Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Kuvankaunis lomakeidas Espanjassa
– La Finca Golf & Spa Resort

Haaveiletko golflomasta Espanjan auringon alla? Onko tutut paikat koluttu läpi, ja pää pyörällä uusien kohteiden edessä? Älä anna suunnittelun stressata, vaan lähde La Finca Golf & Spa Resortiin! Costa Blancalla, Algorfan pikkukylässä, sijaitsevan golfresortin kolme kenttää, spa ja huippuluokan majoitus takaavat kaikin puolin rentouttavan golfelämyksen. Kirjoittanut: Priska Autio, kuvat: Golfpassi

Costa Blanca eli Valkoinen rannikko sijaitsee Espanjan koillisrannikolla, jossa nautit auringosta yli 300 päivää vuodessa. Alueen nimen historia on yllättävä, sillä se ei ulotu kauas menneisyyteen, kuten voisi luulla, vaan nimen kehitti eräs brittiläinen lentoyhtiö uuden lentoreittinsä markkinointia varten vuonna 1957.
Costa Blanca on oiva kohde golfareille, sillä sen alueella on peräti 22 golfkenttää. Lyhyet ajomatkat mahdollistavat usean kentän pelaamisen loman aikana, ja myös kenttien oheen rakennetut palvelut on mietitty golfarin makuun sopiviksi. La Finca Golf & Spa on tarjonnut viiden tähden palveluita höystettynä huippuluokan golfkentillä vuodesta 2009.
Rakkaus lajiin on vienyt Arto Kanervan hyvin erilaisiin golfkohteisiin maailmalla, ja hän on viettänyt erityisesti Espanjan auringon alla lukuisia ikimuistoisia golflomia. Kanerva todella tietää mistä puhuu kertoessaan La Fincan olevan upea.

La Finca – nuori arvostettu nimikkokenttä
La Fincan nimikkokenttä (18+1 reikää, 6394 m, Par 72) sijaitsee aivan hotellin yhteydessä. Kanervan mukaan Pepe Gancedon suunnittelema kenttä on monipuolinen, väylät ovat leveitä, ja kentällä on hyvin tilaa pelata. La Finca on erinomaisessa kunnossa ympäri vuoden, ja henkeäsalpaavat vuoristomaisemat sekä upea klubitalo saavat Kanervalta erityiskiitosta. Vuonna 2002 avattu La Finca on nuoresta iästään huolimatta jo yksi Costa Blancan alueen parhaista kentistä.
Hyvä esimerkki kentän nerokkaasta suunnittelusta on väylä numero 7, jonka neliönmuotoinen greeni on L-kirjaimen muotoisen bunkkerin suojassa. Väylä tarjoaa mahtavan lopetuksen La Fincan ”Aamen nurkkaukseen”, jossa väyliä 5 ja 6 reunustavat viisi upeasti rakennettua vesiputousta, jotka virtaavat kentän viiteen järveen, joista jokainen tuo oman mausteensa pelin kulkuun.
Kentällä on tehty harvinainen ratkaisu rakentaa yhteensä 19 väylää perinteisen 18-reikäisen kokonaisuuden sijaan. Syy tälle on pelaajan kannalta positiivinen, sillä ylimääräinen väylä mahdollistaa kentän isommat huollot ilman, että kokonaisuus kärsii. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yksi kentän väylistä voidaan sulkea kokonaan huoltoa varten ilman, että pelaajan täytyy tinkiä täydestä 18 reiän kierroksesta.

Las Ramblas ja Villamartin – Hollywoodia ja historian havinaa
Kaksi La Fincan muuta kenttää, Las Ramblas ja Villamartin, ovat 20-25 kilometrin päässä hotellilta, ja pääset pelaamaan niitä helposti hotellin järjestämällä kuljetuksella. Myös auton vuokraaminen on kohteessa helppoa ja edullista.
Vuonna 1990 avattu Las Ramblas (18 reikää, 5718 m, Par 72) on tunnettu korkeuseroistaan, mikä tekeekin kentästä Kanervan mukaan haastavan, mutta samalla hyvin mielenkiitoisen pelata.Kenttä ei ole kovin pitkä, vaan peli-ilo syntyy nimenomaan karusta maastosta. Kenttä kulkee mäntyjen ja luonnon omien vesielementtien lomassa, ja väyliltä on huikeat näkymät appelsiini- ja sitruspuutarhoihin. Erityisesti keväisin hedelmätarhoista leviää kentälle huumaava tuoksu.
Las Ramblasin greenit ovat suuria, nopeita ja lempeästi kumpuilevia. Kentän on suunnitellut arvostettu Pepe Gancedo, jonka omintakeinen ja innovatiivinen tyyli on selkeästi nähtävillä kentän suunnittelussa. Kentän pintaan on painunut myös hieman tähtipölyä, sillä vuonna 2014 Las Ramblasin yhdeksännellä väylällä kuvattiin materiaalia Hollywood-elokuvaan Taken 3.
Paul Putmanin suunnittelema Villamartinin kenttä (18 reikää, 6132 m, Par 72) avattiin vuonna 1972. Kentän jylhä kasvillisuus luo upean ja viimeistellyn ulkoasun kentälle, joka on yksi Costa Blancan alueen vanhimmista ja ehkäpä yksi koko Espanjan parhaista. Kenttä tarjoaa korkeimmilta väyliltä upeat merimaisemat, takaysin asettuessa kauniiseen laaksoon. Villamartin sopii kaikentasoisille pelaajille, ja tällä kentällä pääset käyttämään melkein kaikkia mailoja mitä bägistä löytyy.

Las Colinas – kokeilun arvoinen lisäkenttä
Kolmen pääkentän lisäksi alueella sijaitsee myös useita muita huippukenttiä. Eräs kokeilun arvoinen kenttä on Kanervan mukaan Las Colinas (18 reikää, 6655 m, Par 71), joka sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä La Fincasta. Väylät ovat pääasiassa leveitä, ja kenttä antaakin suhteellisen paljon pelaajalle anteeksi. Haastetta kierrokseen tuovat kuitenkin vesielementit, jotka vaikuttavat peliin erityisesti kuudella viimeisellä väylällä, joista numero 17 on ainut, jossa ei ole mukana vesiesteitä.
Las Colinaksen tavoite on vaatimattomasti tarjota paras mahdollinen palvelu ja ainutlaatuinen elämys pelaajille. Oikealla tiellä ovatkin, sillä Las Colinas on World Golf Awardsin vuoden 2015 paras golfkohde Espanjassa, ja se on myös valittu Euroopan sadan parhaan kentän joukkoon. Molemmat ovat isoja saavutuksia kentälle, joka on avattu vasta vuonna 2010.

Luksusta lomaan
La Finca Golf & Spa Resort on Kanervan mukaan todellinen viiden tähden lomakohde. La Fincan nimikkokenttä ympäröi resortia, joka sijaitsee seesteisissä maisemissa keskellä luontoa. Huoneista on upeat näkymät golfkentälle, uima-altaalle ja ympäröivään luontoon. Huoneet on varusteltu uusimmalla tekniikalla ja sisustettu mukavuus mielessä pitäen.
Hotelli on tunnettu erityisesti tasokkaasta spa-osastosta, jossa erilaisten altaiden lisäksi voit nauttia hemmotteluhoidoista. Rentoudu kierroksen jälkeen hieronnassa, siloita arjen rypyt rentouttavassa kasvohoidossa tai nauti termisen veden ja saunan lämmöstä. Mielen ja kehon tasapaino sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat tärkeässä asemassa La Fincassa, jossa tavoitteena on, että pääset irtautumaan mahdollisimman hyvin arjesta.
Viimeistele rentouttava loma herkullisilla välimerellisillä makunautinnoilla. Hotellin ravintolassa nautit perinteisistä espanjalaisista ruokalajeista sekä modernimmista ruoanlaiton taidonnäytteistä. Illallisen jälkeen voit nauttia vielä mukavasta tunnelmasta ja espanjalaisesta live-musiikista hotellin loungessa. La Fincassa voit halutessasi heittäytyä täysillä espanjalaiseen elämykseen: kokeile ruoanlaitto-workshoppia, osallistu paikallisten viinien ja öljyjen maisteluun tai lähde ratsastusretkelle alueen upeaan luontoon.

Kulttuuria ja kaupunkilomaa
La Finca on Kanervan mukaan selkeästi golfkohde, tarjoten kaikki golfarille olennaiset palvelut saman katon alta. Jos kuitenkin haluat pitää vapaapäivän golfista ja tutustua elämään myös resortin ulkopuolella, lähde päiväretkelle lähialueen pikkukyliin tai suurempiin kaupunkeihin. Alueen historia on värikäs, minkä vuoksi kulttuurinähtävyyksiä löytyy lähes jokaisesta kaupungista. Resortia lähimpänä oleva kylä on Algor-
fa, josta löytyy useita loistavia tapas-ravintoloita. Kanerva suosittelee vierailemaan myös San Miguelin kylässä ja Torreviejan kaupungissa.
Idyllinen San Miguelin kylä sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä La Fincasta. San Miguel on hyvin perinteinen espanjalainen pikkukaupunki, ja keskiviikkoisin kaupungissa on markkinat, josta voit ostaa juuri poimittuja paikallisia hedelmiä ja vihanneksia. Kaupungissa on myös hyvät peruspalvelut, ostosmahdollisuuksia sekä terveyskeskus.
La Fincasta Torreviejaan on matkaa noin puoli tuntia autolla. Kaupungin ilmasto on hyvin raikas ja mineraalipitoinen, sillä se sijaitsee meren ja kahden suolajärven välissä. Monet lääkärit suosittelevat kyseistä ilmastoa sen positiivisten terveysvaikutusten vuoksi. Ilmastolla uskotaan olevan parantavia vaikutuksia erityisesti reumasta kärsiville.
Torreviejan kaupunki oli aikoinaan vilkas suolan tuotantoon ja kalastukseen keskittynyt keskus, ja vaikka nykyään turismin määrä kaupungissa on lisääntynyt, on suolantuotanto edelleen vahva elinkeino alueella. Torrevieja on yksi alueen nopeimmin kasvavista kaupungeista, mutta siellä on pyritty säilyttämään aito espanjalainen tunnelma, eikä kaupunkia ole muokattu liikaa turismin makuun. Seesteinen tunnelma, kuvankaunis satama-alue ja monipuoliset ravintolapalvelut kutsuvat nauttimaan lomasta!
Mielenkiintoisia nähtävyyksiä alueella ovat esimerkiksi suolajärvet Laguna Salada de Torrevieja ja Laguna Salada de la Mata. Suolajärvillä asuu useita suojeltuja lintulajeja, kuten flamingoja ja niittysuohaukkoja, minkä vuoksi ne ovat lintubongarien suuressa suosiossa. Järvien vesi hohtaa upeissa vaaleanpunaisen ja pinkin sävyissä, johtuen erityisestä levälajikkeesta, joka reagoi järvessä olevan suolan kanssa. Suolajärvissä uimisella uskotaan olevan myös positiivisia terveysvaikutuksia.

Lomalle La Fincaan?
Costa Blanca on helposti saavutettavissa oleva kohde: lento Helsingistä Alicanteen kestää vain reilut neljä tuntia. Alicantesta La Fincaan pääset helposti vuokra-autolla tai etukäteen varatulla lentokenttäkuljetuksella. Matka taittuu 45 minuutissa.
La Finca on oiva kohde golfarille, sillä aurinkoinen ilmasto mahdollistaa golfaamisen käytännössä ympäri vuoden. Kohteessa rentoudut nauttien golfista, kulttuurista, ostoksista ja hyvästä ruoasta – mitä muuta voisi onnistuneelta golflomalta toivoa? La Finca on mainio yhdistelmä innostavia kenttiä, huippuluokan majoitusta ja todellista rentoutumista!

Golfpassin matkassa ohjatulle pelimatkalle Espanjaan.
KAIKKI VALMIINA!

Klikkaamalla kuvia, näet ne isompina.

Las Colinas -kentän 13. greeni on bunkkereiden ympäröimä.

Las Ramblas -kentän 18. greeni.

Las Ramblas -kentän nelosgreeni.

Tyylikäs La Finca -hotelli uima-allasalueineen.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös