Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Archipelagia Golfissa vastataan asiakkaiden toiveisiin!

Saaristokunnassa Paraisilla sijaitseva Archipelagia Golf on vastannut kahdella rintamalla asiakkaidensa muuttuneisiin tarpeisiin; sekä kenttärakennuksen että sähköisen autoilun saralla.

– Golfpeli perustuu pohjimmiltaan siihen, että tehdään par-tuloksia ja se on ydinajatus, jolla kenttiä rakennetaan. Archipelagia Golfissa uusi lyhyempi, 3770 metrinen kenttä on mitattu kuluvan syksyn aikana ja se antaa mahdollisuuden useammalle pelaajalle tavoitella parempia pelituloksia.  Elokuussa käyttöönotetun lyhemmän kentän myötä on useammalla pelaajalla mahdollisuus päästä par 4 -väylillä kahdella viheriön tuntumaan ja toteuttaa birdie- sekä par-lyöntejä lähietäisyydeltä reiästä, kertoo kentän toimitusjohtaja Nina Katajainen.
– Olemassa oleva kenttä on punaisilta 4900 m pitkä ja monelle pelaajalle liian pitkä, joten tähän haasteeseen halusimme tarttua lyhyempää kenttää suunnitellessa. Kaikille soveltuva Juniorit ja aloittelevat golfarit saavat varmasti etua tästä lyhyen kentän tarjoamasta mahdollisuudesta, kun lyöntipituus ei välttämättä ole se tulosta ohjaava tekijä. Tällä lisätään monen pelaajan mahdollisuuksia päästä viheriölle pelaamaan vähemmillä lyönneillä ja ”scooraamaan”.
Kokeneille konkareille uusi kenttä antaa uudenlaisen lähipelitestin; ovatko chippi ja putti tarpeeksi teräviä siten, että pitkän avauksen jälkeen pelaaja pääsee yrittämään birdie-tulosta. Kympin tasoituksella pelaava miespelaaja saa kentälle tasoitukseksi -3. Vaistomaisesti pelaaja lähtee katsomaan kenttää sillä silmällä, että mitkä ovat ne väylät, joilla birdie pitää tehdä. Vastaavasti ladygolfari tasoituksella 25 saa pelitasoituksen 16 – periaatteessa kaksi paria ja loput bogeja on pelitaktiikka tälle haasteelle. Tämänkin ladyn kohdalla päästään lähemmäksi par-ajattelua.

Uusi kenttä mitoitettu
– Olemme huomioineet 38-kentän uusilla väyläkartoilla ja ajanmukaisin mitoin. Meillä on nyt paitsi perinteiset kaksi karttakylttiä tiipaikoilla myös ajanmukaiset kartat tälle uudelle kentälle. Haluamme tällä nelisen vuotta sitten hallitusten yhteisestä tavoitteesta käynnistyneellä hankkeella tarjota jokaiselle golfarille onnistumisen elämyksiä. Koko golfyhteisömme tavoitteena on huomioida pelaajan polku nuoresta varttuneemmaksi golfariksi saakka. Lisäkentän avulla saamme sekä aikaistettua että jatkettua golfarin uraa ja laajennettua siten asiakaspohjaamme.

Vihreämpää golfia latauksesta
– Toinen tärkeä uudistuksemme on tuonut virtaa golfkentän pihapiiriin sähköautojen latauspisteen muodossa. Osakaskunnassamme on ollut muutama innokas sähköautoilun puolestapuhuja. Nyt puheet ovat muuttuneet teoksi, sillä latauspiste saatiin kesällä perustettua. Latauspisteen parkkipaikka rakennettiin näkyvälle paikalle kaikkine asennuksineen kenttämestarimme johdolla, oman henkilökunnan toimesta. Ahtaan paikan puunkaatoihin ja sähköasentajan töihin tarvittiin ulkopuolisten ammattilaisten apua, muutoin olemme ylpeitä omasta taidostamme toteuttaa projekteja. Auton ominaisuuksista ja lataustarpeesta riippuen puoli tuntia saattaa riittää akujen lataamiseen ja nelituntisen golfkierroksen aikana akut saadaan ladattua täyteen. Asiakas, tullessaan latauspisteelle, tunnistautuu käyttäjäksi ja kytkee virtajohdon latauspisteeseen – todella helppoa palveluntuottamista. Kiitokset hankkeista Suurin kiitos näiden hankkeiden alullepanoista ja toteutuksista kuuluu omalle osakaskunnallemme.
Olemme voineet vastata kysyntään ja katsoa tulevaisuuteen. Lisämaininnan saa kenttärakennusprojektiin osallistunut suunnitteluryhmä, joka on aktiivisesti pohtinut kentän tulevaa kehittämistä. Uusia projekteja on tulossa, mutta niistä kerromme myöhemmin. Yhteistyö ja laaja suunnitteluryhmä sekä osallistuvat hallitukset ovat olleet näidenkin hankkeiden taustavoimina, yhteistyössä on voimaa, painottaa Archipelagia Golfin toimitusjohtaja Nina Katajainen.

Uudelle kentälle on tehty omat kartat ja etäisyydet on mitattu kartturi Jorma Aken valvovan silmän alla.

Sähköautoilun puolestapuhuja, autoilija Pekka Mauro kuuluu golfkentän pelaajiin ja latauspisteen aktiivikäyttäjiin.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös