Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uusissa malleissa panostetaan viihtymiseen

Matkailuauto golfarin kesäkotina

Muistelen edelleen kaiholla parin vuoden takaista viikon kotimaan kierrosta, jonka teimme Dethleffsin matkailuautolla. Kiersimme sen aikana Suomea Hangosta Laukaan Peurunkagolfiin ja Revontuleen, poiketen matkalla useilla golfkentillä. Kaikilla emme pelanneet, mutta matkailuauton edut golfarille tulivat reissulla esiin.

Mitä golfari viikon matkalla tarvitsee? Mikäli tarkoitus on pelata paljon, matkailuauto on siihen paras vaihtoehto. Tavaroita ei tarvitse kanniskella autosta hotelliin ja takaisin, vaan kaikki vaatteet ja varusteet ovat hyvässä järjestyksessä ja helposti saatavilla. Golfkärryt ja bägit auton tavaratilassa ja vaatteet siististi auton sisätiloissa hyllyissä ja henkareissa. Matka kannattaa rytmittää siten, että aamuisin pelataan ja illalla ajetaan. Kun saavut illalla uuteen kohteeseen voit tutustua alueeseen, hyödyntää kentän harjoituspaikkoja ja valmistautua aamun peliin. Kentän saunat, suihkut ja ravintolatilat kannattaa myös hyödyntää.

Monilla kentillä on omat paikat matkailuautoille
Omalla reissullamme löysimme sähköpaikat kaikilta vierailemiltamme kentiltä. Sähköpistoke on tosin vain mukavuustekijä, ilmankin tulee hyvin toimeen mikäli ajaa autolla päivittäin pari tuntia. Sisätilojen lämmitys ja veden lämmitys toimivat kaasulla ja ulkoista sähköä tarvitaan vain hiustenkuivajien ja mikrouunin käyttöön. Ruoanlaitto omatoimisesti onnistuu matkailuauton keittiössä, joissa on kokkien suosimat nestekaasulevyt.
Pelaamaan lähtiessä pukeudut haluamiisi asusteisiin omassa rauhassasi ja mailat ja kärryt nappaat mukaan auton tavaratilasta. Nopeaa ja kätevää, ja olet valmiiksi kenttäalueella. Kierroksen jälkeen voit peseytyä joko auton kylpyhuoneessa tai hyödyntää kentän omia sauna- ja suihkutiloja. Päälle ravintolan maittava lounas ja olet valmis uusiin haasteisiin. Iltapäivällä suuntaat kohti uutta kenttää ja matkalla ehdit nauttia Suomen kesästä ja sen muistakin nähtävyyksistä. Illansuussa saavut seuraavalle kentälle ja valmistaudut seuraavan aamun kierrokselle. Suomen valoisa kesä tosin mahdollistaa myös illalla pelaamisen ja mitä pohjoisemmaksi matkaat, valoisat yöt vain pitenevät.

Matkailuautot kehittyvät joka vuosi
Omat kokemukset matkailuautolla ajamisesta olivat positiiviset. Vaikka auto on iso, sen hallinta oli helppoa eikä missään vaiheessa tullut oloa, että olisi ollut teiden tukkona. Näkyvyys ohjaamosta on erinomainen ja kuskin istuin vastaa mukavinta nojatuolia. Auton parkkeeraukseen kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa, jotta sen saa mahdollisimman tasaiselle alueelle. Nukkumaan mennessä huomaa nimittäin heti, mikäli sängyn pääpuoli on jalkoja alempana.
Uusimmissa Dethleffs Advantage -malleissa on enemmän turvallisuutta ja mukavuutta. Istuinryhmissä on pyöristetyt kulmat, sisätiloissa energiaa säästävät LED-valot, keittiössä on kaksiosainen lieden kansi ja 142 litran jääkaappi sekä 15 l pakastin. Sisäänkäyntiovi on erikoisleveä (70 cm) ja siinä on vakiona keskuslukitus. Korirakenne on entistäkin keveämpi, jolloin se voidaan rekisteröidä 4 hengelle 3,5 t kokonaispainoisena. Advantagen ajamiseen riittää henkilöauton ajokortti.

Sisustus ja varusteet ylellisiä
Verhoilu- ja kalustevaihtoehtoja on runsaasti. Ylellinen tumma pähkinäpuun sävy yhdistettynä korkeakiiltoisiin yläkaappeihin on yhtäaikaa tyylikäs ja kodikas. Sisätiloissa on matkustajille 3-pisteturvavyöt ja korkeussäädettävä niskatuki. Nykyajan kuluttajia on huomioitu sijoittamalla sisätiloihin riittävästi pistorasioita – niitä on vähintään kuusi 230 V ja lisäksi kaksi USB-pistorasiaa.
Auton ajo-ominaisuuksia parantaa matalalattia-alusta ja leveä raideväli. Turvallisuutta lisäävät ESP ja tärkeät ajoturvallisuusjärjestelmät sekä LED-takavalot vakiona.
Integroiduissa malleissa lisää käyttömukavuutta tuo vakiovarusteisiin kuuluva suuri 195 x 150 cm XXL-nostovuode, joka on varustettu puusälepohjalla ja korkeatasoisella vyöhykepatjalla. Päiväkäytössä nostovuode on lähes näkymättömissa ohjaamon katossa.
Dethleffsiä tuovat maahan alalla pitkään toimineet, luotettavat kauppiaat ja huolto on samoissa osaavissa käsissä. Ja jos Eurooppaan mielit, siellä sinua palvelee noin 350 toimipistettä.

Lisätietoa Dethleffs Advantage -malleista
löydät nettisivuilta: www.dethleffs.fi

Runsaasti tietoa matkailuautoa harkitsevalle löytyy osoitteesta: www.liikkuvakoti.fi

"Mikäli haluaa viikon-kahden aikana pelata paljon eri kentillä, on matkailuauto siihen omiaan."

Dethleffs Advantagen menestys perustuu Dethleffsille tyypilliseen mukavuuteen, turvallisiin ajo-ominaisuuksiin, puuvapaan korirakenteen suomaan pitkään käyttöikään ja tilavaan asunto-osaan.

Tyylikkäästi sisustetut matkailuautot ja niiden muuntumiskyky erilaisiin tarpeisiin lisää käyttäjien viihtymistä.

Kysely on päättynyt, kiitos kaikille yli 300 vastaajalle!

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös