Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

 

Palheiro Golfin 18. viheriöltä avautuu huimat näkymät.

Madeira – golfia ainutlaatuisella saarella

Madeira on Kanariansaarten pohjoispuolella sijaitseva, Portugalille kuuluva tuliperäinen saariryhmä, joka koostuu seitsemästä eri saaresta. Suurin osa saarista on luonnonsuojelualuetta, ja kohde onkin erityisen tunnettu satumaisesta luonnostaan. Moni suuntaa Madeiralle patikoimaan, surffaamaan tai kalastamaan, mutta kohde tarjoaa mainiosti tekemistä myös golfarille: mieleenpainuvat golfkentät sijaitsevat unohtumattomissa maisemissa Madeiran kukkaloiston keskellä.

Kirjoittanut: Priska Autio, kuvat: Golfpassi

Madeiraa on kuvattu yhdeksi Euroopan kauneimmista subtrooppisista paratiisisaarista, jonka mukava ilmasto mahdollistaa lomailun ympäri vuoden. Kohde on tunnettu erityisesti kukkivasta luonnostaan ja nimikkoviinistään. Madeira on toiminut yllättävän suuressa osassa maailmanhistoriassa, sillä sieltä ovat lähtöisin löytöretket, länsimaisen talouden globalisaatio ja moderni turismi. Nykyään Madeira on suosittu lomakohde, jossa golfari pääsee kuitenkin nauttimaan ruuhkattomista kierroksista ja sopivan haastavista kentistä.
Kohteessa on uniikki ja eläväinen tunnelma, sillä turismi ei ole, ehkä hieman yllättäenkin, hukuttanut alleen alkuperäistä saarielämän tuntua. Henkeäsalpaavat maisemat, kirkkaat värit ja leppoisa tunnelma takaavat todellisen pakomatkan arjesta!

Viiden tähden hotelli lähellä palveluita
Madeiralla on lukuisia hotelleja, mutta golfarin kannalta yksi otollisimmista on viiden tähden Meliá Madeira Mare Resort & Spa, joka sijaitsee Lidon kaupunginosassa, lähellä pääkaupunki Funchalia. Hotelli tarjoaa viiden tähden palvelut, modernit huoneet, kuntosalin sekä rentouttavan spa-osaston. Upeassa merenrantahotellissa on kattavien palveluiden lisäksi oma parveke kaikissa huoneissa sekä kaunis laguunimainen uima-allas, josta on näkymä Atlantille. Lähellä hotellia on myös tunnettu Gorgulhon ranta.
Hotellin läheisyydestä löytyy ravintoloita ja kauppoja, ja mikäli haluaa lähteä katsastamaan Funchalin keskustan sykkeen, taittuu matka nopeasti autolla tai bussilla. Funchalista löytyy laajempi kattaus mahdollisuuksia ruokailuun, ostoksiin ja rentoon illanviettoon. Mikäli pelipäivän päätteeksi ei houkuta lähteä hotellia pidemmäs etsimään ruokaa, voi nauttia hotellin ravintoloiden herkullisesta tarjonnasta. Tarjolla on kolme erilaista ravintolavaihtoehtoa ruokailuun.

Näitä maisemia kannattaa pysähtyä ihailemaan pelin lomassa.

Ruuhkatonta golfia Madeiralla
Madeiralla saat taatusti nauttia rennosta ja ruuhkattomasta golfelämyksestä. Cabell B. Robinsonin suunnittelema, upea Palheiro Golf (18 reikää, 5859 m, par 72) on championship-tason kenttä, joka mutkittelee mäntyjen ja värikkään subtrooppisen kasvillisuuden seassa. Nimensä kenttä on saanut kreivi Carvalhalin metsästysmajasta, jonka kreivi rakensi alueelle 1800-luvun alussa, nimeten sen Palheiroksi. Kenttää on kuvattu yhdeksi Euroopan kauneimmista, eikä syyttä! Palheiro Golf sijaitsee viisisataa metriä merenpinnan yläpuolella, tarjoten huikeat näkymät Madeiran vuoristomaisemiin ja Atlantille.
Kenttä hyödyntää mainiosti Madeiran mäkistä maastoa yllättävillä harjanteilla ja kumpuilevilla laaksoilla, tuoden mielenkiintoa ja haastetta kierrokselle. Pelaajalta vaaditaan tällä kentällä tarkkuutta, mutta onnistumiset palkitsevat sitäkin enemmän. Palheiro Golfista löydät pääkentän lisäksi kuuden reiän harjoitusalueen, rangen ja kaikin puolin kattavat harjoitusalueet. Klubitalon ravintolan terassilta on häikäisevät panoramanäkymät Funchalin satamaan ja taustalla siintävään vuoristoon.
Robert Trent Jones Seniorin suunnittelema 27-reikäinen Santo da Serra (27 reikää, 6241 m, par 72) on erittäin kaunis kokonaisuus, joka koostuu kolmesta yhdeksän reiän osuudesta. Kenttä on toiminut näyttämönä mm. Eurooppa Tourin osakilpailulle, Madeira Islands Openille. Lomagolfarikin nauttii Santo da Serrasta, ja kenttä haastaakin jokaisen golfarin tälle sopivalla tasolla. Kentän erikoisuus piilee sen korkeuseroissa. Aika ajoin Atlantilta puhaltava tuuli vaikuttaa myös välillä pelin kulkuun.
Nykyinen Santo da Serran kenttä avattiin vuonna 1991 aiemmin samalla alueella sijainneen kentän tilalle. Kenttä sijaitsee peräti 670 metriä merenpinnan yläpuolella, ja se on poikkeuksellisen onnistuneesti rakennettu vaikeaan maastoon. Santo da Serra on rankattu 12. parhaaksi kentäksi koko Portugalissa. Kentän signature hole on numero neljä, jossa pallo lyödään aloituslyönnillä syvän kurun yli viheriölle.

Aktiivilomailijan unelmakohde
Golfin lisäksi Madeiralla riittää nähtävää moneen makuun: kulttuurihistoriallisista nähtävyyksistä luonnon ihmeisiin. Kuvankaunis luonto on kohteen ehdoton valtti ja läsnä kaikkialla. Näköalapaikat ovat kestosuosikki, samoin upeat kasvitieteelliset puutarhat ja kaupunkien vehreät puistot. Madeiralta löytyy myös mainioita rantoja, vaikka hiekkarannat ovatkin harvassa.
Yksi Madeiran loman ehdoton käyntikohde on pääkaupunki Funchal, jota ympäröivät upeasti meri ja korkeat kukkulat. Juuri sijainti tekee Funchalista erityisen kauniin vierailukohteen. Kaupunki on kerrassaan ihastuttava vehreine puistoineen ja historiallisine rakennuksineen. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1500-luvulla rakennettu tuomiokirkko, Pyhän Laurentiuksen linnoitus sekä kasvitieteellinen puutarha Jardim Botânico. Kaupungissa on edelleen nähtävillä rantaan rakennettuja linnoituksia, joilla suojauduttiin aikoinaan merirosvoja vastaan. Myös pikkukylistä löytyy mielenkiintoista nähtävää: esimeriksi Machicon kylästä löytyy 1450-luvulta peräisin olevia rakennuksia sekä saaren vanhin majakka.
Rantaleijonien kannattaa suunnata Porto Santoon, joka tunnetaan nimellä ”kultainen saari” sen pitkien kultaisten hiekkarantojen ja kirstallinkirkkaan veden vuoksi. Toinen vaihtoehto auringonpalvontaan ovat Funchalin ihanat merivesialtaat. Madeiraa on monessa yhteydessä kutsuttu aktiivilomailijan unelmakohteeksi. Golfin lisäksi suosittuja lajeja kohteessa ovat esimerkiksi patikointi ja maastopyöräily. Muinaisten kastelukanavien varrelle rakennetut polut ovat erityisen suosittuja vaellusreittejä. Muita kokeilun arvoisia lajeja ovat purjelautailu, sukeltaminen, surffaus, kanoottiretket, snorklaus ja veneily. Madeiralla on ajoittain mahdollista nähdä valaita, ja valaiden bongailuun järjestetäänkin ohjattuja retkiä.

Luonnon ihmeitä
Luontoihmisten must see -nähtävyyksiä ovat São Vicenten luolastot, Cabo Girãon jyrkänteet sekä Monte ja sen trooppiset puutarhat. Puutarhoja löytyy muitakin ja runsaan värikäs kasvillisuus on läsnä läpi kohteen. Keväisin järjestetäänkin Madeira Flower Festival, jossa saariston kukat näyttäytyvät parhaimmassa loistossaan. Madeiralla sijaitsee myös Euroopan parhaiten säilynyt laurisilva-metsä, joka aikoinaan peitti koko eteläisen Euroopan, mutta on nykyään nähtävillä vain muutamilla alueilla. Kohteessa on 150 endeemistä lajia, joita ei tavata missään muualla maailmassa.

Viinistä tunnettu
Ostosmahdollisuudet ovat Madeiralla hyvät ja hintataso on edullinen. Ravintoloita löytyy moneen makuun, ja suosittelemme maistamaan saaren nimikkoviiniä, Madeiraa, jota on valmistettu jo yli 400 vuoden ajan. Madeira-viini syntyi tarinan mukaan sattumalta, kun happi pääsi vahingossa laivan ruumassa kuljetettujen viinitynnyreiden kanssa tekemisiin. Laivamatkat saattoivat kestää aikoinaan kuukausia ja viini kypsyi koko tämän matkan ruuman trooppisessa lämmössä. Viinin oletettiin olevan matkan jälkeen pilalla, mutta se olikin entistä parempaa. Vielä nykyäänkin lämpökäsittely antaa viinille sen ominaisen maun. Paikalliset suosivat nimikkoviinin sijasta usein sokeriruokoviina ponchaa tai pirtelömäistä nikita-drinkkiä.

Helppo ja turvallinen lomakohde
Madeira on suhteellisen nopeasti Suomesta saavutettava kohde, sillä suorat lennot kestävät hieman alle kuusi tuntia. Hotellit ovat Madeiralla yleisesti siistejä ja vaihtoehtoja majoitukseen löytyy runsaasti. Parhaiten kohteessa pääsee liikkumaan vuokra-autolla tai bussilla. Kohteessa puhutaan portugalia, mutta turistialueilla pärjää mainiosti englannilla.
Ainutlaatuinen luonto, mieleenpainuvat golfkentät ja miellyttävä ilmasto tekevät Madeirasta erinomaisen golfkohteen läpi vuoden. Madeira on mainio kohde ottaa varaslähtö kotimaan golfkauteen tai pidentää kautta syksyn sateiden saapuessa Suomeen. Uniikki ilmapiiri ja upea kukkaloisto viimeistelevät onnistuneen golfloman!

Golfpassin mukana
ohjatulle pelimatkalle
Madeiralle –
KAIKKI VALMIINA!

MADEIRA, PORTUGALI
– upeita golfkenttiä
ainutlaatuisessa luonnossa!
• 22.-29.3.2018
Mukana suomalainen
matkanjohtaja!
Hinta: 1 620 € / hlö / 2hh

Matkapaketit sisältävät:
Jet Timen (TUI) suorat lomalennot Helsinki – Funchal – Helsinki
Majoitus Meliá Madeira Mare Resort & Spa *****
Aamiaiset, 2 x päivällinen, 5 juomaa hotellin baarista (olut, viini, virvoitusjuomat)
5 x green fee (2 x Palheiro, 3 x Santo da Serra)
Lento- ja golfkenttäkuljetukset kohteessa
Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Lisätietoa näistä ja muista pelimatkoistamme ympäri maailman!
Lue lisää >> golfpassi.fi/pelimatkat

Viihdy vaikka kaksi viikkoa,
kysy lisää!

Ota yhteyttä:
toimisto@golfpassi.fi
Puh. 03 5151 007

Lue myös:

Mystinen Marrakesh!

Black Sea Rama

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös