Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Kankaisten Golfpuiston uuden ysin avajaiset

Lisää pelitilaa vilkkaalle kentälle

Kankaisten Golfpuisto Oy:n Maskuun Kankaisten kartanon entisille maille rakentama 18-reikäinen golfkenttä valmistui kesällä 2002. Arkkitehti Pekka Sivula suunnitteli kentän haasteelliseksi kaiken tasoisille pelaajille. Vesiesteet ja bunkkerit lisäävät mäkisten ja kaltevien väylien haasteellisuutta, kertovat kentän nettisivut.

Lauantaina 9.9.2017 kentän osakkaat saivat kunnian avata Lassi-Pekka Tilanderin suunnitteleman 9 reiän laajennuksen ja sunnuntaina 10.10. oli kutsuvieraiden vuoro. Kankaisten Golfpuistolla on nyt käytössään 27 reikää, joten omilla jäsenillä on aina vähintään 9 reikää pelattavissa, mikäli kentällä on jokin tapahtuma. Länsirannikossa on sitä jotain – vai mitä pitäisi ajatella siitä, että Turusta tunnin ajomatkan sisällä on 10 golfkenttää ja kaikille näyttää riittävän pelaajia. Jo Kankaisten Golfpuiston piha-alueella ensikertalainen kokee tulleensa ”oikeaan paikkaan” ja tunnelma nousee. Yleisnäkymä on golfillinen ja huoliteltu – kaikki on juuri niinkuin pitääkin. Avajaisia varten klubitalon taakse oli pystytetty teltta, sillä varsinkin osakkaille järjestetyssä tilaisuudessa lisätilat olivat tarpeen. Oli kutsuvierasavajaisten aika ja saimme kuulla lisää kentistä päivän isänniltä.

Hyvä käyttöaste ratkaisi
– Kankaisten Golfpuiston kenttä toimii hyvällä käyttöasteella, totesi Kankaisten Golfpuisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Perho. – Tänä vuonna kierroksia pelataan noin 36 000, aiempina vuosina on päästy yli 37 000 kierroksenkin. Kenttämme on ollut Suomen eniten pelattu vuodesta toiseen ja se onkin yksi syy uuden ysin rakentamiselle.
– Uuden ysin rakennusbudjetti oli 1,82 miljoonaa euroa ja 1,9 miljoonaa se tuli maksamaan, joten hyvin lähelle alkuperäistä budjettia päästiin. Se onkin ihan kunnioitettavaa, koska maanrakennuksen yhteydessä yllätyksiä ja budjetin ylityksiä usein tulee. – Omaa rahaa kerättiin ja rahastoitiin kahden vuoden aikana 451 000 euroa, lainaa otettiin 1,3 miljoonaa ja loppu maksettiin yhtiön kassasta, kertoi Perho. – Budjettiennusteen mukaan vuodenvaihteessa kaikkien investointien jälkeen kassassa on noin 120 000 - 150 000 euroa, mikä on hyvä tilanne. Hoitovastike on tällä hetkellä 665 euroa ja rahoitusvastike tullee olemaan 135 euron luokkaa. Laina-aika on pitkä, 18 vuotta.
Kankaisten Golfpuiston käytössä on siis jatkossa 27 reikää, ja se mahdollistaa jäsenten pelaamisen myös tapahtumapäivinä. Lisäksi kolme ysiä monipuolistaa pelaamista ysien eri yhdistelminä. Kentänhoitokin helpottuu, kun joku yseistä voidaan sulkea hoitotoimien ajaksi ja tehdä ne kerralla tehokkaasti. – Jatkossa yksi kentän yseistä voisi toimia alkeiskurssien pelikenttänä ja kasvavaa kiinnostusta on myös pelkän ysin pelaamiseen, ja nyt meillä on siihen kolme mahdollisuutta, pohti Perho.
– Suurin osa jäsenistämme tulee Turun alueelta, josta tänne ajaa todella nopeasti. Mikaelin kirkon kulmilta kentälle ajaa vartissa, lupasi Jussi Perho. Länsirannikon kentillä on myös yhteistyötä, vaikka kilpailijoita keskenään ovatkin. Osakkaille tarjotaan mahdollisuutta pelata kolme kierrosta yhteistyökentällä 10 euron hintaan. Se on kannattava osakasetu ja mukana on neljä kenttää.
Oona Vartiainen on kentän tähtipelaaja, ja naisia toivottaisiin lisääkin yhteisöön. Junioritoiminta on aktiivista kaikissa ikäluokissa.

Kiitokset rakentajille
Avajaisjuhlassa puheenvuoron piti myös kentän suunnittelija Lassi-Pekka Tilander. – Kenttähän näyttää hyvältä, greenit, väylät ja lyöntipaikat ovat jo valmiimmat, reuna-alueet vievät muutaman vuoden ennen kuin ne tulevat suunniteltuun kuntoon. Myös bunkkereissa on vielä tukirakenteita, kunnes niiden reunat kestävät, avasi Tilander. Lassi-Pekka halusi käyttää tilaisuuden kiittääkseen kentänrakennuksen avainhenkilöitä. – Kentän suunnittelu on vain osa projektia, mikäli kenttä halutaan viedä korkealle tasolle, se vaatii osaamista myös maanrakennuksesta. – Kentän rakentamiseen osallistui useita henkilöitä ja myös talkootyövoimaa oli käytössä, kiitos heille kaikille. Erikoiskiitos menee John Ponkolle, kuusikymppiselle amerikkalaiselle, joka on rakentanut golfkenttiä 70-luvulta lähtien, joista 15 vuotta Jack Niklauksen palveluksessa. Hän on nähnyt golfkenttärakentamisessa käytännössä kaiken ja meillä on yhteisiä projekteja Pietarissa, muualla Venäjällä ja nyt Georgiassa, listasi Tilander. – Ponkon lähdettyä työtä bunkkereiden osalta jatkoi Ari Teppola. Greenien osalta viimeistelytyöt teki Linna Golfissa ja Kytäjällä vastaavat työt tehnyt Pentti Vainio. Suurin kiitokseni Kimmo Laiholle, joka veti koko tämän projektin, välillä omaa terveyttäänkin uhmaten. Hän vei projektin maalin näkemyksellä, jonka koki oikeaksi.

Maakunnan tervehdys
Avajaisissa kuultiin myös maakunnan edustajan tervehdys kansanedustaja Ilkka Kanervan tuomana. – Tämä kenttä on strategisesti sijainniltaan erittäin hyvä Turun ja maakunnan rajalla, jos sellaista nyt onkaan. Kentän imago on poikkeuksellisen hyvä, seurassa on hyvä pöhinä ja täällä tehdään työtä, joka meitä kaikkia yhdistää. Luontoliikunta ja vähän hullu kilpailumieli kuuluu tähän kuvioon ja golfkulttuurista pidetään huolta. Uudistuksen myötä tämä kenttä nostaa profiiliaan ja haluan toivottaa menestystä teille kaikille, päätti Kanerva.

Juhlakisassa tutustuttiin uuteen kenttään
Juhlakisaan lähdettiin Oona Vartiaisen tyylikkään avauslyönnin kautta. Pelattiin 18 reiän kisa, jossa mukana olivat tottakai uuden ysin muodokkaat väylät. Ensikertalaiselle Kankaisten Golfpuisto näyttäytyi hienona uutena kokemuksena ja korkeuserojakin löytyi yllättävän paljon. Peliseura oli sekin parasta luokkaa, yhtiön ja seuran puheenjohtajat sekä yhtiön hallituksen jäsen kirittivät peliä. Kiinnostus uuden ysin väyliin palkittiin komeasti. Kuten artikkelin kuvistakin näkyy tasaiselle maalle voidaan rakentaa mielenkiintoisia väyliä pintojen muotoiluilla. Greenit olivat sopivan vaativia ja muutaman vuoden kuluttua kentän reuna-alueetkin nousevat väylien tasolle. Lampien sijaan kenttäalueella on kosteikkoja, joiden tuuheat ja näyttävät ruohotupsut koristavat maisemaa.

Uuden ysin rakentaminen on iso satsaus, ja varmasti kentän päättäjien rohkeus tullaan palkitsemaan lisääntyneinä pelikierroksina omien ja tutustumaan tulevien vieraspelaajien toimesta.

Lue lisää kentästä sen omilta kotisivuilta, osoitteesta: http://www.kgm.fi/

Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtaja Lassi Kiviniemi (oik.) toi yhdistyksen tervehdyksen 27-reikäisen kentän avajaisia juhlineelle jäsenkentälle.

Kenttämme on ollut Suomen eniten pelattu vuodesta toiseen ja se onkin yksi syy uuden ysin rakentamiselle, kertoi avauspuheessaan Kankaisten Golfpuisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Perho.

Ison työn uuden kentän onnistumiseksi tekivät kentän suunnittelija Lassi-Pekka Tilander ja projektipäällikkö Kimmo Laiho.

Maakunnan tervehdyksen avajaisiin toi Ilkka Kanerva.

Kunnanjohtaja Arto Oikarinen tunnusti, ettei vielä pelaa golfia.

Kankaisten Golfpuiston toiminnanjohtaja Heikki Koskilahti.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös