Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Kenttäyhtiöiden yhdistys aktiivisena

SGKY:n toiminta ja tavoitteet ovat viime vuosina olleet hieman epäselviä ja aika usein on esitetty kysymys, mitä te oikein teette? Lyhyen ja ytimekkään vastauksen antaminen tuntui hankalalta, joten yhdistys päätti päivittää strategiansa, uusia sääntönsä ja tulla esiin selkeillä tavoitteilla.

SGKY:n perustehtävä on tottakai olla kenttäyhtiöiden edunvalvoja. Siinä roolissa yhdistys on mukana useissa ryhmissä ja neuvotteluissa kertomassa kenttäyhtiöiden näkökulmaa asioihin. Merkittävimpänä aktiivinen osallistuminen Suomen golfin strategian päivitykseen. Laajemmassa mittakaavassa SGKY on eurooppalaisen emoyhdistyksen EGCOA:n jäsen, ja puheenjohtajamme Hans Weckman on sen hallituksen jäsen. Näin tieto Euroopasta ja esimerkiksi EU-direktiivien mahdollisista muutoksista tavoittavat meidät ennen lobbausvaihetta. Euroopan tason selvitykset lajin tulevaisuudesta ovat myös antaneet suomalaiselle golfille toiminta-ajatuksia. Seuraamme myös mielenkiinnolla ruotsalaisten kenttien toimintaa, onhan siellä edetty kenttien välisessä yhteistyössä meitä edelle. Suurimpana operaattorina Ruotsissa toimii Unipeg Ab, joka pyörittää jo yli 20 golfkenttää.

TIETOA KERÄTÄÄN JA JAETAAN
Yhtenä kenttäyhdistyksen tärkeimpänä tehtävänä on tiedon kerääminen, sen jalostaminen ja toimittaminen kenttien käyttöön. Tästä syystä SGKY on perustanut kolme työryhmää, Lakityöryhmän, Ympäristö- ja kenttätyöryhmän ja Markkinatyöryhmän.

Lakityöryhmä tulee kokoamaan golfiin liittyviä jo ratkenneita, käynnissä tai vireillä olevia oikeustapauksia, jotta voimme luoda kokonaiskuvan golfiin liittyvästä oikeuskäytännöstä. Lakiryhmää kokoaa SGKY:n hallituksen jäsen, Kyösti Vesterinen.
Ympäristö- ja kenttätyöryhmä tulee seuraamaan mm. lannoitteisiin ja torjunta-aineisiin liittyvää lainsäädäntöä sekä hoitamaan tähän liittyviä lupahakemuksia. Matkan varrella tulemme myös selvittämään, voidaanko Golfliiton lopettamaa kenttäkonsultointia jossain muodossa käynnistää uudelleen. Tätä työryhmää vetää Jari Hakkarainen.

Markkinatyöryhmän työsarka tulee sisältämään muun muassa golfmarkkinoiden seurannan, uusien toiminta- ja yhteistyömuotojen kehittelyn sekä yhteisostotoiminnan laajentamisen.
Uusilla toiminnoillaan SGKY terästää asemaansa golfkenttien tukiorganisaationa. Yhdessä ja yhteisesti toimien voimme pitää huolta golfalan tulevaisuudesta. Markkinaryhmän kokoaa Hans Weckman.

YHTEISTAPAAMISET
SGKY, FGMA ja SGL ovat aloittaneet säännölliset keskustelutilaisuudet, joissa pohditaan ajankohtaisia ja esiin nousevia asioita. Tapaaminen on järjestetty alkuvuoden aikana jo kaksi kertaa, jotta oikea tieto tavoittaisi kaikki osapuolet. Ensimmäisessä tapaamisessa osapuolet infosivat toisiaan seuraavista asioista:

FGMA ottaa uuden kenttämestariyhdistyksen FGCMA:n siipiensä alle, uudistaa sääntönsä ja muodostaa uuden yhdistyksen, Suomen Golfjohtajat ry:n. Yhdistykseen kuuluvat jatkossa kenttien toimitus- ja toiminnanjohtajat, palvelupäälliköt ja osa kenttämestareista.

SGL viestitti, että strategiaprosessin jalkauttaminen jatkuu työkokouksilla, jonka yhteenveto esitellään Liittovaltuustolle 23.4.
SGL kertoi myös, että se on pakotettu luopumaan joistakin alihankintapalveluista ja sen yhteydessä kenttäkonsultointi liiton palveluna päättyy (tästä aiheesta on sivulla 40 enemmän).

SGKY infosi kokousta avaamalla perustettavien työryhmien toimintaa ja jäsenkentille tarjottavaa lakineuvontaa.
Kokouksessa keskusteltiin myös vapaakorttipolitiikasta sekä nuoriso- ja kilpagolfista.

YHTEISOSTOTOIMINTA
Jatkuvasti suosiotaan kasvattava yhteisostotoiminta tarjoaa vuodelle 2016 seuraavia tuotteita:

Berner
Laadukkaat, kotimaiset polttoöljyt on tilattavissa Berneriltä. Berner toimittaa myös moottoriöljyt, vaihteisto- ja peräöljyt, voitelurasvat ja jäähdytinnesteet. Lähetä tarjouspyyntö ja saat ne edullisemmin.

Hartwallin hanatuotteet
Hartwall teki tarjouksensa vuodelle 2016, joten ole yhteyksissä SGKY:n toimistoon, mikäli olet niistä kiinnostunut.
toimisto@sgky.fi

Energia
Vantaan Energialta sähkön suurostajan edut. Tämä on kulurakenteeltaan kentille edullisin tapa hankkia sähköä. Suomen Golfkenttien Yhdistys toimii kenttien asiamiehenä, edunvalvojan roolissa ja edut ovat kaikille samat.

Tuloskortit
Yhteisostotoimintaan voidaan laskea mukaan myös Honour-lehden tarjoama mahdollisuus tuloskorttien yhteispainatukseen. Viime vuonna painatimme 330 000 tuloskorttia noin kymmenelle kentälle. Tälle vuodelle mukaan on alustavasti lähdössä vieläkin enemmän kenttiä ja arvioitu tuloskorttien painatusmäärä on 400 000 kpl.
Yhteispainatuksella painolaitos lupaa kortit puoleen hintaan siitä, mitä ne erikseen painettuna maksaisivat. Kiinnostuneet voivat vielä lehden julkistamisen jälkeen kysyä mukaantulostaan osoitteella: toimitus@sgky.fi. Rahanarvoisia etuja kannattaa hyödyntää.

OSALLISTUMINEN JA OMAT SEMINAARIT
Tärkeä osa SGKY:n toimintaa on osallistuminen alan tapahtumiin ja esitellä kenttäyhtiöiden näkökulmaa esiin nouseviin asioihin. Golfliiton Liittopäiville Jyväskylään osallistuivat puheenjohtajamme Hans Weckman ja hallituksen jäsen Kyösti Vesterinen, joka käytti ansiokkaan puheenvuoron Suomi golfin organisoinnista.
SGKY:n puheenjohtaja & toimitus-/toiminnanjohtajatapaamiset ovat olleet suosittuja ja niissä tieto on liikkunut yhdistykseltä jäsenille ja olemme saaneet arvokasta palautetta työstämme.
SGKY:n syysseminaarissa on jaettu oleellista tietoa ja etsitty keinoja muun muassa kenttäyhtiöiden yhtiöjärjestyksen muuttamiseen vastaamaan nykypäivän toimintaa.

Osallistu keskusteluun ja lähetä palautetta. Parhaat palkitaan hotellimajoituksella kahdelle!

SGKY:n hallitus kokoontui alkuvuodesta Tuusulan Golfin tiloissa pohtimaan oman strategiansa tilaa ja toiminnan aktivoimista. Selin puheenjohtaja Hans Weckman, vas. toimitusjohtaja Lassi Kiviniemi, Kyösti Vesterinen, Petteri Oksanen, Janne Uotila, Tapio Potila, Timo Mansnerus, Olli-Pekka Nissinen, Mikko Nevalainen, Antti Ahti ja Jarmo Turtiainen.

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös