Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

TAGIn tiloissa on kaikkea, myös lämpöä!

Talviharjoittelusta enemmän irti

Kun muut golfkeskukset vaipuvat talviunille TAGissa toiminta jatkuu vilkkaana. Perjantaina 11.11. avattiin alakerran talviharjoittelukeskus monipuolisella konseptilla. Lyöntipaikkoja on kymmenkunta, yhdessä niistä Trackman, muissa Swing Caddie -tutka, joka mittaa mailan ja pallon nopeuden sekä pallon lentomatkan. TAGin alakerrassa on käytössä myös FitLab-studiot tarkempaa analyysiä ja välinevalintaa varten. Mikä olisikaan parempi aika ottaa selvää oman kaluston toimivuudesta kuin off-season kausi. Tiloissa toimii myös varuste- ja välinemyymälä, ja löytyy TAGista vielä muutakin; suosittu ravintola lounaita ja kokouksia varten, sekä OnGolf-matkatoimisto, mikäli talvi tuntuu liian pitkältä golfharrastajalle.

Toimittaja pääsi testaamaan lyöntipaikat heti talviharjoittelutilojen avajaisissa. Sisäharjoittelu ei ole oikein koskaan aiemmin maistunut, sillä kokemukset puolipimeästä ja varsinkin koleasta harjoitushallista eivät innostaneet. Golf Centerin tiloissa huomaa nopeasti, että vaatteita on liikaa päällä, tällä voisi melkein harjoitella shortseissa. Tämä ei siis olekaan mikään kupla, vaan oikeasti lämmintä sisätilaa. Pallon lyömiseen löytyy myös mukavasti mausteita mittalaitteista. Trackman on oma juttunsa, mutta kaikilla muilla lyöntipaikoilla saa samalla rahalla Swing Caddie -tutkan, joka mittaa pallon lentoradan ilmassa. Jo se informaatio antaa riittävän palautteen lyönnin onnistumisesta ja sen toistamisesta.

Miten TAGin talviharjoittelu toimii?
Ajanvarauksen voi tehdä nettisivujen kautta, soittamalla Golf Centerin Tapiolan myymälään tai vain tulemalla paikalle. Tällä hetkellä joulu-tammikuussa on vielä rauhallista, talviharjoittelun vilkkain kausi kun alkaa vasta helmikuussa. Miksi et hyödyntäisi näitä hiljaisia aikoja ja hanki vaikka 10 kerran sarjakortti, joka maksaa vain satasen (31.12. asti klo 10-17 välisinä aikoina). Periaatteessa harjoittelukerta on tunnin mittainen, mutta hiljaisina aikoina sitä voi jatkaa ja pallot sisältyvät hintaan. Voit myös harjoitella kertamaksulla 12 euroa (ark. 10-17) tai 15 euroa (iltaisin ja viikonloppuisin) sisältäen pallot. Sisältä löytyy myös puttiharjoitusalue.
Mikäli harjoittelusta haluaa enemmän irti voi lyöntipaikan varata Trackman-tutkan kera, jolloin jokainen lyönti tallentuu kaikkine kaarteineen talteen. Trackman mittaa kaikki tarvittavat tiedot ja vähän enemmänkin ja auttaa kehittyneempää pelaajaa kehittymään edelleen. Trackman-tutkan hinta on 20,- tunti harjoittelumaksun lisäksi.

FitLab-studioista uutta kalustoa
Vielä nollakelissä tai pikkupakkasella TAGin FitLab-studioista voi lyödä palloja ulos rangelle ja analysoida omia välineitään tulevaa kautta varten. Mikäli sää menee muutaman asteen plussalle voi palloja lyödä myös TAGin ulkorangella, katoksen alta. Siellä säteilylämmittäjät pitävät olosuhteet pelaajalle tyydyttävinä. Rangevalojen avulla harjoitella voi myös hämärässä. Ja kunhan kevät saa, aukeaa TAGin range varmasti ensimmäisenä.
FitLab-studioissa tehdään koko talven ajan mailamitoitusta ja aikoja voi varata Golf Centeristä. Mailamitoituspalveluja on erilaisia, wedgeille, rautamailoille, drivereille ja jopa opetusfittauksen kera. TAGissa mitoitetaan myös putterit, ja kaikkihan me tiedämme millä pelillä se tulos lopulta tehdään – lähipelillä.

Suomen paras simulaattori
TAGin simulaattoriksi hankittiin Sports Coatsin GSX -malli, jossa on ainoana Suomessa yli 200 kenttää. Ihan nopeasti et siis ehdi laitteen tarjontaan kyllästyä. Simulaattori antaa harjoitteluun mukavaa vaihtelua ja sopii myös hauskaan yhdessäoloon kavereiden kanssa. Simulaattoreiden kehittyneet tutkat antavat jo hyvin lähelle samoja tuloksia kuin Trackman, joten omaa lyöntiä ja lyöntipituuksia tulee samalla opeteltua. Simulaattorin käyttö maksaa 25 euroa tunti (ma-pe 10-17), joten kaksi-kolmetuntinen ei kaverin kanssa tule kalliiksi. Normi green fee, sanoisin.

Eikä tässä vielä kaikki
Kevät siintää jo nyt kaikkien golfareitten silmissä ja aikainen kauden aloitus menee toiveena joulupukin konttiin. Sitä toivetta voi vauhdittaa poikkeamalla TAGin golfmatkatoimistossa, OnGolfissa, joka tunnetulla ammatitaidolla järjestää sinulle haluamaasi ajankohtaan sopivan peli- tai opetusmatkan. OnGolfin marraskuun lopulla tulleessa uutiskirjeessä suunnattiin kaamosta karkuun Gran Canarialle, Espanjaan, Mallorcalle ja Portugaliin. Onkohan näitä maaliskuun 2017 matkoja vielä saatavana kun tämä lehti ilmestyy joulukuun puolivälissä? Ainakin syksyn 2016 matkat menivät kuin kuumille kiville.
TAGin ravintola palvelee vielä joulukuun ajan, mutta menee lattiaremontin johdosta tauolle tammikuussa. (löytyykö tähän tarkempaa aikataulua?)

Talvella kannattaa harjoitella
Suomen off-season kannattaa hyödyntää harjoittelemalla ja hyödyntämällä opetuspalveluja. Hanna-Leena Ronkaiselta voi TAGissa varata opetusta, samoin Piltzin Mikalta. Yhteystiedot löytyvät alta. Onhan se mukavampaa aloittaa kausi kun lyönti on valmiiksi ”tikissä”.

TAGin talviharjoittelun ajanvaraukset ja simulaattorin varaukset osoitteesta: www.hlrgolf.fi/talviharjoittelu
Mailafittauksen ja Golf Centerin muut palvelut osoitteesta: www.golfcenter.fi
Mika Piltzin opetuspalvelut: www.piltz.fi

Jokaisella lyöntipaikalla on Swing Caddie, joka mittaa pallon lentoradan.

Samalla käynnillä kannattaa bongailla hyviä välinetarjouksia.

TAGin simulaattori on Sports Coatsin GSX -malli, jossa on pelattavissa yli 200 kenttää.

Puttialueella voi harjoitella ja testata erilaisia puttereita.

Mikäli olet kiinnostunut mailamitoituksesta, lue siitä kertova artikkeli täältä. Mailoja voi mitoittaa myös talviaikaan.

Tutustu myös Colf Centerin verkkokaupan tarjontaan. Klikkaa kuvaa alla.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös