Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Dunes Coursen väylä 11 on koristeltu oliivipuilla.

Golfarin uutuuskohde Kreikassa: Costa Navarino

Kirjoittanut: Priska Autio, kuvat: Golfpassi

Välimeren leppoisa tunnelma on houkutellut lomalaisia luokseen jo pitkään. Kreikkaan on noussut kaksi huipputason golfkenttää, jotka yhdistyvät Costa Navarinon viiden tähden lomakokemukseen. IAGTO palkitsi Costa Navarinon vuoden 2017 parhaana eurooppalaisena golfkohteena, eikä suotta. Massaturismilta toistaiseksi säästynyt alue on ainutlaatuinen yhdistelmä golfia, kulttuurihistoriaa, aktiviteetteja ja korkeatasoisia majoitusmahdollisuuksia.

Costa Navarino on Välimeren ensimmäinen ympäristöystävällinen luksustason golfkohde. Kohde sijaitsee Messiniassa, kahden ja puolen tunnin päässä Ateenasta lounaaseen. Kohteessa on vahva pyrkimys säilyttää alueen luonnollinen kauneus ja paikallinen kulttuuriperintö sekä tarjota näin turisteille aivan uudenlainen elämys perinteisten turistirysien rinnalle.
Costa Navarinossa noudatetaan tarkkaa ympäristösuunnitelmaa, jolla pyritään takaamaan ja turvaamaan luonnon säilyminen tuleville sukupolville. Huipputason golfkentät, upeat patikointireitit, merenalaiset ihmeet ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet lepäävätkin sulassa sovussa kuvankauniilla alueella.

Mukavaa majoitusta meren rannalla
Westin Costa Navarino sijaitsee mykistävällä paikalla Dunes Beachilla, joka johtaa Joonianmeren turkoosina kimaltavaan syleilyyn. Lyhyen ajomatkan päästä löytyy monia Unescon maailmanperintökohteita, kuten Olympia, Mystras ja Apollon temppeli. Hotellin arkkitehtuuri on saanut vaikutteita mioseenikauden kartanoista, joissa luonto ja aito vieraanvaraisuus olivat keskeisessä osassa. Huoneet ovat tilavia ja niissä on oma parveke.
Hotelli on viisi tähteään ansainnut, sillä palvelu on ensiluokkaista, sijainti erinomainen ja huoneet viihtyisiä. Kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys on huomioitu läpi hotellin. Myös useat alueen ravintolat hyödyntävät paikallisia raaka-aineita sekä pyrkivät mahdollisimman ympäristöystävälliseen toimintaan.
Hotellissa on oma kuntosali, jossa on mahdollista osallistua ryhmäliikuntatunneille, nostella painoja omaan tahtiin tai palkata personal trainer. Kuntosalin yhteydessä on lämmitetty uima-allas, saunoja, höyryhuoneita ja rentoutumishuone. Hotelli on tunnettu siitä, että se tarjoaa valtavan valikoiman erilaisia aktiviteetteja. Hotellialueella on mahdollisuus kokeilla mm. yhdeksää eri mailapeliä.

Dunes Course – oliivilehtoja ja ripaus links-henkeä
Vuonna 2010 avattu Dunes Course (18 reikää, 6018 m, Par 71) on Kreikan ensimmäinen signature-kenttä. Westin Costa Navarino -hotellin yhteydessä sijaitseva kenttä tarjoaa henkeäsalpaavat meri- ja jokimaisemat. Osa väylistä mutkittelee oliivi- ja hedelmäpuulehtojen halki, osan kulkiessa pienen Sellas-joen vartta pitkin. Suuri osa kentästä mukailee horisontissa siintävän vuoriston rosoista ilmettä, ja merta lähimmillä olevilla väylillä on aistittavissa ripaus links-henkeä. Kentän edetessä sisämaahan, muuttuu sen ilme pehmeämmäksi sopimaan paremmin oliivi- ja sitrustarhojen tunnelmaan.
Dunes Coursen väylät ovat leveitä, suurten greenien kumpuillessa kauniisti. Kentällä on jyrkkiä bunkkereita, jotka tuovat oman mausteensa pelin kulkuun. Dunes on mielenkiintoinen kokemus, joka tarjoaa jotain uutta jokaisella pelikerralla. Kentällä on useita tiiauspaikkoja, joiden ansiosta jokainen pelaaja voi valita itselleen sopivan pituuden kentälle. Dunes Coursen suunnittelusta on vastannut entinen Ryder Cup -kapteeni Bernhard Langer yhteistyössä European Golf Designin kanssa.

Bay Course – Robert Trent Jonesin taidonnäyte
Alueen kahdesta signature-kentästä uudempi, Bay Course (18 reikää, 5422 m, Par 70), sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä hotellilta. Vuonna 2011 avattu kenttä on Robert Trent Jones Jr:n käsialaa, ja tarjoaa suurimmalta osalta väylistä upeat merimaisemat. Muutama väylä pelataan historiallisen Navarinon lahden ympäristössä. Tällä kentällä tarvitaan ripaus enemmän pelisilmää verrattuna Dunes Courseen.
Bay Course voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri väylätyyppiin. Seaside-väylät tarjoavat mykistävät maisemat Navarinon lahteen. Neljännellä reiällä voit nähdä meren lisäksi Pylosin kaupungin silhuetin. Kentällä on myös lukuisia Canyon-väyliä. Näillä väylillä pelaaja siirtyy meren rannasta sisämaahan, ja niissä on huomattavasti intiimiimpi tunnelma. Vuoristoisempi maisema tuo kentälle tarkkuutta vaativia pelipaikkoja. Kolmas väylätyyppi on Grove, jossa on mahdollista nähdä yli viisisataavuotiaita oliivipuita. Grove-väylillä voit ihastella meren lisäksi jylhiä vuoristomaisemia. Jokainen väylätyyppi tarjoaa omat haasteensa kierrokselle.

Kulttuurihistoriaa ja kasapäin aktiviteetteja
Golfin lisäksi alue tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa – täällä ei todellakaan tule tylsää päivää! Kohde sopii aktiviteettitarjontansa vuoksi hyvin monenlaiseen lomailuun, lapsiperheistä sinkkuseikkailuihin. Alueen historia on yli 4500 vuotta vanha, joten erilaisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä löytyy lukuisia. Antiikin ajan Messini tarjoaa erityisen hyvin säilyneitä muinaisia rakennelmia. Läheltä löytyy myös Apollon temppeli, joka oli ensimmäinen Unescon maailmanperintökohde Kreikassa.
Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Costa Navarinosta löytyy upeita rantoja, kuten Voidokilia Beach ja Finikounda Beach. Polylimnion vesiputoukset ovat erityisen upea luonnon nähtävyys, joka oli pitkään piilossa matkailijoilta. Polylimnio tarkoittaa kreikaksi monta järveä. Vesiputousten alueella onkin reilu kymmenen makean veden järveä, joihin virtaa upeita vesiputouksia.
Kohteeseen voi tutustua monin eri keinoin, ja tarjolla on myös opastettuja kierroksia. Pyöräily ja patikointi ovat erityisen suosittuja tapoja lähteä tutustumaan alueen ihmeisiin. Tarjolla on myös sauvakävelyä, mikäli kotimaan harrastus kutkuttaa takaraivossa. Jos lenkkitossut jäivät lähtöhumussa kotiin, on niitä mahdollista vuokrata edulliseen hintaan hotellilta. Kengät puhdistetaan jokaisen vieraan jälkeen, joten ne ovat taatusti raikkaat ja puhtaat.
Hurjapäisimmät lomailijat lähtevät kokeilemaan kiipeilyä. Alueella on useita kiipeilymahdollisuuksia ja kursseja ensikertalaisille. Koska kyseessä on merenrantakohde, on aktiviteettitarjonnassa luonnollisesti paljon vesiaktiviteetteja, kuten surffausta, wakeboardingia, kajakkimelontaa, sukellusta, snorklausta ja purjehdusta. Suosittu vapaa-ajan viettotapa on vuokrata vene miehistöineen ja lähteä päiväksi nauttimaan meritunnelmasta.

Paikallista kulttuuria ja kaupunki Pylos
Yksi Costa Navarinon tavoitteista on vaalia paikallisia perinteitä ja kulttuurihistoriaa, minkä vuoksi kohteessa onkin erinomainen tilaisuus tutustua paikallisiin tapoihin. Voit osallistua esimerkiksi kokkauskurssille, jossa opit valmistamaan paikallisia ruokia ja leivoksia. Parhaimmillaan saat mahdollisuuden kurkistaa aitoihin paikallisiin perinteisiin ja oppia reseptejä, jotka ovat kulkeneet suvuissa sukupolvelta toiselle. Alueelle kulttuurihistoriallisesti tärkeä elinkeino on ollut oliivien viljely, johon pääset halutessasi myös tutustumaan. Erityisesti oliivien sadonkorjuun aikaan on mahdollista päästä tutustumaan kädestä pitäen oliivien elinkaareen. Golfresortia lähin kaupunki on Pylos, jossa on hyvin saarimainen tunnelma rakennusten arkkitehtuurin vuoksi. Pylos sijaitsee kauniissa Navarinon lahdessa, joka on nähtävillä myös alueen golfkentiltä. Kaupungissa on upea luonnollinen satama-alue, jonka vieressä sijaitsee pieni tori kahviloineen ja tavernoineen.

Golflomalle Kreikkaan
Vaikka mielikuva Kreikasta on usein kaikkea muuta kuin golfia, on Costa Navarino tekemässä tähän muutoksen tuomalla kreikkalaisen vieraanvaraisuuden ja lämmön oheen huipputason golfmahdollisuudet. Costa Navarinoa on luonnehdittu uudeksi golfin luksuskohteeksi, eikä se taatusti jätä golfaria kylmäksi. Erityisesti Suomen kevät ja syksy ovat sään kannalta miellyttävää aikaa lähteä Kreikkaan golfaamaan. Kohde onkin mainio tapa ottaa varaslähtö kotimaan golfkauteen tai pidentää sitä muutamalla viikolla loppukaudesta. Nauti matkasta yksin, kaksin tai koko perheen voimin. Costa Navarino tarjoaa unohtumattoman golfloman täynnä korkeatasoista golfia, monipuolista tekemistä ja viiden tähden rentoutumista!

Hotellin arkkitehtuuri on saanut vaikutteita mioseenikauden kartanoista, joissa luonto ja aito vieraanvaraisuus olivat keskeisessä osassa.

Golfpassin mukana
syyslomalle Kreikkaan!

HUIPPUTASON UUTUUSKOHDE
MERELLISESSÄ KULTTUURI-
MAISEMASSA

• 16.-23.10.2018
Hinta alk. 1 598 € / hlö

Matkapakettiin sisältyy:
Norwegianin lennot Helsinki – Ateena – Helsinki, lentokenttäkuljetukset kohteessa, 7 vrk majoitus The Westin Costa Navarino * * * * *, Deluxe-huone, aamiaiset ja 2 x päivällinen, 6 x green fee Costa Navarino Golfin kahdelle kentälle (Dunes, Bay), harjoituskentän käyttö palloineen pelipäivinä, golfauto Bay-kentän kierroksille, matkanjohtaja Harri Ahon palvelut.

Katso kaikki pelimatkamme maailmalle:
www.golfpassi.fi/pelimatkat/

Ota yhteyttä:
toimisto@golfpassi.fi
Puh. 03 5151 007

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös