Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Suomen Ympäristöystävällisin kenttä on haaste, ei kilpailu.

Suomen ympäristöystävällisin kenttä!

Helsingin Sanomien julkaisema Itämeri-laskuri ja sen ympärille syntynyt keskustelu golfharrastuksen vaikutuksista Itämeren tilaan antoi lisäpotkua jo aiemmin suunnitellulle teemallemme. Vuoden alussa ideoitu Suomen Ympäristöystävällisin Golfkenttä -artikkelisarja sai alkusysäyksen Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin valvontaraportista, jossa kolmasosalla tutkituista kentistä ei ollut täyttä varmuutta käytettyjen kasvinsuojeluaineiden luvanvaraisuudesta.

Reilu vuosi sitten Suomen Golfliiton kenttäkonsultoinnin lopettaminen jätti ison aukon sille, kuinka oikeaa tietoa välitetään viranomaistahoille ja muille kiinnostuneille. Itsekin kenttäkonsulttina toimineen kenttämestarin Ilkka Kaivosojan kirjoitus aiheesta julkaistiin viime vuonna Honour-lehdessä. Ympäristöasiat ovat tärkeitä lajin maineen kannalta. Maineen voi pilata hetkessä, mutta sen palauttaminen kestää vuosia. Mielikuvia muutettaessa ei ole oikoteitä. On tehtävä selkeä valinta; onko aihe meille tärkeä ja miten ryhdymme sitä viemään eteenpäin.

Suomen Golfkenttien Yhdistys päätti hallituksen kokouksessaan nostaa ympäristöasiat oman toimintansa yhdeksi kärkihankkeeksi. Sitä tukeakseen yhdistyksen Honour-lehti tulee selvittämään koko vuoden ajan golfkenttien ympäristöasioita yhdessä ammattilaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Mukaan on kutsuttu myös kansainvälinen GEO-organisaatio (Golf Environmental org.), joka auditoi ja sertifioi golfkenttiä maailmanlaajuisesti. Suomessa GEO-sertifioituja kenttiä on 9 kpl. Kun toimimme kaikki yhdessä tärkeän asian eteen ja luomme polun, jonka päässä on esimerkillinen ympäristötoimija golf, voimme jatkossa välttyä virheellisiin oletuksiin perustuvilta väitteiltä.
Lue ja vakuutu golfalan erinomaisesta työstä ympäristön puolesta!

Suomen ympäristöystävällisin kenttä -teema haastaa kaikki suomalaiset golfkentät mukaan ympäristötyöhön. Honour-lehti esittelee kauden aikana golfkenttiä, jotka ovat panostaneet ympäristöasioihin. GEO-sertifiointi on vahva signaali sitoutumisesta kestävään kehitykseen. On tärkeää, että golfala kertoo luonnon suojelemisesta aktiivisesti, sillä vain siten voimme vaikuttaa mielikuviin golfista. Jokainen meistä kertoo lajista kavereilleen – muistetaan kertoa myös näistä upeista ympäristötoimista.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös