Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Gary Playerin suunnittelema kenttä, Thracian Cliffs on maisemiltaan yksi Euroopan upeimmista.

Mustanmeren nouseva tähti BlackSeaRama

Bulgaria ei tule monelle ensimmäisenä mieleen golfmatkakohdetta valittaessa, mutta maa nousee kovaa vauhtia tarjoamaan vaihtoehdon perinteisille golfkohteille. Vaikka Bulgarian golfkentät voi laskea kahden käden sormilla, ovat kentät korkeatasoisia niin maisemiltaan kuin suunnittelultaan. Erityisesti upea Cape Kaliakra erottuu edukseen: kolmen kentän kokonaisuus tarjoaa korkeatasoisen golfloman mykistävissä maisemissa.

Historiallinen ja maisemiltaan yhdeksi Euroopan kauneimmista niemistä kehuttu Cape Kaliakra sijaitsee noin viisikymmentä kilometriä Varnasta koilliseen. Alueen ilmasto on erinomainen suomalaista golfaria ajatellen, sillä parhaat golfkelit kohteessa ajoittuvat huhti-toukokuulle ja syys-lokakuulle. Voit siis ottaa varaslähdön kotimaan golfkauteen tai pidentää kesän golfputkea Bulgarian lomalla. Alueelta nousee vahvaksi golftoimijaksi erityisesti BlackSeaRama, joka tarjoaa erinomaiset puitteet niin majoituksen kuin golfpalveluidenkin osalta.

Kaikki Cape Kaliakran kolme kenttää ovat miellyttäviä pelata, eikä niillä tarvitse murehtia ruuhkasta.

Cape Kaliakran helmi BlackSeaRama
Bulgarian ensimmäinen Championshiptason golfkenttä ja vuonna 2009 maailman parhaaksi uudeksi kentäksi valittu BlackSeaRama (18 reikää, 6648 m, par 72) on Gary Playerin suunnittelema upea kokonaisuus, jossa on vahvoja links-vaikutteita. Kenttä sijaitsee aivan Mustanmeren rannalla, jylhästi nousevien kalkkikivijyrkänteiden päällä. Kenttä on melko tasainen ja greenit ajoittain hieman tavallista suurempia. Signature hole on jännittävä numero 18, jossa pallo lyödään tiiltä jylhän rotkon yli greenille.
BlackSeaRama on Gary Playerin ensimmäinen valmistunut golfkenttäprojekti Itä-Euroopassa. Kenttä on noin 200 metriä merenpinnan yläpuolella, mikä takaa mielettömät maisemat läpi kierroksen. Tyylikäs klubitalo sijaitsee aivan jyrkänteen reunalla, ja sen terassilla hengähdät kierroksen jälkeen hetken jos toisenkin ihastellen upeasti avautuvia näkymiä Mustallemerelle ja golfkentälle.

Dramaattinen Thracian Cliffs ja lempeä Lighthouse
BlackSeaRaman läheisyydessä sijaitsee myös toinen Gary Playerin suunnittelema kenttä, Thracian Cliffs (18 reikää, 6452 m, par 72), joka on maisemiltaan yksi Euroopan upeimmista. Gary Playerin itsensä mukaan mistään muualta maailmasta ei löydy kenttää, joka vetäisi vertoja Thracian Cliffsin dramaattisuudelle. Tällä kentällä onkin syytä olla riittävästi varapalloja mukana, sillä kokenutkin pelaaja saa olla tarkkana, ettei pallo päädy mereen. Suuret korkeuserot tarjoavat kierrokselle haastetta, mutta samalla ikimuistoisen elämyksen: kentän henkeäsalpaavia maisemia ei voi kuin pysähtyä ihailemaan! Thracian Cliffs onkin ehdottomasti yksi alueen mieleenpainuvimmista kentistä.
Kolmas Cape Kaliakran kentistä on Ian Woosnamin suunnittelema Lighthouse (18 reikää, 6648 m, par 72), joka on alueen kentistä lempein, tarjoten leppoisaa lomagolfia. Väylät ovat leveitä ja kentällä on aistittavissa BlackSeaRaman tapaan links-henkeä. Väylät ja greenit ovat erinomaisessa kunnossa, mutta pallon päätyessä raffiin joutuvat pelaajan taidot todelliseen testiin. Kaikki Cape Kaliakran kolme kenttää ovat miellyttäviä pelata, eikä niillä tarvitse murehtia ruuhkasta.

Tyylikästä majoitusta Mustallamerellä
BlackSeaRama Golf & Villas tarjoaa modernia majoitusta hyvin varustelluissa villoissa. Resortissa on pyritty välttämään ylirakentamista, ja siellä saakin nauttia mukavan väljästä loma-asumisesta. Villat ovat tilavia ja niistä löytyvät kaikki modernit mukavuudet. BlackSeaRamassa on läpi resortin kodikas tunnelma, joka on omiaan herättämään rentouttavan lomatunnelman. Villojen yhteydessä on useita uima-altaita, eikä lähimmälle rannallekaan ole kuin muutaman minuutin ajomatka. Klubitalolta löydät kattavat spa-palvelut sekä saunan ja kuntosalin.
Alueen hedelmällinen maaperä tarjoaa loistavat olosuhteet viinintuotannolle, ja pelikierroksella voitkin huomata kentän laidalla kasvavia viiniköynnöksiä. Paikallisiin viineihin voit tutustua helposti vaikkapa resortin ravintolassa, ja BlackSeaRama hemmottelee ravintolassaan myös lähiruoan ystäviä, sillä kaikki ruoanvalmistuksessa käytettävät vihannekset kasvatetaan paikallisesti kentän alueella. Ravintolan liha- ja kalatuotteet tulevat puolestaan lähialueen tuottajilta.

Idyllinen Balchik ja kesäpääkaupunki Varna
BlackSeaRaman lähellä on Balchikin pikkukaupunki, jonne on noin kymmenen minuutin ajomatka. Balchik on pieni ja rauhallinen merenrantakaupunki, josta löytyy rantoja, hyviä ravintoloita ja paikallista historiaa. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Balchikin palatsi sekä luonnontieteellinen puutarha. Balchik ei ole villi yöelämän keskus, vaikka muutamia baareja ja yökerho kaupungista löytyykin. Hintataso kohteessa on Suomeen verrattuna edullinen.
Kaunis luonto on yksi alueen ehdottomista matkailuvalteista. Alueella elää lukuisia harvinaisia eläinlajeja, ja erityisesti Durankulak-järvellä on mahdollista nähdä satoja harvinaisia lajeja kaloista lintuihin ja matelijoista sammakkoeläimiin. Järvi on suojelukohde, ja sen keskellä olevassa saaressa sijaitsee arkeologinen puisto.
Balchikissa voit ihastella lukuisia pieniä putiikkeja, joissa myydään paikallisia käsitöitä. Mikäli haluat shoppailla enemmän, suosittelemme päiväretkeä Varnaan, josta löytyy laajemmat ostos- ja ravintolapalvelut. Varnaa pidetään Bulgarian kesäpääkaupunkina, ja siellä sijaitseekin kattavien palveluiden lisäksi maan kauneimmaksi rannaksi tituleerattu Kultahietikko.
Vaikka Bulgaria on tunnettu yleisesti ranta- ja bilekulttuuristaan, löytyy maasta myös monipuolista kulttuurihistoriallista nähtävää. Bulgaria sijaitsee usean eri kulttuurin rajapinnalla, minkä vuoksi sen kulttuurihistoriassa on piirteitä monista eri kansallisuuksista ja aikakausista. Kansanperinne elää vahvasti etenkin maan pienemmissä kylissä.
Julkinen liikenne toimii Bulgariassa hyvin, ja kaupunkien välillä on helppo kulkea esimerkiksi kattavan bussiverkoston avulla. Myös taksilla kulkeminen on suhteellisen edullista. Mikäli haluat tutustua maahan laajemmin ja vierailla kauempana sijaitsevissa kaupungeissa, on suositeltavaa vuokrata auto loman ajaksi.

Miksi Bulgariaan golfaamaan?
Cape Kaliakra on kolmen kentän toimiva kokonaisuus, jossa kohtaavat hyvä palvelu, loistavat puitteet ja kovan luokan golfkentät. Kentät ovat keskenään sopivan erilaisia, jolloin golfmatkalle saa pelillistä vaihtelua ja sopivan määrän haastetta. Thracian Cliffs jättää unohtumattoman vaikutuksen dramaattisuudellaan, Lighthouse puolestaan antaa hetken hengähdystauon, tarjoten leppoisaa lomagolfia. BlackSeaRama on kehunsa ansainnut ja lunastaa vaativankin golfarin odotukset. Kaikille kentille yhteistä on rennon leppoisa pelitunnelma!
BlackSeaRama on Suomesta käsin helposti tavoitettavissa oleva kohde, sillä lennot Helsingistä Bourgasiin kestävät vain kolmisen tuntia. Bourgasista on BlackSeaRamaan noin kahden ja puolen tunnin kuljetus, jonka aikana ehdit ihastella alueen maisemia ja virittäytyä hyvin lomatunnelmaan. Aikaerorasitustakaan ei tarvitse potea, sillä Bulgariassa eletään Suomen kanssa samaa aikaa.

Vaikka Bulgaria on ensisijaisesti tunnettu upeista hiekkarannoistaan, on sen suosio aktiivilomailijoiden keskuudessa kasvamassa kovaa vauhtia. Kohteeseen tullaan patikoimaan, vesiurheilemaan ja golfaamaan. Pakkaa siis matkalaukkuun uimahousujen ja hellehatun lisäksi bägi ja pallot, sillä BlackSeaRama tarjoaa unohtumattoman golfkokemuksen!

Lue myös allaoleva matkakohde-esittely:

Alcanada Golf on saanut nimensä läheisen saaren mukaan, ja saarella sijaitseva majakka näkyykin suurimmalle osalle väylistä.

Kuvankaunis, kattava ja kompakti

MALLORCA

Espanjan Baleaarien suurin saari hurmaa monipuolisuudellaan. Aurinkovarma Mallorca on yksi Välimeren tyylikkäimmistä kohteista, jossa nautit golfin lisäksi historiasta, herkullisesta ruoasta ja upeasta luonnosta. Golfarille kohde tarjoaa monipuolisen kattauksen kenttiä lyhyillä välimatkoilla sekä kehittyneen golfkulttuurin, jossa asiat toimivat hyvin. Son Antemin golfresort tarjoaa loistopuitteet golflomalle, ikimuistoisen Alcanadan golfkierroksen sinetöidessä onnistuneen matkan.

Perinteiseksi rantalomakohteeksi mielletty Mallorca on ollut suosittu matkailukohde jo 1950-luvulta saakka. Saari ei kuitenkaan ole vain auringonottoa ja hiekkarantoja, vaan maisemat vaihtelevat kultaisista rannoista jylhään vuoristoon ja vehreisiin laaksoihin. Mallorca tarjoaakin lukuisia aktiviteetteja, erinomaisia golfkokemuksia sekä historiallista nähtävää moneen makuun. Mallorcalla yhdistät helposti golf-, kaupunki- ja rantaloman tai valitset juuri itsellesi sopivan tyylisen matkan.
Useamman kerran saarella vieraillut PGA Pro Tuomas Seppälä kertoo Mallorcan olevan oiva lomakohde golfareille: helposti saavutettavissa, lyhyet välimatkat kohteessa sekä toimiva palvelu paikan päällä. Kohteen golfkulttuuri on Seppälän mukaan hyvin kehittynyttä, minkä vuoksi asiat toimivat golfareilla kohteessa yleensä mukavasti ja sovitusti.

Takaysi alkaa Golf Son Antem West -kentän tyylikääältä kymppireiältä.

Kahden kentän kokonaisuus: Son Antem East ja West
Son Antemin resortissa pelaat kahdella täysimittaisella kentällä, viiden tähden resortin palveluiden ytimessä. Kentät sijaitsevat aivan hotellin pihapiirissä, joten pääset vaivattomasti kierrokselle. Molemmilla kentillä on vain vähän korkeuseroja, joten ne on helppo pelata kävellen. Seppälän mukaan kentät ovat laadukkaita ja jakavat positiivisesti mielipiteitä: oma suosikki löytyy näistä helposti! Kentät sopivat monen tasoisille pelaajille, tarjoten leppoista lomagolfia, mutta myös haastetta kokeneemmille pelaajille.
Son Antem East (6274 m, Par 72) on vuonna 1994 avattu Championship-tason golfkenttä, joka on rakennettu muinaisille metsästysmaille. Kierroksen aikana voitkin tavata useita eläin- ja lintulajeja. Kentän on suunnitellut Francisco López Segales, ja sen väylät ovat pitkiä ja leveitä. Kenttä sopii hyvin korkeamman tasoituksen pelaajille. Haastetta kuitenkin riittää vesiesteissä, sillä kentällä on viisi järveä, jotka vaikuttavat pelin kulkuun. East on selkeä kenttä, joka on helppo hahmottaa.

Golf Son Antem West -kentän muodokas väylä numero 5.

Vuonna 2001 avattu West (6293 m, Par 72) on kentistä uudempi ja Son Antemin kahdesta kentästä haastavampi kapeiden, puuston rajaamien väylien sekä korotettujen greenien ansiosta. Maastoltaan kenttä on kumpuileva, ja sen kolme järveä tulevat peliin viidellä eri väylällä. Kentän ympäristö on rakentamantonta ja kaunista luontoa, taustanaan jylhä Randa-vuori. West haastaa sopivasti niin korkeamman tasoituksen pelaajat kuin kokeneemmat konkaritkin.

Unohtumattoman upea Alcanada
Jos Seppälä saisi pelata Mallorcan matkallaan vain yhden kentän, olisi se ehdottomasti Alcanada. Vuonna 2003 avattu Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema, haastavan antoisa 18-reikäinen Club de Golf Alcanada (6499 m, Par 72) sijaitsee Välimeren ja Sierra de Levanten vuoriston välissä tarjoten upeat meri- ja vuoristomaisemat jokaiselle väylälle. Kentän suunnittelussa on pyritty rakentamaan helppoja bogeyja sekä vaikeita pareja, ja tässä on myös onnistuttu hyvin. Kenttä tarjoaa korotettuja tiiauspaikkoja ja nopeita greenejä. Klubitalona toimii sata vuotta vanha restauroitu kartano.
Seppälä kehuu erityisesti kentän mykistäviä merimaisemia ja loistavaa kuntoa. Kenttä on saanut nimensä läheisen saaren mukaan, ja saarella sijaitseva majakka näkyykin suurimmalle osalle väylistä. Nuoresta iästään huolimatta Alcanadaa on tituleerattu jo yhdeksi Espanjan ja Euroopan parhaista. Kenttä sulautuu hienosti ympäröivään luontoon, ja se on rakennettu ympäristöystävällisesti.

Son Antem -golfhotelli kaikilla palveluilla
Son Antemin golfresort on kattava kokonaisuus, jossa yhdistyvät kaksi täysimittaista golfkenttää ja viiden tähden hotelli. Hotelli sijaitsee kauniiden puistoalueiden keskellä, aivan golfkenttien vieressä. Huoneet ovat hyvin varusteltuja ja niissä on oma parveke tai terassi. Son Antemista löydät myös kylpyläosaston, jossa rentoudut uima-altaassa, turkkilaisessa saunassa tai hemmotteluhoidoissa. Hotelli on osa Be Live -ketjua, ja siinä on todellista viiden tähden tuntua.
Resortin alueelta löytyvät golfkenttien lisäksi myös erinomaiset harjoittelumahdollisuudet, tenniskenttä, kuntosali, ravintoloita ja pieni kauppa. Seppälän mukaan jotkut pärjäävät hyvin resortissa koko lomansa ilman ulkopuolisia palveluita, sillä Son Antemista löytyvät hyvät peruspalvelut. Seppälä kuitenkin suosittelee tutustumaan myös kohteeseen resortin ulkopuolella, esimerkiksi vierailemalla pääkaupunki Palmassa. Matka taittuu kätevimmin taksilla ja kestää noin 15 minuuttia.

Son Antem -hotellin upea allasalue.

Pääkaupunki Palma on nähtävä
Mallorcan pääkaupunki, Palma de Mallorca, sijaitsee saaren eteläosassa ja on erinomainen kohde niin ostos- ja ravintolapalveluiden kuin kulttuurinkin osalta. Kaupunki oli kukoistuksensa huipulla 1200- ja 1300-luvuilla ollessaan Mallorcan kuningaskunnan pääkaupunki, ja suurin osa historiallisista nähtävyyksistä onkin juuri tältä aikakaudelta.
Selkeästi näyttävin Palman nähtävyyksistä on La Seu eli Palman katedraali, joka rakennettiin vuosina 1229-1601. Pitkän rakennusvaiheen vuoksi katedraali on yhdistelmä montaa eri tyyliä, minkä seurauksena sen ulkomuoto on varsin ainutlaatuinen ja persoonallinen. Katedraali on yksi Euroopan tunnetuimpia goottilaisen arkkitehtuurin helmiä. Seppälä suosittelee katedraalin lisäksi vierailemaan myös Palman vanhassakaupungissa.
Myös ostospalvelut Seppälä nostaa Palman eduksi. On sanottu, että Palmassa on Baleaarien parhaat ostosmahdollisuudet, ja sieltä löytyykin vaihtoehtoja kansainvälisistä huippumerkeistä paikallisten käsityöläisten putiikkeihin. Shoppailijoiden kannattaa suunnata esimerkiksi Mallorcan suurimpaan ostoskeskukseen, Porto Pihin. Hintataso kohteessa on pitkälti Suomen tasoa.

Rutkasti rantaviivaa ja erilaisia elämyksiä
Mallorcalla on peräti 550 kilometriä rantaviivaa, ja vuoden ympäri miellyttävä ilmasto takaa taatusti lämpimän lomatunnelman. Palman läheisyydessä upeita rantoja löytyy esimerkiksi Cala Majorin alueelta. Son Antemista hiekkarannoille pääsee autolla noin vartissa. Vaikka kohde usein yhdistetään hiekkarantoihin, on saaren luonto todellisuudessa hyvin monipuolinen. Kaunista luontoa voi ihastella esimerkiksi patikointiretkellä Sierra de Tramuntanan vuoristossa.
Saaren kaakkoisosa on puolestaan tunnettu kalkkikiviluolistaan sekä maanalaisista järvistään. Joskus luolissa järjestetään klassisen musiikin konsertteja, joihin luola tuo aivan oman vivahteensa. Musiikin ystäville suositellaan kesäisin myös vierailua Sa Calobran lähes pystysuorien kallioiden lomaan syntyneessä poukamassa, jossa luonto antaa upeat puitteet ja mahtavan akustiikan konserteille. Saari on ollut inspiraationa myös siellä asuneelle säveltäjä Chopinille, jonka kotiin pääset kurkkaamaan Valdemossassa.
Ehdoton elämys Mallorcalla on kulkea junalla Palmasta Sóllerin kylään vuonna 1912 perustettua rautatietä pitkin. Sóllerin asemalla järjestetään vaihtuvia tadenäyttelyitä, ja kylä on muutenkin kaikessa sympaattisuudessaan näkemisen arvoinen. Mallorcalta on hyvät lauttayhteydet myös muille Baleaarien saarille sekä Espanjan mantereelle.
Ruokakulttuuri Mallorcalla on espanjalaiseen vivahtava, ja tarjolla on monipuolisesti vaihtoehtoja fine diningista rennompiin tapaksiin. Palmasta löydät ruokavaihtoehtoja lähes kaikista maailman kolkista, maaseudun pikkukylien tarjoillessa autenttisia mallorcalaisia herkkuja. Maaseudulta löytyy myös lukuisia olut- ja viinitiloja, joissa pääset maistelemaan paikallisten viinitilojen tarjontaa. Välimeren lempeät tuulet, intensiivinen aurinko ja viileät yöt luovat erinomaiset kasvuolosuhteet rypäleille. Makeannälkään saa helpotusta esimerkiksi Palman parhaasta suklaapuodista, Can Joan de s’Aigosta, joka on perustettu jo vuonna 1700.

Mars matkaan, Mallorcalle
Etsitkö vielä täydellistä golfkohdetta keväälle? Mallorca on takuuvarma valinta, jos haluat golflomaltasi aurinkoa, erinomaisia kenttiä ja hyvää palvelua. Kohteessa yhdistät monipuolisen lomailun korkeatasoisiin golfkenttiin. Suorat lennot Suomesta ja lyhyet välimatkat kohteessa mahdollistavat sen, että pystyt nauttimaan täysillä lomasta ilman, että siirtymiin kuluu liikaa aikaa.
Son Antem on golfarin kannalta nappivalinta: upea viiden tähden hotelli, jonka pihapiiristä löytyy kaksi täysimittaista kenttää. Resortista on lyhyt matka myös muille Mallorcan kentille. Yhdistä golf, kulttuuri ja aurinko – Mallorca tarjoaa juuri sinulle sopivan golfloman!

Kirjoittanut: Priska Autio
Kuvat: Golfpassi

Villat ovat tilavia ja niistä löytyvät kaikki modernit mukavuudet

Voimakkaasti muotoillun, links-tyyppisen kentän, väylän 13 greeni.

Golfpassin mukana ohjatulle pelimatkalle Bulgariaan –
KAIKKI VALMIINA!

BLACKSEARAMA, BULGARIA
Mykistävät maisemat ja unohtumatonta golfia!

  • 30.9.-7.10.2017
  • 7.-14.10.2017
  • 14.-21.10.2017

Matkanjohtajana Pro Juha-Matti Vuorinen
Hinta: 1 195€ / hlö / 2hh

Matkapaketit sisältävät: Norwegianin suorat reittilennot Helsinki – Bourgas – Helsinki
Majoitus: BlackSeaRama Golf Residence & Villas *****
Aamiaiset ja 4 x päivällinen 5 x green fee kolmelle eri kentälle (3 x BSR, 1 x Thracian Cliffs, 1 x Lighthouse)
Kärryt BlackSeaRamassa ja golfauto Thracian Cliffsillä, rangepallot ennen kierroksia
Kuljetukset kohteessa. Pro Juha-Matti Vuorisen matka-palvelut ja kaksi golfklinikkaa harjoitusalueella

Lisätietoa näistä ja muista pelimatkoistamme ympäri maailman!
Lue lisää: golfpassi.fi/pelimatkat

Pyydä tarjous yksilöidystä golflomasta Bulgariaan!
Ota yhteyttä: toimisto@golfpassi.fi
Puh. 03 5151 007

 

Hotelli on osa Be Live -ketjua, ja siinä on todellista viiden tähden tuntua.

Son Antem -hotellin allasalueen baareissa on helppo viihtyä.

Golf Son Antem East -kentän 12. väylä greeniltä tiiboxille katsottuna.


Golfpassin matkassa Mallorcalle
KAIKKI VALMIINA!

SON ANTEM, MALLORCA
Upea Son Antem ja
unohtumaton Alcanada!

• 24.-30.3.2017, 6 vrk
Hinta: 1398€/hlö/2hh

• 30.3.-6.4.2017, 7 vrk
Hinta: 1455€/hlö/2hh

• 8.-15.4.2017/
13.-20.4.2017, 7 vrk

Hinta: 1495€/hlö/2hh

Matkapaketit sisältävät:
Norwegianin lennot Helsinki – Mallorca/Palma – Helsinki
Lento- ja golfkenttäkuljetukset kohteessa.
Majoitus Be Live Collection Son Antem (superior-huone) *****
Buffet-aamiaiset + 2 päivällistä.
5 x green fee (2 x Son Antem West, 2 x Son Antem East ja 1 x Alcanada).
Son Antemin pelipäivinä rangepallot ennen kierroksia ja kärryt kierrokselle.
Kuntosalin ja Span vapaa käyttö.
Matkaisäntä Pro Reima Kaijan palvelut ja halukkaille kolme golfopetustuokiota.
(ei sisälly matkalle 24.-30.3.)

Pyydä tarjous yksilöidystä golflomasta Mallorcalle!
Ota yhteyttä:
toimisto@golfpassi.fi
Puh. 03 5151 007

Lisätietoa näistä ja muista
pelimatkoistamme maailmalle

www.golfpassi.fi/pelimatkat

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös