Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

PelicanSelfStorage

Vuokrattu varasto vaihtoehtona golfvarusteiden talvisäilytykseen?

Suomessa on jo muutamia varastointipalveluja tarjoavia yrityksiä ja yksi nopeimmin kasvavista ja näkyvimmistä on Pelican Self Storage. Varsinkin golfarilla yhtiön tyylikkään vihreät toimipaikat miellyttävät silmää. Tutustuimme yrityksen palveluihin ajatuksella siitä, olisiko niistä apua golfarin varusteiden talvisäilytykseen. Monella muullakin lienee ”projektihuoneessa” kärryjä, bägejä ja lukematon määrä muuta oheismateriaalia tilaa viemässä. Jos Pelican Self Storagesta saisi golfarille räätälöidyn varastoratkaisun, olisi se kertomisen arvoinen.

Yrityksen nettisivuilla kerrotaan miten helppoa säilytystilan vuokraaminen on. Kirjoita oma postinumerosi hakukenttään ja palvelu kertoo sinua lähinnä olevan varaston. Lähinnä pk-seudulle ja Turkuun keskittynyt yritys palvelee jo 14 toimipisteen voimin. Honour-lehden toimitukselle lähin palvelupiste sijaitsee Espoon Olarissa. Varastot ovat eri kokoisia aina yhdestä kuutiometristä alkaen. Tilan koon hahmottamiseksi nettisivut kertovat kuinka monta muuttolaatikkoa erikokoisiin varastoihin mahtuu. Kahden neliön varastoon sopii 35-45 muuttolaatikkoa tai noin 70 autonrengasta, eli mielikuva pienestä kopista kasvaa silmissä. Neljän, viiden ja kuuden neliön varastot ottavat tietysti vastaan enemmänkin, kuuden neliön varastoon mahtuu pienen asunnon koko irtaimisto, muuttolaatikoilla mitattuna 130-140 kpl.

Mitä se maksaa?
Tämähän lienee se oleellisin kysymys, miten paljon annat arvoa sille, että tavarat ovat poissa silmistä, mutta sellaisessa paikassa, jossa ne säilyvät vahingoittumattomina. Pienimmän, yhden kuutiometrin varaston kustannus on alkaen 29 euroa/kk, neljän neliön noin 130 euroa, viiden neliön noin 145 euroa ja kuuden neliön 155 euroa/kk. Kampanjakohtaisesti hin-nat saattavat olla vieläkin edullisempia.
Kirjoittajalla on kotonaan vierashuoneessa kaksi kolmipyöräistä kärryä, kaksi kärrybägiä, yksi kantobägi, yksi vanha iso bägi täynnä ns. ylimääräisiä mailoja (joista aina silloin tällöin joku pääsee nykybägiin mukaan ”taikamailaksi”) ja sadesuojia, sateenvarjoja, ja monenlaista muuta tarviketta. Ne mahtuisivat hyvin Pelican Self Storagen kahden neliön varastoon ja tilaa jäisi myös muulle tavaralle. Vierashuoneen palauttaminen ennalleen ja romuläjältä näyttävän nurkan siivoaminen miellyttäisi varmasti myös puolisoa.

Miten varasto toimii – milloin voin siellä vierailla?
Varastot noudattavat myymälöiden aukioloaikaa, eli asiakaspalvelut palvelevat klo 10-18. Asiakkailla on pääsy omiin varastoihinsa joka päivä klo 6-22, myös viikonloppuisin. Mielikuva ”man cave” -tilasta, jossa voisi talven aikana viritellä omaa golfkalustoaan, eli viettää laatuaikaa itsensä kanssa, viehättää, joten käyn tutustumassa lähimpään toimipaikkaan.

Länsiväylän maamerkki
Olarin toimipisteen kohdepäällikkö, Kimmo Lyytikäinen ottaa toimittajan vastaan asiakaspalvelutiloissa, joka ei näytä varastolta. – Monet muutkin ovat yllättyneet tilojemme siisteydestä ja nykyaikaisuudesta, kertoo Lyytikäinen. – Varastoista puhuttaessa ihmiset yllättyvät miten tyylikkäät tilamme ovat ja mielikuva palvelun laadusta nousee, hän jatkaa. Kimmo Lyytikäinen on vastannut Olarin toimipisteen pyörittämisestä koko sen kaksivuotisen toiminnan ajan. – Etsimme edelleen pääkaupunkiseudulta uusia toimipaikkoja ja pyrimme rakentamaan Olarin mallin mukaan uusia varastotiloja. Tilat ovat aina muuntojoustavia, eli voimme reagoida markkinoiden tarpeeseen varastokokoja säätelemällä, hän painottaa.
Olarin toimipisteen käyttöaste on toimittajan mielestä yllättävän suuri, noin 75 %. Asiakkaita on 450, joista parikymmentä prosenttia yrityksiä. – Kerrostalojen putkiremontit ovat esimerkki väliaikaisen varastoinnin tarpeesta, samoin muutto uuteen kotiin ja kuolinpesien tavaroiden säilytys, paljastaa Kimmo Lyytikäinen.

Palvelua ja hyviä neuvoja
Keskustelutuokiomme katkaisee paikalle saapunut asiakas, joka on puhelimitse jo kertonut varastotarpeestaan. Kohdepäällikkö käy esittelemässä halutun kokoisen tilan, jotta asiakkaalle konkretisoituu tarvittavan tilan määrä. – Pyrimme optimoimaan asiakkaan tarvitseman tilan keskustellen ja löytämään siihen edullisimman ratkaisun. Yleensä tilan tarve on pienempi mitä asiakas on miettinyt, sillä hyvällä varastoinnilla huomiodaan tila myös korkeussuunnassa. Myymälästämme saatavien tukevien pakkauslaatikoiden avulla pieneenkin tilaan mahtuu yllättävän paljon, korostaa Lyytikäinen. Asiakas täyttää varaston vuokrauslomakkeen ja saa oman henkilökohtaisen koodin, jolla varastolle pääsee halutessaan. Asiakkaiden käytössä on myös ilmainen perävaunu/traileri, jolla isommatkin tavaraerät saa helposti kuljetettua kotoa varastoon. Auto peräkärryineen ajetaan sisätiloihin, joten huono sääkään ei hankaloita tavaroiden siirtoa. Sisätiloissa on käytössä isot kuljetuskärryt, joilla tavarat siirtyvät kätevästi omiin varastotiloihin. Toimintakonsepti ja palvelu ovat kyllä ensiluokkaisia ja loppuun saakka mietittyjä.

Varastotiloja myös yrityksille
Pelican Self Storage tarjoaa säilytys- ja varastointipalveluja myös yrityksille, aina 100 neliön tiloihin saakka. Omia tiloja voi mukauttaa tarvittaessa kustannustehokkaasti. Vartiointi, turvakamerat ja hälytysjärjestelmät ovat tässäkin turvaamassa niitä.

Erikoisetuja golfareille ja varsinkin SGKY-kenttien pelaajille
Pelican Self Storagenkin näkökulmasta golfarit ovat potentiaalinen kohderyhmä varastojen käyttäjiksi. SGKY Honour-lehti päätti ideoida ja neuvotella pelaajia edustaen erikoisetuja, esimerkiksi kenttäkohtaisia yhteisvarastoja, jota yksittäisen kentän caddiemaster hallinnoisi. Yhdelle kentälle riittäisi varmasti kuuden neliön tila ja mikäli mukaan lähtisi esim. kymmenen pelaajaa, olisi kustannus pelaajaa kohden vain muutaman kympin kuussa. Miksei sama toimisi myös kaveriporukan kesken kunhan hallinnoinnista vastaisi luotettava henkilö.
SGKY-kentille Pelican Self Storage tarjoaa myöhemmin yksilöidyn erikoistarjouksen, jossa vuokrausjakso on lokakuu - huhtikuu, eli seitsemän kuukautta, kuuden kuukauden hinnalla. Varastotilan voi normaalistikin vuokrata niin pitkäksi aikaa kun haluaa, yhdestä kuukaudesta vuosiksi eteenpäin. Kaikissa toimipaikoissa on turvakamerat ja hälytysjärjestelmät ja tiloihin pääsee vain henkilökohtaisilla kulkukoodeilla, joten tavarat ovat hyvässä turvassa.

Kiinnostuitko? Vastaa kyselyyn tästä ja kerro mitä mieltä sinä olet tästä palvelusta.

Pelican Self Storage
Nordic Real Estate Partners perusti Pelican Self Storage -yrityksen Tanskaan vuonna 2009. Yrityksen johtajana toimii Claus Mathisen. Suomessa yritys toimii Jani Nokkasen johdolla, operatiivista toimintaa johtavat Markus Pentikäinen ja Jarkko Tepponen. Ensimmäinen Pelican Self Storage avattiin Helsingin Vallilaan kesällä 2010. Tällä hetkellä yritys palvelee asiakkaitaan pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Pelican Self Storage vuokraa yksityisille ja yrityksille säilytystilaa Suomessa, Tanskassa ja Ruotsissa, panostaen asiakaspalveluun ja tavoitteenaan olla alan johtava palveluntarjoaja Pohjoismaissa.

Espoon Olarissa sijaitseva Pelican Self Storage tarjoaa golfvarusteiden säilytysratkaisun myös golfarille.

Onko sinunkin kotonasi tällainen projektihuone?

Pienimpäänkin lokeroon mahtuu pariskunnan golfvarusteet ja yläpuolelle jää tilaakin.

Kiinnostuitko? Vastaa kyselyyn tästä ja kerro mitä mieltä sinä olet tästä palvelusta.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös