Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Atlasvuorten juurella sijaitsevia väyliä reunustavat palmut, ja vesielementtejä kentällä on peräti yksitoista.

Golfkeidas aavikon laidalla

Mystinen Marrakech

Afrikka on monelle suomalaiselle golfarille vielä tuntematonta matka-aluetta, vaikka se on nostanut viime vuosina maailmalla huimaa vauhtia suosiotaan varteenotettavana golfkohteena. Läntisessä Marokossa sijaitseva Marrakech tunnetaan luksustason lomakohteena, joka on täynnä mystistä eksotiikkaa. Kaupunki on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta, historian havinaa ja modernin metropolin sykettä – höystettynä mieleenpainuvilla golfkentillä.

Marrakechin kaupunki kohosi tuhat vuotta sitten muinaisten kauppareittien varrelle, ja se tunnetaan nykyään yhtenä suosituimmista arabialaisista lomakaupungeista. Atlasvuorten juurella sijaitsevaa kaupunkia kutsutaan myös punaiseksi tai vaaleanpunaiseksi kaupungiksi punaisesta hiekkakivestä rakennettujen muuriensa vuoksi. Marrakechin lähellä sijaitsevat suositut turistikohteet Agadir ja Essaouira.

Modernia majoitusta marokkolaiseen tapaan
Palmeraie Resortin loma-aluetta ryhdyttiin rakentamaan jo parikymmentä vuotta sitten, kun nykyinen Palmeraie Palace -hotelli avattin ensi kerran yleisölle. Viiden tähden Hotel du Golf on puolestaan yksi Palmeraien lomaresortin uusimmista ja näyttävimmistä majoitushankkeista. Moderni marokkolainen arkkitehtuuri yhdistyy hotellissa art deco -tyyliseen sisustukseen, luoden yhdessä kutsuvan ja kodikkaan tunnelman.
Hotel du Golfin huoneet on varusteltu viiden tähden tason mukaan erityisen mukavasti: niistä löytyy ilmastointi, ilmainen wifi, satelliitti-TV ja kaikki muut lomalla tarvittavat mukavuudet. Erityismaininnan ansaitsevat kaikissa hotellin huoneissa olevat, katosta lattiaan ulottuvat ikkunat, joista on näkymät hotellia ympäröiviin puutarhoihin, uima-altaalle tai golfkentälle. Täällä auringonvalo tulvii halutessasi suoraan sisään huoneeseen!
Hotel du Golfin spa-osasto on upea: höyryhuoneita, lämmitetty uima-allas, solarium, marokkolainen hammam-sauna, poreallas ja rentoutumisalueita. Hemmotteluhoidoissa hyödynnetään paikallisia luonnontuotteita ja -kosmetiikkaa. Hotellista löytyy myös fitness center, joka on sertifioitu Les Mills -kuntosali. Pääset siis nauttimaan golflomalla suosikkijumpistasi samaan tapaan, kuin koti-Suomessa.

Hotel du Golf sijaitsee keskellä vuonna 1993 avattua Palmeraie Golfia

Golfkeitaat aavikon äärellä
Hotel du Golf sijaitsee keskellä vuonna 1993 avattua Palmeraie Golfia (18 reikää, 6214 m, par 72), joka on yksi Marokon johtavista golfkentistä. Alkuperäinen Robert Trent Jonesin suunnittelema kenttä on saanut kaverikseen Stephane Talbotin suunnittelemat yhdeksän uutta väylää (9 reikää, 3390 m, par 36), joiden ansiosta pelattavaa riittää pidemmäksikin aikaa. Atlasvuorten juurella sijaitsevia väyliä reunustavat palmut, ja vesielementtejä kentällä on peräti yksitoista. Kenttä on ollut yksi Marokon legendaarisimmista aina sen alkuajoista lähtien, ja sen kattavat harjoittelumahdollisuudet mahdollistavat monipuolisen golfloman. Kentällä järjestetään vuosittain useita paikallisia ja kansainvälisiä golfturnauksia.
Marrakechin eteläpuolella sijaitseva Palmgolf Ourika (18 reikää, 6692 m, Par 72) on idyllinen keidas aavikkotyylisen luonnon keskellä. Kentän on suunnitellut kanadalaiskaksikko Neil Haworth ja Stephane Talbot. Väyliä koristavat oliivi- ja palmupuut tuovat kentälle vehreyttä ja luovat mielenkiintoista kontrastia vieressä kohoavien Atlasvuorten lumisille huipuille. Kentän palveluiden erikoisuutena ovat GPS-varustellut golfautot, joita ei muilla Marokon kentillä ole vielä tarjolla.

Elämyksiä kaikille aisteille
Yksi kohteen ehdottomista nähtävyyksistä ovat Marrakechin kaupungin basaarit. Suuntaa siis vapaapäivänä Marrakechin ehkäpä suosituimmalle nähtävyydelle Djemaa el-Fna:lle eli Sadunkertojien torille, jota on kutsuttu yhdeksi Afrikan vilkkaimmista markkina-alueista. Sen ympärille levittäytyvät värikkäät basaarit, joissa ihastelet putiikkien lisäksi eksoottisia akrobaatteja, ennustajia ja käärmeenlumoajia. Täällä saat taatusti aidon ja unohtumattoman arabialaisen lomakokemuksen!
Kaupungista löytyy basaarien lisäksi mielenkiintoisia museoita, moskeijoita ja puistoja. Muutamia kuuluisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Koutoubian moskeija, Bahian ja Dar Si Saidin palatsit sekä Majorelle-puutarha. Vanhakaupunki tunnetaan nimellä Medina, ja se kätkee kujilleen valtavan määrän historiaa ja mielenkiintoisia tarinoita. Marrakech on shoppailijan unelmakaupunki, sillä hintataso on Suomeen verrattuna hyvin edullinen ja tarjolla on paljon eksoottisia tuotteita. Esimerkiksi nahkatuotteet, korut, tekstiilit, vaatteet ja mausteet ovat suosittuja tuliaisia Marokosta.
Hotel du Golf tarjoaa ilmaisen kuljetuksen Marrakechin keskustaan. Kohteessa liikutaan pääasiassa kävellen, mutta pidempiä matkoja varten voit hyödyntää esimerkiksi hevoskyytiä, taksia tai bussia. Taksit ovat kohteessa edullisia, ja matkan hinta kannattaa sopia etukäteen. Marrakech tarjoaa myös monia mahdollisuuksia vuokrata auto loman ajaksi, mutta on hyvä huomioida paikallinen liikennekulttuuri, joka vaatii kuskilta kylmäpäisyyttä.
Maukas paikallinen ruoka kruunaa minkä tahansa loman. Marrakechin ravintolavalikoima on laaja ja kaupungissa on pääosin hyvät ruoat. Alkoholi on ruokajuomana kuitenkin harvinaista herkkua. Palmeraien resort-alueella on tarjolla monenlaista vaihtoehtoa ravintoloiden suhteen aina perinteisistä marokkolaisista makuelämyksistä annoksiin ympäri maailman. Kohde sopiikin kulinaristin makuun juuri monipuolisuutensa vuoksi.
Marrakech ja erityisesti Atlasvuoret tarjoavat paljon tekemistä aktiivilomailijalle: golfin lisäksi voit kokeilla esimerkiksi maastopyöräilyä tai patikointia vuoriston upeissa maisemissa. Myös Hotel du Golf tarjoaa erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden. Tenniskenttien lisäksi löytyy mahdollisuuksia juoksuun ja erilaisiin pallopeleihin. Erikoisuutena resortissa on värikuulasotarata, joka on erityisen hauska aktiviteetti, mikäli olet matkassa isomman porukan kanssa. Lisäksi hotelli järjestää retkiä, ja lähellä onkin mahdollista kokeilla esimerkiksi kamelilla ratsastusta.

Miksi Marokkoon?
Marrakech on ollut pitkään länsimaisten turistien suosima kohde, joten siellä on totuttu vierailijoihin. Maa on investoinut ja panostanut toimiviin matkailupalveluihin jo 2000-luvun alkupuolelta lähtien, tavoitteenaan taata mahdollisimman mutkaton ja mukava vierailu turisteille. Palvelu onkin lähes poikkeuksetta ystävällistä ja joustavaa. Lomakohteiden henkilökunta on kielitaitoista, joten kommunikointi kohteessa on useimmiten vaivatonta.
Marokon ilmasto on aavikkokaupungeille tyypillisen kuiva. Päivät ovat usein kuumia, mutta yöt voivat olla yllättävänkin viileitä. Sateita kohteessa nähdään harvoin. Marokko sopii matkailuun ympäri vuoden, mutta kesällä päivälämpötilat voivat kohota tukahduttavan kuumiksi. Golfarin kannalta otollisinta aikaa Marrakechissa ovat kevät ja syksy, jolloin saadaan nauttia suomalaiseen makuun sopivan lämpöisistä lomakeleistä.
Aavikon laidalla sijaitseva Marrakech on kiehtova yhdistelmä vanhan kaupungin historian havinaa ja modernien kaupunginosien menevää sykettä. Marokossa nautit eksoottisesta ympäristöstä, loistavasta palvelusta ja hyvinhoidetuista golfkentistä. Golfarille tarttuu tältä matkalta taatusti mukaan tuhat ja yksi tarinaa kentältä ja sen ulkopuolelta!

Teksti Priska Autio, kuvat Golfpassi

Palmeira Palacesta löytyy myös itämaista eksotiikkaa.

"Aavikon laidalla sijaitseva Marrakech on kiehtova yhdistelmä vanhan kaupungin historian havinaa ja modernien kaupunginosien menevää sykettä."

Golfpassin mukana ohjatulle pelimatkalle Marokkoon
– KAIKKI VALMIINA!
MARRAKECH, MAROKKO
– anna mystisen aavikkokaupungin hurmata!

  • 17.-24.2.2018
  • 24.2.-3.3.2018
  • 3.-10.3.2018


Mukana suomalainen matkanjohtaja!


Hinta: 1 375 €/hlö/2hh

Matkapaketit sisältävät: Norwegianin suorat reittilennot Helsinki – Marrakech – Helsinki Majoitus Palmeraie Resort, Hotel du Golf ***** Puolihoito (aamiaiset ja päivälliset) 4 x green fee Palmeraie Golf 1 x green fee Palmgolf Ourika Rangepallot ennen golfkierroksia Lentokenttäkuljetukset kohteessa Suomalaisen matkanjohtajan palvelut Lisätietoa näistä ja muista pelimatkoistamme ympäri maailman!


Lue lisää >> golfpassi.fi/pelimatkat

Viihdy vaikka kaksi viikkoa, kysy lisää!

Ota yhteyttä: toimisto@golfpassi.fi Puh. 03 5151 007

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös