Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

SGK:n yhteisostotoiminnasta selvää hyötyä kenttäyhtiöille

Keimola Golf säästää yli 6000 euroa sähkökustannuksistaan

SGK:n toimesta 1.1.2016 käynnistetty sähkön yhteisosto-ohjelma on nyt käytännössä pyörinyt 7 kk ja on aika tehdä yhteenveto tapahtuneesta, kirjoittaa Vantaan Energia Oy:n yritysmyynnin myyntipäällikkö Michel Henrioud.

Yhteisosto-ohjelman puitteissa Vantaan Energia oli yhteyksissä 46 SGK-jäsenkenttään vuoden 2015 aikana. Kontaktoiduista 16 kentällä on jo oma yhteistyösopimus paikallisen sähköyhtiön kanssa. 10-12 kenttää käyttää sähkönhankinnassa konsulttia, ja niissä on erittäin pitkäkestoiset sopimukset voimassa. Edellä mainituista syistä noin 18 jäsenkentällä on ollut mahdollisuus tarttua SGK:n hankintapooliin ja lopulta sopimus syntyi 10 kentän kanssa

Yleisesti ottaen sähkön yhteisosto-ohjelmaan suhtauduttiin erittäin positiivisesti ja kiinnostusta asiaan oli myös niiden kenttien kohdalla, jotka eivät viime vuoden aikana voineet lähteä mukaan. Kentille, joilla on jo yhteistyösopimus paikallisen sähköyhtiön kanssa, olen avoimesti kertonut, että sopimus on heille arvokas ja siitä kannattaa pitää kiinni. Olen neuvonut harkitsemaan SGK:n yhteisosto-ohjelmaa siinä vaiheessa jos/kun sähköyhtiö päättää yhteistyösopimuksen.

Sähkön hinta kiinnostaa kaikkia
Koko hankinta-asia aloitettiin tyhjältä pöydältä, joten aikatauluun nähden tulosta voi- daan pitää hyvänä. Honour-lehden artikkelissa (kesä 2015) oli esimerkkinä Keimola Golf ja artikkelin mukaan yhteisoston kautta saatava säästöpotentiaali voi olla muutama tuhat euroa. Todellisuudessa Keimola säästää 2016 vuoden aikana sähkökustannuksissaan yli 6000 euroa. JC Ruukkigolfin osalta tänä vuonna toteutuva säästö on noin 2000 euroa.
Hankkeessa mukana olevien kenttien tänä vuonna toteutuva sähkön hinta on haarukassa 3,17 – 3,69 c/kWh. Kenttien maksama keskihinta toteutuu n. 3,40 c/kWh tasoon. Näitä hintoja jokaisen kenttäyhtiön kannattaa verrata omiin hintoihinsa.
– Kentät voivat suoraan vaikuttaa maksamansa sähkön hintaan. Eli kaikki kulutus minkä kentät voivat siirtää arkisin klo 18 –06 välille vaikuttavat suoraan laskevasti muodostuvaan sähkön yksikköhintaan eli hyöty tulee kentille suorana vaikutuksena (perinteisissä kiinteähintaisissa tai %-suojatuissa sopimuksissa hyödyn saa sähköyhtiö).

Vuoden 2017 hankintaa ei olla vielä käynnistetty. – Vuoden 2017 sopimusneuvottelut aloitetaan välittömästi sen jälkeen kun Suomen alueen 2017 johdannainen ottaa seuraavan laskuliikkeen. On selvää, että nyt kun tarkat kulutusennusteet ovat tiedossa, on meillä erinomainen mahdollisuus ensi vuonna toteuttaa kenttien sähkönhankinta vieläkin paremmin tuloksin, arvioi Michel Henrioud.

Case Keimola Golf
Keimola Golfin toimitusjohtaja Pekka Palmunen kertoo, että yhtiön oli helppo lähteä mukaan yhteisostotoimintaan, sillä Keimola oli jo aiemmin Vantaan Energian asiakas. – Syntyvä säästö on merkittävä ja siihen todennäköisesti vaikuttavat niin sähkön edullinen yhteishankintahinta, kausivaihtelut kulutuksessa, kuin se seikka, että golfkenttä käyttää sähköä sen edullisimpaan ajankohtaan, kesäaikaan ja öisin, pohtii Palmunen. – Eniten kenttä käyttää sähköä pumppaamoon, eli kentän kasteluun, talvisaikaan klubitalon sähkölämmitykseen ja näistä on sähköyhtiöltä saatavissa tarkemmat tiedot, jatkaa Pekka Palmunen.

Suomen Golfkentät ry:n yhteisosto-ohjelma
Suomen Golfkentät ry:n tehtäviin kuuluu kustannussäästöjen löytäminen kenttäyhtiöille yhteisostotoiminnan avulla. Energian lisäksi toiminnan piirissä ovat jo polttoaineet ja ravintoloiden hanatuotteet. Uusia ideoita yhteisostotoiminnan tuotteiksi etsitään jatkuvasti. Suomen Golfkentät ry:n kaikkiaan 51 jäsenkenttää mahdollistaa ison kustannushyödyn, mikäli kentät siihen aktiivisesti osallistuvat.

Kiinnostuitko yhteisosto-toiminnasta
ostajana tai myyjänä? Ota yhteyttä Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtajaan,
Lassi Kiviniemeen: toimisto@sgky.fi

– Suurta klubitaloa on lämmitettävä myös talviaikaan, toteaa Keimola Golfin toimitusjohtaja Pekka Palmunen.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös