Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Suomen Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen avasi liittoseminaarin

Lauantaisen Golfliiton liittoseminaarin avasi liiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen ja kävi läpi kuluneen vuoden tapahtumia. Paljon tapahtui ja tehtiin, mutta katseet on jo käännetty tulevaan vuoteen, jossa lajin mielikuvan ja viestinnän rakentaminen nähdään tärkeänä.

Golfvuosi 2017 on ollut tapahtumarikas. Vuoden alussa meillä aloitti uusi päävalmentaja, maaliskuussa 4.3. tehtiin päätöksiä, kevensimme Golfliiton hallintomallia ja juhlimme 60-vuotisjuhlia. Uudet säännöt astuivat voimaan toukokuussa 2017. Uusien sääntöjen myötä päätöksenteosta tuli läpinäkyvämpää ja seurat pääsevät vaikuttamaan entistä enemmän Golf-liiton päätöksenteossa. Jatkossa keskeisiä päätöksentekofoorumeita ovat syyskokous ja kevätkokous. Syyskokouksessa katsotaan eteenpäin ja käsitellään budjettia ja toimintasuunnitelmaa sekä tehdään merkittävimmät henkilövalinnat. Kevätliittokokouksessa tarkastelun kohteena ovat edellisen toimintavuoden asiat.

Huippuhetket
Kesällä pelattiin golfia ja muutamia huippuhetkiä olivat Linna Golfissa järjestetty Senior European Tour, heinäkuun toisella viikolla tyttöjen EM-kisat Lohjalla, St. Laurence Golfissa, Challenge Tourin kisa elokuussa Vierumäellä, kaikkien ikäluokkien SM-kisat, Erkko Trophy ja paljon muuta.
Jäsenmäärän kehitys on ollut vuonna 2017 hienoisessa laskussa. Positiivista kuitenkin on, että saimme lajin pariin noin 15 000 uutta golfaria. Näin monen golfarin aktivoiminen vihreille väylille ja griineille on osoitus erinomaisesta työstä innostaa ja inspiroida ihmisiä. On ikävä todeta, että samaan aikaan golfin lopetti samankokoinen pelaajajoukko. Seuran jäsenmäärän kehitys ja sen tukeminen ovat toiminnassamme avainasemassa. Jos ei ole jäseniä ja tyytyväisiä pelaajia, ei ole kasvuakaan. Talouden kasvun äärellä myös golfin ilosanoman levittäminen on ydintekemistä.

Teemavuosi naisille
Naisten teemavuonna järjestettiin monenmoista tapahtumaa aloittavien golfareitten, jo pelaavien harrastajien ja kilpagolfin äärellä. Naisten energia lajin parissa kantaa kauas. Suomen laajin hyväntekeväisyyskiertue, Naisten Pankki Open keräsi 26 kisan kiertueella yli 33 000 euroa kehittyvien maiden ja kylien Pankeille.

Myös Golfliiton toimistolla on tapahtunut muutoksia. Uusi toiminnanjohtaja aloitti tehtävässä 1.8. ja kohta kuulemme lisää Juhan ensimmäisestä 100 päivästä. Katse on kuitenkin jo vahvasti tulevassa vuodessa, jossa strategiamme viitoittaa tekemistä. Talous- ja toimintaolosuhteet ovat keskeistä tekemisen osa-aluetta ja tuen kohteena. Tekemisen kohteena on myös golf-mielikuvan ja viestinnän rakentaminen sekä seurojen jäsenmäärän kehityksen tukeminen.

Kiitoksia kuluneesta vuodesta!
Hanna Hartikainen, puheenjohtaja
Suomen Golfliitto

Talouden kasvun äärellä myös golfin ilosanoman levittäminen on ydintekemistä, viestitti Suomen Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen avauspuheessaan.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös