee noin 20 asteeseen. Sadekuurot ovat mahdollisia ja ne tulevat yllättäen, usein ne kestävät muutaman minuutin ja hetken päästä paistaa taas aurinko.

Lisätietoja:
Dominican Republic Tourist Office Tukholmassa
Patricia Polanco de Olmos, Johtaja
Sähköposti: p.polanco@godominicanrepublic.com
Puhelin: +46 (0)8-120 205 37

Target Tourism, Trade & Press
Pia Klitten Sørensen, Johtaja
Sähköposti: pia@target-tourism.dk
Puhelin: +45 8680 1025
Matkapuhelin: +45 2452 1025

La Cana Golf Course.

Punta Espada Golf Club.

Punta Espada Golf Club.

OnGolfin Mari Jokinen vieraili paikan päällä matkatoimistoille suunnatussa tapahtumassa ja kuvailee paikkaa näin: Punta Canan maisemaa hallitsevat vitivalkoiset rannat ja huojuvat palmupuut. Tämän lähemmäksi paratiisimaista maisemaa on vaikea päästä. Golfarille Punta Cana on todellinen paratiisi. Kentät ovat toinen toistaan tasokkaampia, ja hyvin hoidettujen kenttien valkohiekkaiset bunkkerit ja Karibian meren turkoosinvärinen vesi saa haukkomaan henkeä. Karibialainen rento tunnelma on aistittavissa kaikkialla. Palvelu on erinomaista ja ihmiset ovat hyväntuulisia. Iltaisin salsan rytmit täyttävät sametinpehmeän illan.

Eläminen keskittyy kuitenkin pääsääntöisesti hotelleihin, joissa palveluun ja ravintoloihin on satsattu. All Inclusive -hotelleissa on tarjolla useita ravintoloita, buffetravintoloista tasokkaisiin à la carte -ravintoloihin. Tarjolla on kansainvälisiä keittiöitä ja paikallisia herkkuja. Kaikki palvelut hotellialueilla kuuluvat hintaan. Vaikka hotellit ovat suuria, on ne usein rakennettu kauniisti laajalle alueelle luonnon keskelle niin, että tunnelma hotelleissa ja sen ympäröimässä puutarhassa ja allasalueilla on rauhallista. Monissa hotelleissa on myös erikseen aikuisten puoli, jonne alle 18-vuotiaita ei päästetä. Toki tarjolla on myös edullisempia majoitusvaihtoehtoja, villoja ja huoneistoja. Punta Canan pienessä keskustassa on muutamia ravintoloita ja ostoskeskus.

Useimmilla hotelleilla on omat golfkenttänsä, jotka ovat hotellin asiakkaille hinnaltaan edullisempia. Golfpakettiin kannattaa yhdistää kuitenkin muutama alueen ”helmi”. Yksi alueen ”must” -kentistä on Punta Espada. Huono ajatus ei myöskään ole tehdä päiväretki Casa De Campoon, jonne on noin tunnin ajomatka Punta Canasta. Täällä pääset kokemaan unohtumattoman kierroksen yhdellä maailman top 100 -kentällä ja Karibian alueen ykkösellä: Teeth Of The Dogilla. Ostaessasi green feen kuljetukset kuuluvat myös hintaan. Green feet alueen parhaimmille kentille ovat kalliita (250-300 $/henkilö), mutta olisi sääli jättää nämä kentät väliin, sillä ne nousevat varmasti omien golfkenttälistausten ylimpään kärkeen.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös