Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Golfkierroksen hinta

Yhteenvetona voidaan todeta, että kentän golfkierroksen hinnoitteluun vaikuttaa useampi tekijä ja jokaisen kentän kohdalla tulee huomioida kentän yksilölliset piirteet. Golfkierroksen hinnan tulisi aina kattaa kierroksen omakustannehinnan. Kentillä, joiden pääasiallinen kohderyhmä ovat omat pelaajat, huomiota tulee kiinnittää erityisesti aktiivisten osakkaiden maksaman golfkierroksen hintaan ja sen suhteeseen perittävästä green fee -maksusta. Kentän tuloja ja kustannuksia laskettaessa tulee keskittyä ainoastaan varsinaisen golftoiminnan järjestämiseen liittyviin eriin. Niiden kenttien kohdalla, joissa pääasiallisena kohderyhmänä ovat ulkopuoliset pelaajat, markkinahinta on merkittävä tekijä hinnoittelussa.

Mitä osakas maksaa kierroksestaan?
Todellinen hinta sille saadaan vain kun laskelmasta poistetaan passiivisten osakkaiden osuus. Raportin kaavion mukaan aktiivisten osakkaiden maksamat vastikemaksut lasketaan yhteen, jolloin saadaan pelaavien osakkaiden vastiketuotto. Saatu summa jaetaan pelaavien osakkaiden pelikierrosmäärällä, jolloin saadaan todellinen hinta, jonka osakas yhdestä pelikierroksestaan maksaa.

Kenttäyhtiön budjetissa on yleensä arvio green fee -tuotoista, joka perustuu vieraspelaajien kierrosmääriin. Jakamalla edellisten vuosien green fee -tulot vieraspelaajien määrällä saadaan green feen keskimääräinen hinta. Täyden gree fee -hinnan maksajia on erilaisten järjestelmien johdosta vain noin 40 - 55 % vieraspelaajista, joten hinnastohintoja ei kannata budjetoinnissa käyttää.
Green fee -hinnan asettamiseen vaikuttavat monet tekijät, sijainti, kilpailutilanne ja kentän profiloituminen.

Lue myös aiheesta aiemmin julkaistu artikkeli >

KPMG:n asiantuntija Saana Tammisto.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös