Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

SGKY-KENTTÄESITTELY

Muurame Golf – haasteita ja upeita maisemia

Muurame Golf sijaitsee vireässä Muuramen kunnassa vaihtelevassa keskisuomalaisessa maastossa. 18-reikäisen kentän on suunnitellut Lassi Pekka Tilander. Suunnittelussa on hyvin otettu huomioon maaston muodot. Väylät eroavat hyvinkin paljon profiililtaan toisistaan. Välillä pelataan alamäkeen, ylitetään lampea tai pelaajan pulssia nostetaan tavoiteltaessa mäen päällä sijaitsevaa viheriötä. Kentän korkeimman kohdan saavuttaminen palkitaan henkeäsalpaavilla maisemilla.
Kenttäyhtiön tavoitteena on ollut tehdä pelikierroksista entistäkin nautinnollisempia ja joka vuosi kentällä onkin tehty pelaajaystävällisiä parannuksia. Kenttä antaa haastetta sopivasti kaiken tasoisille pelaajille.
Kentällemme jokainen pelaaja on aina yhtä tervetullut. Olemme ylpeitä iloisesta ja rennosta ilmapiiristämme. Yhteen hiileen puhaltaminen on osa kenttäkulttuuriamme, talkoolaisia löytyy aina tarvittaessa eri tapahtumiin.
Kenttämme omistuspohja on laaja. Osakkeenomistajina on 564 henkilöä tai yritystä, jotka omistavat 614 osaketta. Nämä osakkeet tuottavat 770 pelioikeutta. Kenttäyhteisö työllistää kesäaikaan yli 20 henkilöä.
Muuramen golfseuralla on jäseniä noin 1500. Seuran toiminta on vireää. Toimikunnat toimivat aktiivisesti ja järjestävät jäsenistölle mm. peliretkiä, erilaisia kilpailuja ja tukevat pelitaidon kehittymistä pron teematunneilla.

Uudenkaupungin Golf – paras hinta-laatu-suhteeltaan

Golflehden kenttärankingissa 2015 paras kenttä Lounais-Suomessa hinta/laatusuhteessa. Uudenkaupungin täysimittainen golfkenttä sijaitsee vain "kiven heiton päässä" kaupungin keskustasta. Uusi klubitalomme ravintoloineen on samassa pihapiirissä kaupungintalon kanssa. Alun puistomaisilta väyliltä siirrytään vaihtelevaan metsämaastoon, josta löytyy sopivasti sekä korkeuseroja että haasteita kaiken tasoisille pelaajille. Täällä voit nauttia golfin lisäksi kauniista ja rauhallisesta luonnosta. "Varo veneilijöitä" -kyltit väylällä 13 muistuttavat siitä, että merenrantakaupungin kentällä ollaan.

27-reikäinen golfkeskus Naantalissa

AURINKO GOLF

Aurinko Golfin kenttä sijaitsee Naantalissa, 15 kilometrin päässä Turun keskustasta. Monipuolinen ja vaihteleva kenttä hyvällä sijainnilla haastaa eritasoiset pelaajat. 9- reikäisen, tasoituskelpoisen, Ysi+ -kentän myötä kaikilla on mahdollisuus päästä kentällä pelaamaan ilman tasoitusta tai green cardia.

Aurinko Golfin avajaisia vietettiin vuonna 2007. Tuolloin Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelemalla kentällä toiminta oli alussa. Nykyisin seuran jäsenmäärä on yli 2500 ja kuluvana vuonna 18 reiän kentällä pelattiin 32 500 ja Ysi+ -kentällä 16 500 kierrosta. – Kasvu on ollut vahvaa ja olemme saaneet uusia harrastajia lajin pariin varsin kiitettävästi. Kasvun rajat tulevat vastaan kentän kapasiteetin kautta. Jäsenmäärän kasvattaminen ei ole keskeinen tehtävämme, toteaa Aurinko Golf Oy:n toimitusjohtaja Antti Ahti.
Aurinko Golfin kenttä on mielenkiintoinen, mutta myös haastava. Kenttä ei ole erityisen pitkä (klubitii 5740 m), mutta vaatii pelaajalta tarkkuutta niin avauksiin kuin lähestymisiin. Alkuvuosien ongelmat metsien siistimisistä ovat takana ja kenttä on tänä päivänä varsin pelattava. Klubin pihapiiri on tiivis ja miellyttävä. Ykköstiit, range, harjoitusalueet ja klubirakennukset palveluineen ovat kaikki lähellä toisiaan. Pihapiirin näkymään tuo oman lisämausteensa 600 puun omenatarha. Klubin terassinäkymä on vaikuttava ja pelaaja voi kuvitella olevansa Etelä-Euroopassa.

Aurinko Golfin keskeisenä osana on Ysi+ -kenttä, joka koostuu kolmesta par 4- ja kuudesta par 3 -väylästä. Kentän arvoa eivät kaikki ymmärrä. – Ysi+ tuottaa green fee -tuottoja 140 000 euroa ja mahdollistaa todella matalan aloituskynnyksen uusille lajin harrastajille. Kyseessä ei ole pelkkä lajin sisäänheittopaikka, vaan kenttä toimii loistavasti koko jäsenistölle varsinkin kauden päissä kun pääkenttä on suljettuna, Ahti valottaa.

Pääomistaja vaihtui
SGKY:n syysseminaarissa ilmoitettiin Aurinko Golfin kentän myynnistä sijoittajille. Suurta draamaa asiaan ei liity. Taustalla on entisen pääomistajan Maskun Kalustetalo Oy:n velkasaneeraus, jonka myötä Kalustetalon tuli luopua golfkentän osakkeista. Kolme Aurinko Golfin pitkäaikaista hallituksen jäsentä osti Maskun Kalustetalolta osakkeet perustettavan yhtiön AGN Kehitys Oy:n lukuun. – Halusimme turvata kenttäyhtiön tulevaisuuden ja jatkaa kentän kehitystä tulevaisuudessakin. Kentällä on positiivinen henki päällä ja osakemarkkinatkin kentän osalta tuntuvat olevan terveellä pohjalla, kertoo Aurinko Golf Oy:n ja AGN Kehitys Oy:n puheenjohtaja Juha Manner.

Kaikki SGKY-jäsenkentät löydät listattuna täältä!

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös