Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Tee upea golfreissu matkailuautolla!

Varaa omasi ajoissa

Viime kesänä Honour-lehdessä järjestetyssä kyselyssä kävi ilmi, että golfarit ovat kiinnostuneita matkailuauton vuokraamisesta, mutta kysyntä ja tarjonta eivät enää keväällä ja alkukesällä kohtaa. Parhaiden tarjoajien matkailuautot varataan jo alkuvuodesta, joten kesän kynnyksellä löytyy usein vain ei-oota. Suomen kesä on lyhyt, kiihkein sesonki on juhannuksesta elokuulle asti. Tässä artikkelissa esittelemme McRent-vuokrauspalvelun, sen tarjonnan ja keinot parhaaseen lomakokemukseen. Kerromme myös milloin matkailuauto kannattaa varata ja mitä loman suunnittelussa kannattaa huomioida. Kansainväliseen ketjuun kuuluva McRent sijaitsee Best Caravanin tiloissa Hyvinkäällä.

– Hankimme joka vuosi lähes 30 uutta matkailuautoa vuokraajien käyttöön, kertoo McRentin Tuula Haverinen. – Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan lomakokemuksen, uusilla, nykyaikaisilla ja toimintavarmoilla autoilla, hän jatkaa. – Kaluston vuosittainen uusiminen tarkoittaa myös sitä, että meillä on joka vuosi Best Caravanissa myynnissä edellisvuoden käytössä olleet autot. Vinkkinä niille, jotka etsivät ensimmäistä omaa matkailuautoaan.

Mitkä asiat tulee ottaa huomioon matkailuauton vuokrausta ensimmäistä kertaa suunnitellessa?
– On huomioitava kuinka monta henkeä on lähdössä mukaan ja miten paljon tarvitaan tavaratilaa. Golfareiden tavarat mahtuvat helposti mukaan, mutta kun aletaan puhua useista polkupyöristä, kanooteista jne., on niiden kuljettamista mietittävä tarkemmin. Mikäli matkalle lähtee esim. kaksi pariskuntaa, on vuodepaikkojen vaihtoehdot alkovi-malli ja puoli-integroitu. Alkovi-mallissa toinen nukkumatila sijaitsee ohjaamon yläpuolella ja toinen auton takaosassa. Alkovi-malli mahdollistaa paremmat sisätilat yöaikaan. Puoli-integroidussa mallissa toinen nukkumatila rakentuu auton sisätilan etuosaan, jolloin sisätilat pienenevät yöaikaan merkittävästi.
– Kaikki McRentin autot ovat henkilöauton ajokortilla ajettavia ja niissä on vakiona pyörätelineet, markiisit, televisio sekä kaasupullot, wc-kemikaalit, sähkökaapelit, kiilat jne. Lisämaksusta saa myös astiat, vuodevaatteet, camping set -tuolit ja pöydän sekä grillin, muistuttaa Haverinen.

Millaisia kulkupelejä on vuokraajille tarjolla?
– Käytössämme on Sunlightin, Dethleffsin ja Globescarin matkailuautoja, isompia ja pienempiä. Kunkin tarpeen mukaan. Enimmillään yhteen autoon mahtuu 6 henkilöä, eli ne on rekisteröity neljälle – kuudelle hengelle. Autoista voi valita automaatti- tai manuaalivaihteisen, niillä saa ajaa 100 km tunnissa ja ajomukavuus on huippuluokkaa. Kuljettajan istuin muistuttaa nojatuolia ja näkyvyys ohjaamosta on erinomainen, lisäten myös turvallisuutta. McRent-autoissa on vapaat kilometrit, auton saa täydellä tankilla ja se palautetaan tankattuna. Kaikki muu sisältyy vuokraan.

Miksi matkailuautoja on vaikea saada kesällä varattua?
– McRent on Euroopan suurin matkailuautojen vuokraaja ja varauksista Suomen McRentissä 70-80 % on ulkomaalaisten tekemiä. Suomen luonto on todellinen matkailuvaltti ja saan siitä jatkuvasti ulkomaalaisilta positiivista palautetta. Meille niin itsestäänselvät asiat saavat ihan toisen mittasuhteen kansainvälisten asiakkaiden suulla, kertoo Tuula Haverinen. – Ulkomaalaiset ovat täysin myytyjä suomalaiseen luontoon ja sen rauhaan. Monet etsivät piilopaikan, yksityisen järvenrannan, jossa saavat viettää omaa aikaa. Se on heille todellista eksotiikkaa. Matkailijoita tulee Kiinasta, Australiasta, Intiasta, Uudesta-Seelanninsta, Kanadasta, USA:sta, Etelä-Amerikasta ja tietysti myös Euroopasta. On pariskuntia, perheitä, häämatkalaisia ja revontulibongareita, luettelee Haverinen.
– Jos haluaa varata matkailuauton käyttöönsä ennen juhannusta, kannattaa varaus tehdä viimeistään huhtikuun aikana. Mikäli suunnitelmissa on vuokrata matkailuauto juhannuksesta alkaen tai heinäkuussa, kannattaa varaus tehdä jo tammikuussa. Eurooppalaiset varaavat autonsa yleensä omalle loma-ajalleen elokuuksi, ja ne varataan helmi-maaliskuun aikana.


Mitä trendejä on nousussa?
– Matkailuautoja vuokrataan yhä useammin harrastuskäyttöön. Yksi nousevista trendeistä on kalastusporukat, jotka koostuvat useimmiten miehistä. Kalareissuille lähdetään keväällä ja sopivia kohteita löytyy kaikkialta Suomesta. Toinen kasvava trendi liittyy lemmikkeihin, jotka halutaan usein matkalle mukaan. Allergiasyistä monelle on tärkeä tietää, ettei matkailuautossa ole ollut eläimiä, joten kaikkia autoja emme voi lemmikkikäyttöön tarjota. Pyrimme kuitenkin löytämään ratkaisun tähänkin haasteeseen, lupaa Tuula Haverinen. – Revontulibongarit tulevat useimmiten ulkomailta. Sain viime kesänä soiton Saksasta, jossa etelä-amerikkalainen pariskunta oli saanut idean poiketa Suomessa. Pariskunnan rouvalla oli samaan aikaan syntymäpäivät ja elämänmittaisena haaveena oli ollut revontulien näkeminen. Sain järjestettyä heille matkailuauton, jolla he suuntasivat pohjoiseen. Muutamaa viikkoa myöhemmin sain perheen rouvalta kiitoskirjeen, jossa hän kuvaili elämänsä parhainta elämystä, revontulien kera.
– Jonkin verran Suomesta lähdetään matkailuautolla Eurooppaankin, esimerkiksi perhematkalle Legolandiaan. Silloin täytyy huomioida laivapaikat ja varata nekin ajoissa. Laivoissa kannattaa varata sähköpaikat, mikäli jääkaappi on ladattu täyteen ruokia, ohjeistaa Haverinen.

Mitä matkailuauton tekniikasta tulisi tietää?
– Asiakkaalle annetaan aina käyttäkoulutus tarvittaviin teknisiin asioihin, mutta vuokrakäytössä olevat autot ovat tarkoituksella helppokäyttöisiä. Matkailuautoissa on kaasukeittiöt ja niissä saat kokattua vaikka gourmetaterioita. Suurikokoinen jääkaappi pakastelokerolla helpottaa ruokatarvikkeiden säilyttämistä ja auton raikasvesisäiliö täytetään asiakkaalle valmiiksi.
Ongelmatapauksissa asiakkaalla on yhteystieto, josta saa nopeasti apua. Autoissa on myös kaikkien laitteiden manuaalit eri kielisinä niiden käyttöä ohjeistamaan. Kaikissa autoissa on myös Kasko-vakuutus, jonka omavastuuta voi pienentää lisämaksusta.

Minne matkailuautolla voi pysähtyä?
– Pysäköidä saa melkein minne vain, sillä se katsotaan auton parkkeeraamiseksi. Mikäli aikoo kunnolla leiriytyä, se vaatii maanomistajan luvan. Kannattaa myös kokeilla campingalueiden tunnelmaa, niitä löytyy monen kokoisia ja tasoisia. Golfkentille matkailuautolla saapuva on nykyisin myös haluttu vieras. Matkailuautoja hyödynnetään usein myös lisämajoituksen tarjonnassa esimerkiksi häissä. Kauempana asuvien sukulaistenkin luona on helppo pistäytyä matkailuautolla, koska erillisiä asumisjärjestelyjä ei tarvita. Tai antaa matkailuauto nuorison majapaikaksi aikuisten seurustellessa keskenään, vinkkaa Haverinen.

"Pysäköidä saa melkein minne vain, sillä se katsotaan auton parkkeeraamiseksi. Mikäli aikoo kunnolla leiriytyä, se vaatii maanomistajan luvan."

Mitä vuokraus maksaa?
Matkailuautojen vuokraus McRentillä perustuu päivävuokraan eri vuodenaikoina. Edullisimmillaan vuokraushinnat ovat talviaikaan, jolloin pienimmän, kahden hengen kulkupelin saa 90 eurolla päivä. Miksi esimerkiksi mennä talvella yhteen laskettelukeskukseen, kun matkailuautolla voi helposti siirtyä paikasta toiseen ja testata useampia rinteitä tai latuja. Pienimmällä kahden hengen matkailuautolla viikon reissulle kertyy talviaikaan hintaa noin 800 euroa plus polttoaineet. Mukaan tulee laskea palvelumaksu 189 euroa sekä laskettelukeskuksen mahdollinen päivävuokra, mikäli sähköpaikan tarvitsee. Esim. Himoksella päivävuokra on 35 euron suuruusluokkaa. Kesäaikana matkailuauton vastaava vuokraushinta olisi pari sataa euroa kalliimpi per viikko.
Kuudelle hengelle rekisteröidyn kulkupelin saa talviaikaan hintaan 131 euroa vuorokausi, eli noin 22 euroa per henkilö. Ei paha.
Kesäaikaan kuusi henkilöä majoittava matka-asumus irtoaa 189 eurolla per vuorokausi, eli 31,50 euroa per henkilö.

Oma kokemus yhä muistissa
Toimittajalla on itsellään muutaman vuoden takaa positiivinen kokemus golfreissusta matkailuautolla. Artikkeli siitä julkaistiin Honour-lehdessä syksyllä 2014. Kahdeksan golfkenttää kahdeksassa päivässä on matkailuautolla ihan mahdollinen, jopa vaivaton kokemus. Tuli samalla vierailtua kentillä, jotka olivat matkan varrella, sellaisillakin, joihin ei olisi tullut muuten mentyä. Reittimme kulki Hangolfista Kultarannan kautta Raumalle. Sieltä Loimijoki Golfiiin ja Alastarolle. Vielä pohjoisempaa löytyi Laukaa-Peurunka Golf ja Revontuli Golf. Paluumatkalla osuttiin Hartolaan. Ajoimme iltaisin uuteen kohteeseen, jossa ruokailtiin ja nautittiin klubitalon palveluista. Aamupäivällä kenttää kiertämään ja nauttimaan alueen muustakin tarjonnasta. Kaikki tavarat koko ajan autossa mukana ja helposti saatavilla. Suosittelen kokeilemaan mikäli kenttien bongaus kiinnostaa.

JR

Puoli-integroidussa mallissa toinen nukkumatila rakentuu auton sisätilan etuosaan, jolloin sisätilat pienenevät yöaikaan merkittävästi.

Alkovi-mallissa toinen nukkumatila sijaitsee ohjaamon yläpuolella ja toinen auton takaosassa. Alkovi-malli mahdollistaa paremmat sisätilat yöaikaan.

Yhdessä kokkaaminen on laatuaikaa parhaimmillaan.

Ohjaamon luksuspenkit kääntyvät seurustelutilan istuimiksi.

Aamiainen auringon noustessa – ja sen jälkeen takaisin nukkumaan.

Voit pysähtyä aina kun haluat ja kokea parhaat hetket.


Lisätietoja ja erinomaista palvelua löydät osoitteesta: www.mcrent.fi

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös