Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Miten meillä menee?

Perinteinen kevätutelu SGK-jäsenkentille

SGK:n Honour-Golf -lehti teki perinteisen kevätkyselyn, jossa selvitetään alkukauden fiiliksiä. Lähetimme kutsun kyselyyn 52 jäsenkentälle ja 20 heistä vastasi. Kiitos vielä kerran kaikille vastanneille.
Viereisellä palstalla on "väritetty" analyysi tuloksista (klikkaa kuvaa ja näet sen isompana). Mitä vähemmän punaista, sen parempi, oranssi kertoo, että mennään tutulla kaavalla. Vihreä sen sijaan kertoo hyvistä asioista – ja tämä on puhtaasti toimituksen oma analyysi.

Tämän vuotiseen kyselyyn antoi energiaa huikean lämmin toukokuu, jonka uskoisi herätelleen niitäkin golfareita, jotka eivät huonommilla säillä mailoihin tartu. Olisiko jopa niin, että hyvän sään ansiosta useamman harrastuksen loukussa olevista moni valitsi tänä keväänä golfin. Sitä tukee taulukon vihreä väri toukokuun pelaajamääristä, alkeiskurssilais-
ten määrästä, pelituotteiden kasvaneesta kysynnästä ja vieraspelaajien aktiivisuudesta.

Pika-analyysi vastauksista
Lämmin jakso alkoi kuitenkin edellisiä vuosia myöhemmin, ja vain kolme kenttää avasi viime kautta aiemmin ja reilu kolmannes viime vuotta myöhemmin.
Kuten muistakin palautteista on kuultu, suurin osa kentistä on avattu erinomaisessa kunnossa. Poikkeuksiakin löytyy, sillä jokaisella kentällä on se oma mikroilmastonsa, mikä lopulta talvehtimisen ratkaisee.
Pelaajamäärät viime vuoteen verrattuna, tuota väripalkkia on mukava katsoa. Vain yksi kenttä on "punaisella". Vieraspelaajien määrä on fifty-sixty, ilmeisesti aiemmin kentän avanneet ovat hyötyneet myös vieraspelaajista.
Alkeiskurssilaisten määräkin on silmämääräisesti arvioiden reilussa kasvussa. Kentät ovat siis ottaneet tosissaan liiton toimitusjohtajan Juha Korhosen tavoitteen 3300 uudesta pelaajasta.
Pelituotteiden hinnoittelussa ollaan silmiinpistävän yksimielisiä. Kenttien markkinointi on kasvussa ja siinä on aiempaa enemmän hyödynnetty sosiaalista mediaa. Omaa sijoitustaan SGK:n ja Underhoodin TOP 30 -rankingissa seurataan harvemmin, onneksi some-osaajan, Underhoodin ilmaista konsultointia halutaan hyödyntää.
100 % yksimielisyys löytyy lajin tutustumistilaisuuksien järjestämisestä ja suurin osa vastanneista oli tapahtumia jo järjestänytkin.

Kenttien vapaat kommentit
Kyselyn lopussa oli mahdollisuus kertoa vapaamuotoisesti oman kentän kunnosta ja tämän kauden uutuuksista. Näin niitä kommentoitiin:
– Kenttä on loistavassa kunnossa ja tapahtumien lisääntyminen ilahduttaa. Aloituspaketti 13-21 vuotiaille: kurssi, green card, viikoittaiset harjoitukset ja koko kauden pelit hintaan 200 €, viestittää Soile Pelkonen Kerigolfista


– Parasta golfia Vantaalla, muistuttaa Pekka Palmunen Keimola Golfista. – Uutta meillä tänä kesänä; osakasetuja, uusia pelipaketteja aloittelijoille ja opiskelijoille.


– Kierroksia pelattu toukokuun lopulla 8012, joista 9 reiän kierroksia 1474. Kolmen ysin kenttäkokonaisuus avattu hyväkuntoisena. Ajanvarauksessa 18 reiän sekä 9 reiän kentät, kertoo Kankaisten Golfpuiston Heikki Koskilahti


– Nurmijärvi Golfissa on erityisesti naisille suunnattuja uusia palvelutuotteita, muistuttaa toiminnanjohtaja Esa Meriläinen.


– Koko ajan investoidaan sekä kenttään, kiinteistöihin että koneisiin sekä muihin olosuhteisiin. Joka vuosi jotain uutta. Tänä vuonna Sipoon kaikki 3-4-luokkalaiset kävivät toukokuussa tutustumassa golfiin. Projekti tavoitti yhteensä 585 oppilasta ja 46 opettajaa, kertoo GolfTalman toimitusjohtaja Ismo Haaponiemi.


– Archipelagia Golfissa tee 38 avattu, eli lyhyempi 3800 m kenttä. Rakennettiin niille oikeat teeboxit. Lähipeli muuttuu tärkeäksi. Olemme tutustuttaneet aloittelijat tiettyinä iltoina pelaamiseen ja osallistumiseen, hehkuttaa kentän toiminnanjohtaja Nina Katajainen. – Tuli upea startti kauteen, pikkuisen sadetta lisää jotta kenttä pärjää, mutta onpahan kenttämestarin ammattitaidolle kysyntää, hän jatkaa.


– Kontioniemessä 18 r ja Pilkossa 6 x par 3 -kentät erinomaisessa kunnossa. Kaikille golfista kiinnostuneille ilmaisia tutustumistapahtumia, kirjoittaa toiminnanjohtaja Mika Kupiainen Karelia Golfista.


– Jäsenille meillä on uusia pelioikeusvaihtoehtoja ja vieraspelaajille enemmän viestintää ja "tarjouksia", sanoo Lakeside Golfin toimitusjohtaja Johanna Mäkelä.


– Suur-Helsingin Golfissa on ideoitu Pro-Range palvelu jossa Pro on käytettävissä veloituksetta perjantaisin klo 14-18 kaikille kyseisen päivän aikana peli-ajan varanneille pelaajille, kertoo kentän toiminnanjohtaja Jarkko Raski.


– Olemme lisänneet Koko Lohja Golfaa ilmaisia kursseja 100 % verrattuna viime vuoteen. Viime vuoden kävijöistä noin 25 % on tänä vuonna liittynyt jäseniksi. Olemme lisäksi liberalisoineet etikettiä mm. pukeutumisen osalta ja mahdollistaneet koiranomistajille ns. "Koiramaanantait" aluksi kokeiluluonteisesti. Lisäksi olemme perustaneet viestintäryhmän, jonka tarkoituksena on parantaa jäsenistöllemme suunnattua viestimistä saamamme palautteen pohjalta Pelaaja Ensin -kyselyissä viime vuonna, summaa St. Laurencen toimitusjohtaja Mecki Kåhre.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös