Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Buenavista Golf tarjoaa luksusta.

Kanariansaaret – monipuolinen lomakeidas Atlantilla

Kanariansaaret herättää mielikuvan hiekkarannoista ja värikkäistä juomista auringon laskettua horisonttiin. Nykypäivänä saariryhmä tarjoaa kuitenkin myös huippuluokan golfkenttiä, lukuisia aktiviteetteja ja upeita luontoelämyksiä. Valitse kohteesi kaupungin sykkeessä tai seesteisen luonnon keskellä: Teneriffa, La Gomera ja Fuerteventura hurmaavat!

Kirjoittanut: Priska Autio, kuvat: Golfpassi

Kanariansaaret on Afrikan rannikon läheisyydessä sijaitseva seitsemän vulkaanisen saaren muodostama saariryhmä, joka kuuluu Espanjalle, mutta muodostaa itsehallintoalueen. Saaret ovat suosittuja matkailukohteita niin monipuolisen aktiviteettitarjontansa, upeiden rantojensa kuin ympäri vuoden miellyttävän säänsä vuoksi. Itäisimmät saaret ovat kuivempia ja lämpimämpiä kuin läntisen puolen saaret, ja saariryhmän keskilämpötila on noin 18-22 astetta ympäri vuoden.

Buenavista Golf – luksusta golflomaan Teneriffalla
Golflegenda Seve Ballesteroksen suunnittelema Buenavista Golfin (18 r., Par 72, 6019 m) kenttä on ehdottomasti koko Teneriffan paras. Kenttä sijaitsee saaren luoteisosassa, Atlantin valtameren ja suojellun Tenovuoriston välissä. Sen häikäisevän hienot maisemat ja pelaamiseen oivallinen, leuto ilmasto ovat kohteen ehdottomat valtit. Moni kentän väylistä myötäilee merenrantaa, minkä vuoksi pelaajalle tuleekin välillä tunne, että pallo lentää suoraan mereen.
Buenavistan golfvieraat majoittuvat aikuisille tarkoitetussa kolonialaistyylisessä luksushotellissa, Melia Hacienda del Conde Golf & Spassa, joka sijaitsee Buenavista del Norten kaupungin laidalla. Alueen idylliset pikkukylät tarjoavat seesteisen vaihtoehdon isompien kaupungin sykkeelle, ja silmä lepää nauttiessa hotellin upeasta kanarialaisesta arkkitehtuurista kirkkaiden golfviheriöiden ympäröimänä. Hotellissa on rauhallisen ympäristön lisäksi todelliset viiden tähden puitteet, joille mykistävät merimaisemat antavat viimeisen silauksen.
Teneriffa on Kanariansaarten suurin saari, jolla kohoaa myös koko Espanjan korkein vuori, lähes 3 800 metriin yltävä tulivuori Teide. Saarta reunustavat pehmeähiekkaiset rannat, ja sisämaasta löytyy myös luontomatkailijoille mieluista maastoa.

Vincci Tenerife Golf – viihtyisä rantahotelli lähellä huippukenttiä
Toinen Teneriffan suosituista golfkohteista on saaren etelärannikko, jonka upeat rannat, kauniit vuoristomaisemat ja idylliset pikkukylät tarjoavat mainiot puitteet rentouttavaan lomaan. Golf del Surin (18 r., Par 72, 5821 m) kentän läheisyydessä sijaitseva viihtyisä rantahotelli, Vincci Tenerife Golf, tarjoaa tilavat huoneet tasokkaalla varustuksella. Myös hotellin palvelut hyvinvointiosastoineen ovat huippuluokkaa, ja Tenerife Golf onkin Vincci Hoteles -ketjun omien sanojen mukaan yksi heidän ketjunsa parhaista hotelleista koko Espanjassa.
Vuonna 1987 avattu Golf del Sur on alun perin Pepe Gancedon käsialaa, mutta se on uudelleenmuotoiltu Manuel Piñeron toimesta. Väylät ovat leveitä ja korkeuserot maltillisia. Runsas vehreä kasvillisuus luo kentästä todellisen keitaan keskellä Atlanttia.
Alueella on useita muitakin pelaamisen arvoisia golfkenttiä, kuten Golf Costa Adeje (18 r., Par 72, 6203 m), joka koostuu täysimittaisesta Championship-kentästä sekä 9-reikäisestä Par 33 -kentästä. Suuret viheriöt sekä upeat näkymät merelle ja vuoristoon tarjoavat puitteet mieleenpainuvalle kierrokselle. Mainittava kenttä on myös Amarilla Golf (18 r., Par 72, 5891 m), joka sijaitsee meren rannalla, San Miguelin sataman läheisyydessä. Donald Steelin suunnitteleman kentän ehdoton helmi on väylä numero 5, jossa pallon tulee lentää merikaistaleen yli osuakseen greenille.
Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä Etelä-Teneriffan kentistä on Golf Las Américas (18 r., Par 72, 6051 m), jonka huoliteltu layout, upeat istutukset ja kevyesti kumpuileva maasto tekevät siitä Teneriffan suosituimman golfkentän. Kenttä sijaitsee Los Cristianoksen ja Las Americasin välissä.

Fuerteventura – kompakti kokonaisuus kahdella golfkentällä
Idyllinen Fuerteventuran saari on Kanariansaarista toiseksi suurin heti Teneriffan jälkeen, ja se sijaitsee saarista lähimpänä Afrikan rannikkoa. Saari on tunnettu kiireettömyydestään ja levollisesta tunnelmastaan. Fuerteventuralta löydät hyväkuntoiset ja haastavat viheriöt, ilman suosituimpien turistikohteiden aiheuttamaa ruuhkaa kentillä.
Neljän tähden Elba Sara Beach & Golf Resort lepää kauniilla merenrantapaikalla Fuerteventuran saaren länsirannikolla. Hotellilla on monipuoliset ravintolapalvelut, uima-altaita, kuntosali ja sauna, tennis- ja jalkapallokentät sekä 9-reikäinen minigolfkenttä. Elba-ketjulla on myös useita muita upeita hotelleja niin Kanariansaarilla kuin Espanjassakin. Voitkin valita hotelleista omaan makuusi ja tarpeisiisi sopivan: jos kaipaat Fuerteventuran lomaasi ripauksen luksusta, valitse Elba Palace Golf & Vital Hotel, josta on vain muutaman kilometrin matka kahdelle huipputason golfkentälle.
Fuerteventura Golf (18 r., Par 72, 6128 m) on saaren ensimmäinen täysmittainen golfkenttä, ja sen on suunnitellut kenttäarkkitehti Juan Caterineau. Jännitystä peliin tuovat aivan veden äärellä kulkevat väylät. Saaren länsirannikolla sijaitsee myös Salinas de Antigua Golf (18 r., Par 70, 5409 m), joka on yksi Kanariansaarten suosituimmista golfkentistä. Manolo Piñeiron suunnittelemat greenit ovat leveitä ja nopeita, haastetta tuovat myös hiekkadyynit ja bunkkerit. Kentällä on neljä järveä, jotka toimivat säiliöinä kentän vedenpuhdistamon vedelle, jolla kenttä kastellaan öisin. Molemmat kentät ovat parin minuutin matkan päässä Elba Sara Beach & Golf Resortista.
Vaikka Fuerteventura onkin tunnettu verkkaisesta elämänmenosta, löytyy saarelta myös iltaelämää ja viihdettä sitä kaipaaville: aivan Elba Sara -hotellin vieressä sijaitsee saaren suurin ostoskeskus, josta löytyy mm. elokuvateatteri, ravintoloita ja kauppoja. Pääkaupunki Puerto del Rosarioon pääsee vartissa, Caleta de Fusten kaupungin ollessa alle kahden kilometrin päässä, tarjoten kaikki tarvittavat kaupungin palvelut. Fuerteventuran saari on tunnettu myös Kanariansaarten upeimmista rannoista.

La Gomera – Kanariansaarten lintukoto
Kanariansaarten toiseksi pienin saari, La Gomera, on historiallisesti merkittävä, sillä se oli tutkimusmatkailija Kolumbuksen viimeinen etappi Euroopassa ennen Amerikan valloitusta vuonna 1492. Nykypäivän La Gomera on onnistunut säilyttämään autenttisen ja lämminhenkisen tunnelmansa suosittujen turistisaarten naapurissa. PGA Pro Tapio Sillanpää on vieraillut kohteessa useasti ja kertoo luonnon, tasokkaan majoituksen ja kokemisen arvoisen huippukentän olevan syyt saapua La Gomeralle aina uudelleen ja uudelleen.
Golfvieraat majoittuvat saarella Hotel Jardin Tecinassa, joka sijaitsee jyrkänteen huipulla, sata metriä merenpinnasta. Hotellia ympäröi trooppinen puutarha, ja hyvinvarustellut huoneet terasseineen takaavat mukavan majoituksen. Mikäli satut takkahuoneeseen samaan aikaan hotellissa asuvan hollantilaisen kasvitieteilijä Hansin kanssa, kuulet takuulla jännittäviä tarinoita saaren ja hotellin historiasta. Mies on entinen opettaja, joka menetti aikoinaan sydämensä La Gomeralle ja paikalliselle neidolle, päätyen asumaan saarelle pysyvästi.
Vuonna 2003 avattu Tecina Golf (18 r., Par 71, 6291 m) on Donald Steelin upea luomus, joka sijaitsee jyrkänteen harjalla La Gomeran eteläosassa. Jokaiselta väylältä on näkymä merelle, ja osalta voit ihailla myös naapurisaari Teneriffalla kohoavaa tulivuori Teideä. Kentästä ainutlaatuisen tekevät sen korkeuserot: ykköstii on 175 metriä korkeammalla kuin viimeisen reiän viheriö, ja kenttä pelataankin serpentiinimäisesti alamäkeen, laskeutuen väylä väylältä lähemmäs merta ja Tecinan laaksoa. Näin pelatessa ei tule jyrkkiä nousuja ylämäkeen.
Sillanpää mainitsee Tecina Golfin mielenkiintoisimmaksi väyläksi väylän numero 10, jonka tiiltä katsottuna näyttää siltä, että greeni leijuu meren päällä, vaikka todellisuudessa se on kilometrin päässä rannasta. Merenrantasijainnistaan huolimatta tuuli ei vaikuta peliin niin paljon, kuin voisi olettaa.

Elämyksiä Kanariansaarilla
Kanariansaaret tarjoavat monipuolisesti tekemistä golfin oheen: upeat hiekkarannat kutsuvat nauttimaan auringosta, vuoriston luontopolkujen houkutellessa vaeltamaan tai pyöräilemään.
Vieraile La Gomeralla Garajonayn kansallispuistossa ja saaren korkeimmalla huipulla, Alto de Garajonaylla, joka hukkuu usein salaperäisesti utuisen pilvimeren sekaan. Mirador de Abranten näköalapaikalta koet häikäisevät maisemat banaaniviljelmien ympäröimään Agulon kaupunkiin sekä tulivuori Teidelle. Basalttisten pylväiden muodostama monumentti Los Organos on puolestaan unohtumaton kokemus, jonka näkee vain mereltä päin. Hyvällä onnella näet veneestä myös valaita tai delfiinejä.
Kanariansaarilla lomaillessasi et voi välttyä näkemästä tai ainakin kuulemasta tulivuori Teidestä. Pääset vierailemaan vuorelle köysirataa pitkin Teneriffan Las Cañadasin kraatterialueelta. Muita Teneriffan nähtävyyksiä ovat Puerto de la Cruzin yläpuolella aukeava Orotavan laakso, saaren pohjoisrannikon banaani- ja viiniviljelmät sekä Loro Parque -eläintarha, jossa on maailman suurin papukaijapuisto. Turistien suosimia isompia kaupunkeja ovat Los Cristianos, josta lähtee lautta La Gomeralle, sekä Playa de las Americas. Pääkaupunki Santa Cruzista löydät kaupungin vilinää ja hyvät ostosmahdollisuudet.
Fuerteventura ei ole nähtävyyksien kiertäjän unelmakohde, mutta aktiivista lomaa kaipaavalle se sopii paremmin kuin hyvin. Saarelta löydät Kanariansaarten parhaimmat rannat, tunnelmallisia pieniä kalastajakyliä sekä lukuisia aktiviteetteja golfista purjelautailuun ja sukelluksesta surffaukseen. Eräs mielenkiintoinen pikkukylä on Confete, jossa Hitler punoi aikoinaan juonia Francon kanssa.
Kanarialainen keittiö on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteisiä espanjalaisia annoksia, afrikkalaisilla ja latinalaisamerikkalaisilla vivahteilla. Perusraaka-aineita ovat vihannekset, hedelmät ja kala. Liha tarjotaan usein muhennoksina tai paisteina. Ohrasta, maissista ja vehnästä jauhettu ja paahdettu jauho on olennainen osa kanarialaista ruokavaliota. Sitä käytetään suurusteena sekä lisäravinteena lasten maidossa. Kalaruoista suosittuja ovat grillatut sardiinit sekä kalakeitot. Matkalla on ehdottomasti maistettava kanarianperunoita eli papas arrugadaseja tulisen mojo-kastikkeen kanssa. Kannattaa myös tutustua saarilla tuotettuihin paikallisiin viineihin.

Kanariansaaret tarjoaa jokaiselle jotakin
Teneriffa, La Gomera ja Fuerteventura tarjoavat jokainen erilaisen matkakokemuksen ja tunnelman. Kanariansaarilta löytyykin jokaiselle jotakin, oli haussa sitten seesteisen rauhallinen loma metsän siimeksessä tai menevämpi matka kaupungin sykkeessä.
Lyhyet välimatkat ovat Kanariansaarten ehdoton valtti, ja rauhallisesta resort-ympäristöstä pääseekin nopeasti kaupunkien palveluiden pariin. Saariin tutustuminen onnistuu helpoiten vuokra-autolla, jolla pääset kiertämään kyliä ja kaupunkeja omaan tahtiin. Suomalaiset pärjäävät liikenteessä hyvin, joskin joidenkin alueiden kiemurtelevat vuoristotiet voivat pistää pään pyörälle.
Jos et osaa päättää mikä kohteista olisi sinulle mieluisin, vietä Kanariansaarilla useampi viikko niin, että lomailet useammalla saarella. Samalla koet kohteen monesta eri näkökulmasta: esimerkiksi lauttamatka Teneriffalta La Gomeralle näyttää tulivuori Teidestä uskomattoman puolen.

Kanariansaaret hurmaavat monipuolisuudellaan, huippugolfkentillään ja tasokkaalla majoituksellaan. Täällä viihdyt taatusti!

Pestana ja Mar Menor – miksi viipyä vain viikko?

Kiehtooko intensiivisen peliviikon sijaan kiireetön kuukausi golfkohteessa? Long stay -golflomat ovat kasvattaneet viime aikoina suosiotaan, tarjoten mahdollisuuden lähteä karkuun Suomen pimeitä talvikuukausia tai ottaa varaslähtö kesän golfkauteen ulkomaan viheriöillä. Kuukauden kestävällä lomalla nautit rauhassa kohteesta ja monipuolisista golfelämyksistä.

Timo ja Pirjo Salokoski ovat viihtyneet useammalla long stay -lomalla Espanjassa ja Portugalissa. Kuukauden kestävässä lomassa viehättää mahdollisuus pidentää kesää molemmista päistä sekä nauttia golfista myös kotimaan kauden ulkopuolella.

Mikä long stay?
Long staylla tarkoitetaan yleensä kuukauden kestävää golflomaa, jossa ei ole tiukkoja aikatauluja tai etukäteen lukkoon lyötyjä pelikierroksia. Majoitus on useimmiten huoneistoissa, joissa on hyvät puitteet luoda omannäköinen loma-arki. Long stay -loma vaatii jonkin verran omatoimisuutta, sillä tiiajat varataan itse paikan päällä, eikä majoitukseen sisälly ruokailuja. Nykyään on kuitenkin mahdollista osallistua myös ohjatulle long stay -matkalle, jossa yhdistyy mielekkäällä tavalla omatoiminen matka sekä yhteisöllisyys suomalaisen matkanjohtajan järjestämien viikkokilpailuiden merkeissä.
Kuukauden golflomat ajoittuvat suomalaiselle golfarille otolliseen aikaan, useimmiten marraskuusta huhtikuuhun, jolloin kotimaan kentät ovat vielä kiinni, ja monissa matkakohteissa eletään hiljaisempaa sesonkia. Tällöin useimmat palvelut majoituksesta vuokra-autoon saa edullisempaan hintaan, ja kentille pääsee vaivattomasti pelaamaan toivomaansa aikaan.
Salokosket nostavat kenttien vaihtelun yhdeksi tärkeäksi kriteeriksi kohdetta valittaessa – kuukauden aikana kyllästyy nopeasti, jos pelaa vain yhtä kenttää uudelleen ja uudelleen. Mielenkiinto ja hyvä pelivire pysyy paremmin yllä, kun kenttiä voi vaihdella matkan aikana. Viiden kentän kohde, Pestana Golf Resort, sijaitsee suositulla Algarven alueella Portugalin eteläosassa, joka on leudon ja lämpimän ilmastonsa vuoksi erinomainen golfkohde ympäri vuoden. Kuuden kentän kokonaisuus, Mar Menor Golf Resort, sijaitsee puolestaan Espanjan Costa Calídan rannikolla, noin tunnin ajomatkan päässä Alicantesta.

Rajatonta golfia Portugalin lämmössä
Pestana Golf koostuu viidestä 18-reikäisestä kentästä. Salokosket nostavat suosikeikseen Gramachon ja Vale da Pintan, mutta toteavat kaikkien kenttien olevan omalla tavallaan mielenkiintoisia. Erityistä kehua saavat kenttien hyvä kunto ja palvelu tiiaikojen suhteen – viiden kentän ansiosta pääset lähes poikkeuksetta pelaamaan haluamaasi aikaan. Rajaton golf mahdollistaa myös kaksi pelikierrosta päivässä.
Gramacho (6107 m, Par 72) on Ronald Freamin ja Nick Pricen luomus, joka yhdistää luonnon kivikoita ja ikivanhoja puita sekä taidokkaasti muotoiltuja järviä ja bunkkereita. Kenttä on isännöinyt Portugalin Ladies Openia, ja tiiauspaikan valinnalla kenttä tarjoaakin kaiken tasoisille pelaajille sopivasti haastetta peliin.
Vale da Pinta (6127 m, Par 71) on arvostettu kenttä taidokkaan suunnittelunsa ja kauneutensa vuoksi. Kentän on suunnitellut Ronald Fream, ja sitä on tituleerattu yhdeksi Algarven ja jopa Euroopan parhaiten suunnitelluista kentistä. Kentälle ominaista ovat strategisesti sijoitellut hiekkabunkkerit sekä lukuisat hedelmäpuut. Kentän vanhin oliivipuu on yli 1200 vuotta vanha.
Silves Golf (5615 m, Par 70) sijaitsee idyllisellä paikalla Monchique-vuoren juurella, tarjoten upeat näkymät vuoristoon ja ympäröiviin korkki- ja sitruspuutarhoihin, jotka luovat kentälle aitoa portugalilaista golftunnelmaa. Kenttä on suhteellisen haastava ja vaatii pelaajalta tiukkaa keskittymistä. Pienessä Alvorin kalastajakylässä sijaitseva Alto Golf (6102 m, Par 72) on puolestaan tunnettu erityisesti 600 metrin par 5 -väylästään, jota kutsutaan nimellä Sir Henry Challenge kentän suunnittelijan, Sir Henry Cottonsin, mukaan. Kentän kumpuilevat väylät ja korotetut greenit tarjoavat haastavan, mutta palkitsevan kierroksen.
Vila Sol (6393 m, Par 72) on yksi alueen arvostetuimpia kenttiä. Donald Steelin suunnittelema kenttä kulkee luonnon keskellä, mänty-, manteli- ja viikunapuiden sekä kukkien, järvien ja purojen lomassa. Championship-kentän lisäksi Vila Solissa on 9-reikäinen harjoittelukenttä.

Kuuden kentän kokonaisuus Espanjassa
Mar Menor Golf Resort ja IRM Golf Experience hallinnoivat kuutta 18-reikäistä golfkenttää, jotka ovat kaikki Jack Nicklaus Designin käsialaa. Kentät ovat yksilöllisiä, mutta muodostavat yhdessä mielenkiintoisen kokonaisuuden, jonka pelaa mielellään useammankin kerran.
Mar Menorin nimikkokenttä (6153 m, Par 72) on David Thomasin ja Jack Nicklausin yhteissuunnittelun tulos. Thomasin suunnittelemat ensimmäiset yhdeksän reikää vaativat tarkkuutta lähestymisissä, sillä greenit ovat monin paikoin vesiesteiden ja bunkkereiden suojissa. Takaysi on Jack Nicklausin suunnittelema ja mahdollistaa leveät lyönnit.
Saurines de la Torre Golf (6473 m, Par 72) on aavikkotyylinen kenttä, jossa on piirteitä Jack Nicklausin suunnittelemasta kentästä Las Vegasissa. Kumpuilevat väylät, hiekkadyynit ja suuri järvi ovat tämän kentän ydin. Alhama Signature Golf (6884 m, Par 72) jää puolestaan mieleen monista bunkkereista ja upeasta suunnittelusta, jossa alkuperäinen ympäröivä luonto on otettu huomioon. Kentällä on viisi järveä, leveät väylät sekä nopeat greenit.
Muita kenttiä Mar Menorissa ovat dramaattiseksi kuvailtu ja taidokkaasti muotoilluista bunkkereistaan tunnettu La Torre Golf (5403 m, Par 68), kauneudestaan tunnettu ja lähipelitaitoja vaativa aavikkomainen El Valle Golf (6185m, Par 71) sekä leveillä väylillä ja rohkeasti muotoilluilla greeneillä varustettu Hacienda Riquelme Golf (6356 m, Par 72).

Toimiva lomakoti ja palvelut paikallaan
Pestanan tasokkaan tyylikkäät huoneistot ja villat ovat tilavia, ja niissä on hyvä varustelutaso long stay -lomailijaa ajatellen. Täällä hoidat helposti niin ruoanlaiton kuin loma-arjen muutkin askareet. Villoissa majoittuvilla on oma, yksityinen uima-allas, ja huoneistoasukkaat pääsevät nauttimaan auringosta yhteisellä altaalla. Resortin porttien lähellä sijaitsee pieni ruokakauppa, mutta edullisemmin saat ruokaostokset tehtyä läheisessä kalastajakylässä. Salokosket suosittelevat vierailemaan muutenkin alueen pienemmissä kylissä, joissa voi aistia aitoa portugalilaista tunnelmaa ilman turistien tuomaa hälinää.
Mar Menorin kodinomaiset huoneistot sijaitsevat nimikkokenttä Mar Menorin yhteydessä, lyhyen ajomatkan päässä resortin muista kentistä. Viihtyisä sisustus, oma parveke, hyvin varusteltu keittiö ja pesukone pyykkejä varten mahdollistavat helposti sujuvan loma-arjen. Huoneistoissa on ilmainen wifi, ja ravintola- ja kauppapalvelut ovat lähellä. Huoneistojen yhteydessä on uima-allas, alueen parhaiden hiekkarantojen ollessa vain lyhyen ajomatkan päässä.
Voit varata halutessasi huoneiston useammalla makuuhuoneella, mikä mahdollistaa esimerkiksi perheen tai ystävien vierailun kohteessa loman aikana. Usein vieraista tulee pieni lisähinta, mutta loma tulee heille silti edulliseksi verrattuna normaaliin viikon lomaan hotellissa.
Long stay -lomalla on tärkeää, että peruspalvelut ovat helposti saavutettavissa. Ruokakaupat, apteekit ja huoltoasemat on hyvä olla lähellä, sillä niitä tarvitsee taatusti kuukauden kestävällä lomalla. Myös lääkäripalvelut ovat kohteissa helposti saatavilla.
Pestanassa ja Mar Menorissa kaikki tarvittavat palvelut ovat lyhyen ajomatkan päässä, jolloin saat käytännön asiat hoidettua helposti. Hintataso on Mar Menorin alueella tuntuvasti Suomea edullisempi ja myös edullinen verrattuna esimerkiksi Costa del Solin alueen lomakohteisiin. Pestanan alueella saa puolestaan ruokaostokset Suomea edullisemmin, mutta ravintolassa hintatasossa ei juurikaan ole eroa.

Yhteisöllinen omatoimiloma
Siinä missä long stay -lomat alkavat tulla pikku hiljaa tunnetummiksi, ovat yhteisölliset long stay -lomat monelle vielä tuntematon konsepti. Monia kuitenkin mietityttää kuukausi vieraassa maassa, vaikka olisi matkustellut paljonkin. Yhteisöllisellä long stay -matkalla onkin mukana suomalainen matkanjohtaja, joka järjestää viikkokilpailuja sekä muuta yhteistä ohjelmaa osallistujien toiveiden mukaan. Hän on myös apuna, mikäli tarvitset matkan aikana neuvoa jossakin asiassa.
Yhteisöllinen loma ei kuitenkaan tarkoita, että joudut viettämään kuukauden tiiviisti tuntemattomien ihmisten seurassa. Konseptin suola onkin juuri yhteisöllisyyden ja omatoimimatkan yhdistäminen – vietät ryhmän kanssa niin paljon tai vähän aikaa kuin haluat, ja nautit loppulomasta omassa rauhassa, itsellesi mieluisan tekemisen parissa.

Kätevästi kohteeseen
Pestanaan pääsee lentämällä joko Lissabonin tai Faron lentokentälle. Faro on lähempänä kohdetta, mutta joskus voi olla kannattavampaa lentää Lissaboniin esimerkiksi lentoaikojen tai vuokra-auton hinnan vuoksi. Mar Menoriin mentäessä lennetään Alicanteen. Lentoaika on neljästä viiteen tuntiin, joten molemmat kohteet ovat helposti saavutettavissa, eikä aikaa mene lentokoneessa istumiseen.
Vuokra-auto on suositeltava molemmissa kohteissa, mikäli mielii pelata eri kentillä tai tutustua resortia ympäröivään alueeseen. Auto noudetaan kätevästi lentokentältä, jolloin bägit ja matkatavarat kulkevat helposti lentokentältä suoraan oman huoneiston ovelle.
Mar Menorissa voit halutessasi varata myös erilliset lentokenttäkuljetukset, jolloin vuokra-auto toimitetaan sinulle suoraan resortiin.

Kiireetön loma auringon alla
Kuukauden kestävällä lomalla ehdit nauttia kiireettömistä hetkistä haluamallasi tavalla. Golfaa vaikka joka päivä tai vaihtele kierrosten määrää oman tunnelman mukaan. Mikäli haluat välillä vaihtelua golfiin, voit vaihtaa lajia tennikseen tai nauttia kauniista luonnosta patikoiden, pyöräillen tai kiipeillen. Myös ratsastus on oiva tapa tutustua paikalliseen luontoon. Rantoja löytyy molemmista kohteista monenlaisia, hiekkarannoista rosoisiin kallioihin, ja vesiaktiviteetteja voi harrastaa ympäri vuoden. Joskus on hyvä vain nostaa jalat ylös ja nauttia olemisesta vaikkapa uima-altaan reunalla.
Säätila on Mar Menorin alueella taatusti aurinkoinen, mutta Portugalissa voi kuukauden lomalla sattua pari sadepäivää. Tiiaikojen varaaminen on kuitenkin joustavaa, joten voit helposti välttää kentällä kastumisen verrattuna viikon lomaan, jossa tiiajat on sidottu etukäteen tehtyihin varauksiin. Voit varata tiiajat keskusvaraamon kautta, jolloin kaikki varaukset ja haluamasi muutokset hoituvat kaikille kentille helposti yhdestä paikasta. Ensimmäisten päivien tiiajat kannattaa varata jo ennen matkaa, jolloin matkan alussa ei mene aikaa asioiden selvittämiseen, vaan ehdit rauhassa kotiutua kohteeseen ja käydä pelaamassa muutaman kierroksen kentillä.
Mar Menorissa kannattaa kokeilla termisiä kylpylöitä sekä Thalassosterapiaa, jossa hyödynnetään alueen mineraalipitoista merivettä erilaisten sairauksien hoidossa. Merivesihoidon uskotaan helpottavan esimerkiksi reuman, nivelreuman sekä fyysisen ja psyykkisen uupumuksen oireita. Mikäli kaupunkikulttuuri, ostokset ja nähtävyydet kiinnostavat, pääset helposti autolla isompiin kaupunkeihin, kuten Lissaboniin, Faroon tai Alicanteen. Lissabonin lähellä kannattaa myös piipahtaa idylliseen Sintran maailmaperintökaupunkiin.

Tee kuukauden golflomasta sinun näköisesi kokonaisuus – golfia, rentoa lomailua ja paljon nähtävää!

Kirjoittanut: Priska Autio, kuvat: Golfpassi

Upea iltavalaistus! Korkeatasoisessa Melia Hacienda del Code -hotellissa on tunnelmaa.

Golfpassin matkassa Kanariansaarille – KAIKKI VALMIINA!

BUENAVISTA, TENERIFFA
• 28.12.2016-4.1.2017
Vietä uusi vuosi Teneriffan lämmössä golfaten!
Hinta: 1 970 € / hlö / 2hh
• 28.1.-4.2.2017
Peli- ja opetusmatka Pro Reima Kaijan kanssa.
Hinta: 1595 € / hlö / 2hh

LA GOMERA, KANARIANSAARET
• 5.-12.11.2016 (7 vrk) /
• 5.-19.11.2016 (14 vrk)
Täydellinen golfkohde rauhaa rakastaville!
Mukana Pro Tapio Sillanpää.
Hinta 7 vrk: 1 679 € / hlö / 2hh
Hinta 14 vrk: 2 595 € / hlö / 2hh

• 3.-10.12.2016
Lumoava golfloma La Gomeralla!
Matkanjohtajana Anna Lindqvist.
Hinta: 1 485 € / hlö / 2hh

CALETA DE FUSTE, FUERTEVENTURA
• 13.-20.2.2017 • 20.-27.2.2017
• 27.2.-6.3.2017
Kiireetön golfviikko upealla Fuerteventuran saarella!
Hinta: alk. 1 465 € / hlö / 2hh

Katso myös muut pelimatkamme!
Lue lisää:
www. golfpassi.fi/pelimatkat

VINCCI TENERIFE GOLF, TENERIFFA
• 4.-11.2.2017
Pelimatka Pro Reima Kaijan kanssa.
Hinta 1530 € / hlö / 2hh

Lue lisää: www.golfpassi.fi/kohteet

Lue myös Fincan kohde-esittely!

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös