Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Havaintoja seminaarista

Kyllä me suomalaiset olemme sivistynyttä sakkia, sillä etukäteen ajatellen seminaarista olisi voinut tulla kuuman keskustelun näyttämö. Ollaan eri mieltä, mutta silti samaa mieltä, ainakin yritetään yhdessä. Joskus voisi olla reilusti eri mieltä, jolloin näkökannat tulisivat esille ja olisi ajatuksia, joista väitellä. Nyt keskustelu jäi ilmaan roikkumaan monien kysymysten jälkeen. Ainakin toimittajalle jäi epäselväksi mitä mieltä liittovaltuuston jäsenet olivat.

Toimittajana ja strategiatyötä tarkkaan seuranneena olen mielestäni hyvin perillä eri osapuolten tavoitteista. Liittovaltuuston seminaarissa tuli tunne, että kuinka hyvin nämä asiat ovat liittovaltuuston jäsenten tiedossa. Onko tietoa annettu ja onko se mennyt perille? Onneksi meillä on strategian ohjausryhmä, joka on tällä hetkellä se tärkein elin Suomen golfin tulevaisuuden kannalta. Elisabeth Spåren ansiosta ohjausryhmän työ on hyvin organisoitu ja raporttien ansiosta kaikilla pitäisi olla sama tieto keskusteluista, tavoitteista ja toimenpiteistä käytössään.

Viestintä, viestintä ja viestintä
Sisäisen viestinnän parantaminen on strategiatyön kulmakivi ja onnistumisen edellytys. Meidän on koko prosessin ajan osattava viestiä kaikilla tasoilla ymmärrettävästi ja selkeästi missä nyt mennään. Viestinnän avulla sivustakatsojille varmistuu työn eteneminen ja palautteena voidaan saada erinomaisia ideoita ja näkemyksiä. Viestinnän avulla yhteisiin päätöksiin sitoudutaan paremmin ja kaikki alkavat soutaa samaan suuntaan. Aktiivinen viestintä estää väärinkäsityksiä ja valheellista tietoa (ei kylläkään koske sosiaalista mediaa).
Sellainen vanhakantainen ajattelu, että ei kerrota ennen kuin päätökset on tehty, on tuhoisaa, se jo ollaan nähty. Eikä sellainen tiedotustapa, että tarjotaan nähtäville kymmeniä sivuja kokousasiakirjoja palvele kohderyhmäämme. On oltava sanottavaa ja on osattava sanoa se, ohjeisti taannoin ex-presidenttimmekin. Viestintä valittiin strategiatyön painopisteeksi ja nyt me sitä kaikilta osapuolilta odotamme. Myös viestintänsä ulkoistaneelta Suomen Golfliitolta.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös