Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Golfalan vaikuttaja, Rauno Pusa liiton hallitukseen

Kaikki nuolet samaan suuntaan!

Keimola Golfista golfuransa aloittanut toimitusjohtaja Rauno Pusa jäi marraskuussa eläkkeelle Sarfvik Golfin johtotehtävistä. Vankan ravintola- ja matkailualan taustan omaavana hän toi johtamilleen kentille uudenlaista palvelukulttuuria. Pusan pitkä kokemus alalta hyödynnetään jatkossa Suomen Golfliiton hallituksessa, jonne hänet valittiin marraskuun lopun liittokokouksessa.

– Olin vahvasti tukemassa Suomen Golfliiton uudistumista ja meneillään olevan muutoksen syntymistä. Kehitystä on tapahtunutkin kuluneen vuoden aikana; esim. sääntöuudistus, uusi toiminnanjohtaja ja positiivinen yhteishenki. Haluan antaa laajan osaamiseni ja verkostot liiton hallituksen käyttöön ja olla osaltani edistämässä Suomi-golfin kehittymistä. Omaan vahvaa kokemusta golfyhteisön tuloksellisesta johtamisesta ja edelleenkehittämisestä. Vahvuuteeni kuuluu myös ihmisten innostaminen yhteiseen toimintaan sekä työntekijätiimin, osakkaiden ja yhteistyötahojen huomioiminen. Tilannetajua ja yhteistyökykyä tarvitaan aina, korostaa Rauno Pusa.

Uudistusten käynnistäjä
Rauno Pusa tuli lajin pariin vuonna 2003 aloittaessaan Keimola Golfin toimitus-/toiminnanjohtajana. Keimolan liiketoimintakonseptin menestyksellinen luominen ja edelleen kehittäminen, kenttien kehityssuunnitelma ja sen toteuttaminen sekä Keimola Golfin luontoselvitys ovat jääneet niiltä ajoilta päällimmäisinä Pusan mieleen.
GOTA ry:n eli Golfalan Työnantajayhdistyksen hallitukseen Pusa valittiin vuonna 2004, jolloin myös golfalan työehtosopimus saatiin aikaan. FGMA:n hallitukseen Pusa valittiin vuonna 2004 ja yhdistyksen puheenjohtajana hän toimi vuosina 2005-2009. – Puheenjohtajakaudellani käynnistettiin Laajat golfin toimialapäivät, laajennettiin kansainvälistä yhteistyötä ja aloitettiin golfjohtajakoulutus, hän muistelee.
Suomen Golfkentät ry:n toiminnantarkastajana Pusa on toiminut useiden vuosien ajan.
Sarfvikissa Pusa aloitti toimitus-/toiminnanjohtajana vuonna 2008 ja jatkoi menestyksellä sen liiketoiminnan kehittämistä. Sarfvikin kenttien pitkäaikainen investointi- ja kehityssuunnitelma ja sen toteutus näkyvät huippukuntoisina pelialueina, jotka noteerataan valtakunnan kärkeen. Metsien hoito ja varsinkin Sarfvikin Old Coursen puuston ylläpitosuunnitelman aikaansaaminen lämmittävät Pusan mieltä.

Vuoden golfjohtaja 2012
Vuoden golfjohtajaksi Pusa valittiin kolleegoiden toimesta vuonna 2012.

SGL:n hallitustyö
Rauno Pusa keskusteli "vaalikampanjansa" aikana monen liittovaltuutetun kanssa ja niiden keskustelujen pohjalta hän sai eväitä hallitustyöskentelyynsä.
– Useimpien suulla vaadittiin viestinnän uudistamista siten, että golfista ryhdytään kertomaan myös lajin ulkopuolella oleville ihmisille, hän kertoo. – On osattava tuottaa sellaista materiaalia, jota valtakunnalliset mediat haluavat julkaista, lisää Pusa.
Toisena asiana korostettiin golfyhteisöjen hyvinvointia ja kysyttiin miten Golf-liitto voi siinä olla avuksi. – Jäsenmäärän saaminen kasvuun tuo alalle lisäresursseja ja auttaa ongelmien ratkaisemisessa, pohtii Pusa. – Golfyhteisöjen tiukka talouskin saa uusista pelaajista piristysruiskeen. Golfliitossa tämä asia on tärkeimpien joukossa, jäsenmäärä on saatava kasvuun, mutta ei keinolla millä hyvänsä, hän korostaa.

Golfliiton toimintasuunnitelma hyväksyttiin suurella enemmistöllä
Superviikonlopulla kokoontunut liittokokous hyväksyi tulevan vuoden toimintasuunnitelman suurella enemmistöllä. – Toimintasuunnitelmaa ja strategiaa on lähdettävä viemään käytännön tasolle pikimmiten, sanoo Rauno Pusa. – Lajin ongelmat ovat tiedossa ja ratkaisumalleista on löydettävä paras vaihtoehto. Strategia tulee ohjaamaan hallituksen työtä, mutta vain suuntaa-antavasti. Nopeisiinkin käännöksiin on oltava valmiutta, hän painottaa. Hyvä yhteistyö FGMA:n ja SGK:n kanssa nousee sekin Pusan kannatettavien asioiden listalle

Rauno Pusalla on sekä golfin piirissä että sen ulkopuolella laajat verkostot, joita hän osaa myös hyödyntää. Suomen Golfliiton hallituksessa tarvitaan juuri nyt päätöksentekokykyä ja toimia.

Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kiitti seminaariesityksessään Rauno Pusaa hyvistä keskusteluista ja alan erityspiirteiden avaamisesta toiminnanjohtajan alkutaipaleella.

Rauno Pusa on toiminut Suomen Golfkentät ry:n toiminnantarkastajana ja tuntee siten myös sen yhdistyksen toimintaa. Seminaarin lounastauolla oli aikaa vaihtaa kuulumisia SGK:n puheenjohtajan Jarmo Turtiaisen kanssa.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös