Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Golfkentän maisemaa nautiskelijoille.

Gran Playa de Palma – Mallorcaa parhaimmillaan

Mallorca on vahvistanut viime vuosina jalansijaa modernina golfarin lomakohteena. Saari kätkee sisälleen useita huipputason golfkenttiä, suomalaisen golfarin kannalta ihanteellisessa ilmastossa. Saarta on tituleerattu yhdeksi Välimeren tyylikkäimmistä lomakohteista, ja Gran Playa de Palma tarjoaa tyylikästä Mallorcaa parhaimmillaan.
Kirjoittanut: Priska Autio, kuvat: Golfpassi

Mallorca on Espanjan Baleaarien suurin saari, joka on ollut suosittu matkailukohde jo 1950-luvulta saakka. Kohde on erityisen tunnettu monipuolisesta luonnostaan sekä tyylikkyydestään. Kohde tarjoaa golfelämyksiä, historiaa ja taattua aurinkoa. Saarelta löytyy yli 550 kilometriä rantaviivaa, lukuisia golfkenttiä ja vaikuttavia kulttuurinähtävyyksiä.

Korkeatasoista golfia merimaisemissa
Mallorcalta löytyy parikymmentä golfkenttää, joiden joukossa on useita korkeatasoisia ja erinomaisesti ylläpidettyjä yksilöitä. Yksi kentistä on Mallorcan vanhin golfkenttä Son Vida (18 reikää, 5601 m, Par 71), joka tarjoaa nopeita greenejä ja häikäisevät maisemat upealle Palman lahdelle. Viheriöillä voi aistia historian havinaa, sillä useat legendat ovat ottaneet toisistaan mittaa sen nurmella. Kenttä on yksi Mallorcan arvostetuimpia, ja se on isännöinyt kahdesti Eurooppa Tourin osakilpailuja.
Jack Nicklaus Designin suunnittelema 18-reikäinen Golf Park Puntiró (6027 m, Par 71) on rakennettu myötäilemään maaperän luonnollisia pinnanmuotoja. Suunnittelussa on hyödynnetty hienosti alueen upeaa luontoa, ja kentän maisemaa värittävätkin männyt, oliiivipuut ja paikalliset pensaskasvit. Lukuisat hiekkaesteet ja jokuset vesiesteet tuovat sopivasti haastetta kierrokselle. Mieleenpainuva reikä Puntiróssa on esimerkiksi numero 16 (172 m, Par 3), jossa pallo lyödään vesiesteen yli korotetulle ja bunkkerein suojatulle greenille.
Myös Son Muntaner (18 reikää, 6305 m, Par 72) on yksi Mallorcan arvostetuimmista kentistä. Se lepää ainutlaatuisella paikalla Palman lahden ja Serra de Na Burguesan vuoriston välissä. Maasto on kumpuilevaa, mikä tuo ripauksen haastetta kierrokseen. Son Muntaner on kokenut viime vuosina uudistustöitä, joiden ansiosta kenttä on aiempaakin miellyttävämpi pelata. Väylät 5 ja 6 on uudistettu, tarjoten ripauksen lisää haastetta kierrokseen. Kentän 15. reiältä löytyy ainutlaatuinen yksityiskohta “Na Capitana”, joka on yli tuhat vuotta vanha oliivipuu.
Peliviikkoon tuo mukavasti maustetta saaren uusin kenttä, vuonna 2007 avattu Son Quint (18 reikää, 5750 m, Par 72), jonka pitkillä ja avarilla väylillä pallo pysyy hyvin pelissä. Kahdeksannelta tiiltä avautuu upea näkymä Palman lahdelle ja näyttävälle Palman katedraalille, joka on yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä. Kenttä on kokenut viime vuosina lukuisia parannustöitä, jotta pelikokemus olisi entistäkin ikimuistoisempi.

Upouusi hotelli ja upea kattoterassi
Vuonna 2017 avattu Hotel Gran Playa de Palma sijaitsee kuvankauniilla paikalla hiekkarannan tuntumassa. Hotelli tarjoaa viimeisen päälle modernia majoitusta, raikkaan vaalealla sisustuksella ja kattavilla spa-palveluilla. Hotelli panostaa erityisesti hyvinvointiin, minkä vuoksi tarjolla on monia erilaisia hierontoja ja kauneushoitoja.
Hotellilta löytyy kattava kuntosali sekä paljon aktiviteetteja lähiympäristössä. Aurinkoterassi ja uima-allas tarjoavat hetken hengähdystauon golfkierroksen jälkeen, ja koko hotellialueella on käytettävissä ilmainen Wi-Fi.
Suuntaa auringonlaskun aikaan hotellin kattoterassille, josta näet upeat maisemat Palman lahdelle. Terassi sijaitsee seitsemännessä kerroksessa ja tarjoilee drinkkejä sekä ajoittaista live-musiikkia. Pääkaupunki Palmasta löydät lisää ravintoloita, ostospaikkoja ja peruspalvelut. Matkaa hotellilta Palmaan on reilut kymmenen kilometriä.

Moderni kohde historiallisella vivahteella
Saaren pääkaupunki Palma de Mallorca on ehdoton vierailukohde Mallorcan matkalla. Suuri osa kaupungin nähtävyyksistä on 1200- ja 1300-luvuilta, jolloin Palma oli kukoistuksensa huipulla. Näyttävin nähtävyys kaupungissa on ehdottomasti La Seu eli Palman katedraali, jota rakennettiin yli 350 vuotta. Pitkän rakennusajan vuoksi katedraali on persoonallinen yhdistelmä montaa eri arkkitehtuurityyliä. Toinen mielenkiintoinen nähtävyys on Palman vanhakaupunki, joka kätkee kapeille kujilleen paljon historiaa. Myös taidenäyttelyt ja museot tarjoavat nähtävää kulttuurinnälkäiselle.
Historiallisista nähtävyyksistään huolimatta Palman keskusta on elinvoimainen ja moderni keskus, josta löydät kattavat palvelut lomailuun. Liikkuminen keskustan alueella onnistuu helposti kävellen. Sanotaan, että Palmassa on Baleaarien parhaat ostosmahdollisuudet. Kaupunki onkin kenkä-, laukku- ja koruintoilijan unelmakohde! Mikäli tahdot tutustua saaren monipuoliseen luontoon, suuntaa patikointiretkelle Sierra de Tramuntanan vuoristoon ja sen rinteillä lepääviin pikkukyliin.
Mallorcalla on ruokailumahdollisuuksia fine diningista rennompaan tapas-tyyliseen ruokailuun.
Matkailuhistoriansa vuoksi löydät kohteessa monipuolisesti maailman makuja, joten mieluista vatsantäytettä löytyy jokaiselle. Välimeren lempeät tuulet, intensiivinen aurinko sekä viileät yöt luovat erinomaiset kasvuolosuhteet rypäleille, joten tutustu matkallasi myös paikallisen viinin tuotantoon.

Golfarin unelmaloma Mallorcalla
Mallorcalle pääsee kätevästi Helsingistä suorin lennoin esimerkiksi Norwegianilla. Välimatkat saarella ovat lyhyitä, joten liikkuminen paikasta toiseen käy helposti. Ehdit pelata viikon matkalla mainiosti useamman kentän ja kokea näin saaren monipuolisen golftarjonnan.
Mallorca on golfarin unelmakohde, sillä se tarjoaa kattavat puitteet onnistuneeseen golflomaan. Huippukentät ja hyvät harjoittelumahdollisuudet höystettynä modernilla majoituksella ja etelänloman iloisilla elämyksillä – mitä muuta enää tarvitset?

Lue lisää täältä >

Golfpassin
matkassa
Mallorcalle!

GRAN PLAYA
DE PALMA 7 VRK
MALLORCAA
PARHAIMMILLAAN

• 12.-19.10.2018 SYYSLOMA
• 19.-26.10.2018
• 26.10.-2.11.2018
Hinta alk. 1 496 € / hlö
Lomaile lisäviikko Mallorcalla!
Hinta alk. 935 €

Matkapakettiin sisältyy:
Norwegianin lennot Helsinki – Palma – Helsinki
lento- ja golfkenttäkuljetukset kohteessa
7 vrk majoitus Hotel Gran Playa de Palma * * * *
puolihoito (aamiainen + päivällinen)
5 x green fee neljälle eri kentälle (1 x Son Vida, 1 x Son Muntaner, 1 x Son Quint, 2 x Puntiró Golf)
Golfpassin matkanjohtaja palvelut

Katso kaikki pelimatkamme maailmalle:
golfpassi.fi/pelimatkat/

Ota yhteyttä:
toimisto@golfpassi.fi
Puh. 03 5151 007

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös