Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Golfkentät vihreän sähkön käyttäjiksi

Suomen Golfkentät ry järjesti sähkön yhteisoston vuoden 2016 alusta yhdessä Vantaan Energian kanssa. Useiden golfkenttien mukaantulo mahdollisti teknisesti monipuolisen ja kenttien liiketoimintaa tukevan sähkön hankintamallin. Tämä puolestaan mahdollistaa hankinnassa mukana oleville kentille hyvin edullisen sähkön hinnan. Vuoden 2017 alusta sähkö päätettiin hankkia uusiutuvasta energiasta ja juuri tällä hetkellä se saadaan pohjoismaisesta tuulivoimasta. Uusiutuvan energian käyttö sopii erinomaisesti vuoden ympäristöteemaan ja kukin järjestelmässä mukana oleva kenttä saa itselleen sertifikaatin todisteeksi tästä ympäristöteosta.

Vuoden 2016 aikana useat kentät hyötyivät edullisemmasta sähkön hinnasta. Keimola Golfissa syntynyt säästö oli useita tuhansia euroja. - Sähkön hinta muodostuu yhdistelmänä pörssin tuntihinnasta ja tasatehoisina osuuksina tehdyistä hinnankiinnityksistä., muistuttaa Vantaan Energian myyntipäällikkö Michel Henrioud. – Golfkentät käyttävät suuren osan sähköstään silloin kun sen hinta on alimmillaan, kesällä, iltaisin ja viikonloppuisin. Vuoden 2016 kulutustietojen pohjalta tasatehoisen sähkön määrä voidaan optimoida edellisvuotta tarkemmin, hän jatkaa. – Emme voi jatkossakaan luvata kuinka paljon kukin kenttä tulee säästämään, mutta näkymät ovat edelleen suotuisat, ennustaa Michel Henrioud.

Vihreästä sähköstä imagoetu
Sähkön yhteisostotoiminnassa mukana olevat kentät saavat edullisen sähkön lisäksi virallisen sertifikaatin uusiutuvan energian käytöstä. Sertifikaatti kannattaa laittaa näkyvälle paikalle kertomaan hyvästä päätöksestä. Uusiutuva energia voi olla tuuli- tai vesivoimaloista. Suomen Golfkentät ry:n sähkönhankintasopimuksen piirissä on vuoden 2016 alusta ollut kaikkiaan 10 golfkenttää ja mukaan otetaan lisää kenttiä koko ajan.

Golfkentillä erilaisia sähkösopimuksia
Oltuaan vuoden 2015 aikana yhteyksissä Suomen Golfkentät ry:n jäsenkenttiin, Michel Henrioudille aukesi golfkenttien sähkösopimusten tilanne. 16 kentällä oli sponsorisopimus paikallisen sähkölaitoksen kanssa, reilulla kymmenellä kentällä oli pitkäaikainen konsulttisopimus ja noin kahdellakymmenellä oli mahdollisuus tulla heti mukaan uuteen järjestelyyn. SGK:n yhteisostotoiminnan kautta mukaan lähteneet kentät maksoivat vuoden 2016 aikana erittäin kilpailukykyistä sähkön hintaa. Nyt jokaisella muullakin kentällä on mahdollisuus verrata omaa sähkön hintaansa Vantaan Energian kautta hankittuun sopimushintaan.

Miten pääsee mukaan?
Suomen Golfkentät ry:n ja Vantaan Energian sähkönostotoimintaan pääsee mukaan vaikka heti, vaikka kentällä olisikin vielä sopimus jonkin muun toimijan kanssa. – Ainakin kannattaa olla yhteydessä, kehottaa Henrioud ja lupaa selvittää jokaiselle kentälle parhaan ratkaisun.

Ilmastosähkö kotitalouksille
Vantaan Energia lanseerasi helmikuussa Ilmastosähkö-tuotteen, joka kiinnostaa myös ympäristötietoisia golfareita. Tuote pitää sisällään tuuli- ja aurinkosähköä, joka on täysin puhdasta, uusiutuvaa energiaa. Suurin osa on tuulisähköä, koska sitä on ylipäänsä enemmän saatavilla. Mikäli haluat vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja energian tuotantomuotojen kehittymiseen katso lisätiedot: www.vantaanenergia.fi.

Kysy lisää:
Michel Henrioud
myyntipäällikkö, Yritysmyynti
VANTAAN ENERGIA OY
puh. 050 599 8495
michel.henrioud@vantaanenergia.fi

Tuusulan Golfklubi on mukana sähkön yhteisostotoiminnassa ja sai vuoden alussa sertifikaatin vihreän sähkön käytöstä.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös