Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

SGK-MEDIAT

Honour-Golf siirtyy digiaikaan

Lue lisää täältä>

Honour-Golf -lehden numero 4-2018 on ilmestynyt!


Tämän vuoden viimeinen Honour-Golf -lehti alkaa olla kasassa ja on jälleen aika kiittää sekä lukijoita, yhteistyökumppaneita kuin kaikkia alan vaikuttajiakin. Monen kanssa olen tänäkin vuonna saanut ajatuksia vaihtaa ja golfin tulevaisuutta maalata.

Lehden suurin yksittäinen osio on Golfin toimialapäivien esityksistä koottu artikkelisarja. Osa esityksistä on tallennettu tiivistäen, osa laajemmin, olen siis käyttänyt toimittajan vapautta painottaa. Seinäjoella pidetyt toimialapäivät oli esitysten lisäksi täynnä kohtaamisia. Se onkin varmasti yksi syy, miksi sinne tullaan – omien joukkoon. Esityksistä paistoi tällä kertaa lähes kaiken uudistaminen ja se on hyvä asia. Nyt on aika laittaa kädet saveen ja ryhtyä sanoista tekoihin, tehtävää kyllä riittää.

Sisäpelikauden avausta vietettiin ensimmäistä kertaa 10.11.2018. Golfarin ympärivuotinen harjoittelu on jo mahdollista kunhan oivaltaa hyödyntää monipuolisen palvelutarjonnan. Golfin ympärille on rakentunut monipuolista ja kehittävää liikuntatarjontaa rankoista fysiikkatreeneistä joogaan ja pilatekseen. Pidetään itsestämme huolta myös talvikaudella, jotta saamme nauttia liikunnan riemusta uuden kauden alkaessa.

Matkailu on kivaa, golfmatkailu varsinkin. Harrastematkailu on kasvussa ja siihen liitetään nykyaikaista twistiä. Harrastuksen perässä saatetaan mennä kauaksikin, osa taas haluaa tutustua kulttuuriin ja lähituotantoon. Itsensä haastamista tai täydellistä rentoutumista – ekologistakin sen olla pitää. Tutustuimme uuteen harrastematkojen järjestäjään ja keskustelimme ihmisten toiveista.

Garbon Neutral Golf Course etenee Suomen Golfkentät ry:n kärkihankkeena. Useat kentät ovat jo tilanneet oman kenttänsä hiilijalanjäljen mittauksen ja vielä useammat ovat tulossa mukaan. Helsingissä järjestettiin kansainvälinen Urheilu&Ympäristö Kick off -tapahtuma, jossa esiteltiin myös yhdistyksemme Hiilineutraali Golfkenttä -hanke. Saimme olla mukana hienossa joukossa muuttamassa mielikuvaa golfista. Sinäkin voit jatkossa kertoa naapurillesi, että golfissa pidetään huolta luonnosta – ihan luonnostaan.

MUN TAPA PELATA
Suomi Golfin bränditarinakin on julkaistu ja linkki siihen löytyy lehden sivuilta. Työn ohella syntyi ajatus siitä, että jokaisella meillä on oma tapa pelata ja se on lajimme rikkaus. #muntapapelata tulee näkymään tulevalla kaudella ja sen avulla houkutellaan uusia harrastajia lajiin mukaan. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa pelata – sen kun oivaltaa, voi nauttia lajista entistä enemmän. Tuo ensi kesänä yksi kaverisi golfiin mukaan ja näytä hänelle mikä on sinun tapasi pelata – ja anna hänen keksiä oma tapansa.

Mukavia lukuhetkiä lehden parissa!

Ellet saanut lehteä kotiisi, lue rikastettu näköislehti täältä >

Honour-Golf Digital – The Scandinavian

Honour-Golf on lehti golfosakkaille ja kenttäyhtiöiden johdolle. Golfkenttien omistajina golfosakkaat on kiinnostava kohderyhmä yhteistyökumppaneille, sillä heillä on aikaa ja mahdollisuus panostaa elämisen laatuun, terveyteen, matkustamiseen sekä varainhoitoon. Lehdessä käsitellään kenttäyhtiöiden asioita ja omaisuuden hallintaan sekä omistukseen liittyviä kysymyksiä.

Kohderyhmä: Merkittävä osa golfosakkaista on yli 50-vuotiaita ja golfosakastalouksia
on noin 40 000 kpl. Kaikkiaan Suomessa golfosakkaita on noin 60 000.

LEHDEN PERUSTIEDOT
• Painosmäärä:
– no 4 – 18.000 kpl (1/talous + alan muut päättäjät)
• Lukijamäärä:
– no 4 – noin 35.000 golfosakasta ja alan päättäjää

Päätoimittaja: Jarmo Turtiainen, Suomen Golfkentät ry:n puheenjohtaja
Julkaisujohtaja/myynti: Jukka Rimpiläinen, Markkinointi-Viestintä JR | jukkarimpi@me.com | puh. 0400 484027 |
Myynti: Ilkka Rokala, Kauppahuone Rokala | Ilkka@rokala.fi | puh. 0400 527 573
Bunkkeriuutiset: Esa Hukkanen | esa.hukkanen@fga.fi | puh. 040 8456 449

Honour-Golf 3-2018 keskittyy golfarin hyvinvointiin

GOLFARI HARJOITTELEE YMPÄRI VUODEN – GOLFKAUSI & TALVIHARJOITTELUKAUSI

Golfin terveysvaikutukset
Mikäli pelaat 20-40 täyttä 18 reiän kierrosta kesän aikana, tulet kävelleeksi 200-400 kilometriä ja se on paljon. Matalan sykkeen pitkäkestoinen (4 tuntia/kierros) kuntoilu on aikuiselle parasta mahdollista liikuntaa, sillä se vahvistaa sydäntä, parantaa hapenottokykyä ja aineenvaihduntaa sekä ylläpitää ja kehittää yleiskuntoa. Lajin haastavuus aktivoi aivotoimintaa ja sosiaalinen kanssakäyminen lisää henkistä hyvinvointia. Kerromme teemanumerossa mitä hyötyjä hyvinvoinnin ammattilaiset näkevät lajissamme.

Miten pysyä hyvässä kunnossa ympäri vuoden?
Kesän aikana saavutettu hyvä yleiskunto mahdollistaa tehokkaamman harjoittelun kauden jälkeen. Älä siis jää sohvalle makaamaan, vaan tutustu lehdessämme kerrottuihin harjoitteluvaihtoehtoihin ja kehitä itseäsi ammattilaisten ohjeilla. Syksyllä treenataan fysiikkaa ja marraskuussa pääsemmekin kehittämään lyöntitekniikkaa. Talviaikana kannattaa myös hoidattaa kivut ja säryt pois.

Talviharjoittelukeskusten valtakunnallinen kauden avaus jo marraskuun alussa
Toistaiseksi vain pieni osa lajimme harrastajista hyödyntää golfin talviharjoituskeskusten palveluja. Useimmat meistä käy helmi maaliskuussa kerran kaksi hallilla ja se on siinä, miksi? Olisiko mahdollista käynnistää talviharjoittelu jo marraskuussa, jolloin keskusten toimintaolosuhteet paranisivat ja saisimme niistä laadukkaampaa palvelua. Valtakunnallinen avaus marraskuun alussa ja palveluiden aktiivinen markkinointi ja myynti golfareille on iso muutos, mutta myös mahdollisuus.
Honour-Golf -lehti haluaa aktivoida golfarit liikkumaan ympäri vuoden oman upean lajimme parissa.

Oletko hyvinvointipalvelujen tuottaja?
Esittele tuotteesi ja palvelusi Honour-lehdessä ja kohdista ne golfareille niin saat kohderyhmän, joka on kiinnostunut omasta hyvinvoinnistaan ja on valmis panostamaan siihen.

Oletko golfin talviharjoituskeskuksen vastuuhenkilö?
Lähden mukaan valtakunnalliseen talviharjoituskauden avaukseen ja saat käyttöösi koko toimialan vahvan tuen. Tee avauspäivästä iso tapahtuma, jossa golfarit viihtyvät ja markkinoi vakiovuoroja ja opetuspalveluita aktiivisesti.

Oletko matkanjärjestäjä?
Tarjoa kauden pidennykseen golfmatkaa syksylle tai uuden kauden aikaiseen avaukseen kevään 2019 pelimatkaa.

Honour-Golf -lehden 3-2018 sisältö:

• SGK:n hallituksen puheenjohtaja, Jarmo Turtiainen – Työkaluja golfyhtiön johtamiseen
• Miesten EM-kulta medioissa
• Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtaja, Antti Hiltunen – Näköalapaikalta
• Puheenjohtaja & toimitusjohtajapäivä Salossa – Golfin tulevaisuus puhutti
• Tasauspäiväseminaari Meri-Teijo Golfissa – Tavoitteena hiilineutraali golfkenttä


HONOUR-LEHDEN HYVINVOINTITEEMA

 • Golfarin vuosikalenteri – Pelaa golfia ympäri vuoden
 • Golfin terveysvaikutukset erikoislääkärin silmin
 • Golf on kestävyysliikuntaa parhaimmillaan
 • Aivommekin tarvitsevat liikuntaa
 • Draivia peliin uusilla Golf 55+ -leireillä
 • Svingi kuntoon jalkaterästä lähtien
 • Golf vaatii paljon silmiltä
 • Paratiisiloma Thaimaan nousevalla golfalueella – Chiang Mai
 • Kolmen miehen unelmasta totta – Korineum Golf Resort
 • Kehitysmaan naisille kerättiin lähes 40 000 euroa – Naisten Pankki
 • Sympatia ry:n hyväntekeväisyyskisasta lepotuoleja syöpäosastolle
 • Turkish Airlines World Golf Cup touches down in Helsinki
 • Golfia ympäri vuoden – myös Suomessa
 • Uudet Golfkuntosalit tarjoavat täsmäharjoittelua

• Kankaisten Golfpuisto laajentaa klubitaloaan

Play Golf in Finland – Voisiko golfturismi tuoda uutta nousua Suomi-golfiin
Kolumni: Aikuisten tietokonepeliä, Pekka Palmunen
Kolumni: Askeleet huolettomampaan golfiin, Taru Hermunen-Kuusela
Kolumni: Golfyhteisön elinvoima lähtee ihmisestä, Aarni Nordqvist
• Millaisia urapolkuja golf tarjoaa? – Staffan Tuomolin ja Antti Hiltunen
• Maailmanlaajuiset ympäristöhaasteet koskettavat myös golfia
• Missä mennään Hollannin Green Dealin kanssa?
• J-Trading esitteli uuden, nopeamman ja tarkemman ruiskuajoneuvon
• Talviolosuhteiden hallinta – osa 1 talvituhosienet
• Parempia mahdollisuuksia ja uusia kokemuksia
• Kannattaako hankkia oma teroituskone?

Ellet saanut lehteä kotiisi, voit lukea uudenlaisen digilehden täältä >

Honour-Golf 2-2018 on ilmestynyt

On ollut mukava seurata sosiaalisessa mediassa näkyvää golfbuumia ja väittäisinkin, että tällainen kevät saa useamman valitsemaan lajikseen juuri golfin. Väitettäni tukee myös SGK:n jäsenkentille tehty kysely, jonka tuloksista näkyy pelaajamäärien ja pelituotteiden myynnin mukava kasvu. Pitkän poutajakson aiheuttama kuivuus on varmasti iso haitta golfkentänhoidolle, mutta meille golfareille mittavat lisärullit eivät ole olleet haitaksi.

Matkustaminen on kovassa kasvussa kertovat tilastot, eikä golfmatkailu jää siinä varjoon. Kädessäsi olevassa numerossa on mielenkiintoinen tarina matkailualan kehityksestä parinkymmenen vuoden aikana. Kirjoittajana on alalla ansioitunut Markku Luigi Nord. Hän pohtii kirjoituksessaan myös milloin Suomea ja meidän golftarjontaamme aletaan markkinoida ulkomaalaisille.
Matkailuteeman artikkeleissa esitellään tietysti kiinnostavia kohteita eri näkökulmista. Puheenvuoro annetaan myös omatoimimatkailulle ja miniloman viettoon. Piipahdimme myös Virossa kysymässä Niitväljan kuulumisia.

Ympäristöasiat ovat nousseet esiin myös matkailun yhteydessä ja tuomme siihenkin yhden näkökulman, hiilineutraalin matkustamisen. Pientä vaivannäköä se vielä matkaajalta vaatii, mutta on mahdollista valita sellainen kohde ja hotelli, jossa asiat on huomioitu. Lentäminen on se haastavin osuus, mutta ostamalla kompensaation muutamalla kympillä voi sitäkin harrastaa paremmalla omallatunnolla.

Puheenjohtajille annettiin puheenvuoro ja he vastasivat. Kysyimme millaisilla strategioilla he aikovat luotsata kenttänsä tulevaisuuteen. Vastauksista näkyy, että osakkaisiin panostaminen on pääkaupunkiseudun ulkopuolella vielä vahvaa. Samaan aikaan markkinoita seurataan tarkalla katseella, ja ollaan valmiita omaakin strategiaa tarkentamaan. Tämä keskustelu jatkuu Suomen Golfkentät ry:n kesällä järjestämässä puheenjohtaja&toimitusjohtaja -päivässä.

Mitä urapolkuja golf tarjoaa -artikkelisarja käynnistyy tästä numerosta. Ensimmäisenä on vuorossa kentänhoidon kautta tapahtuva ammattilaisuus. Jatkossa käsittelemme caddietoimistoa, golfopetusta ja ravintolatoimintaa, joista jokaisesta voidaan löytää urapolut golfin ylimmälle portaalle.

Kentänhoito on jälleen vahvasti edustettuna lehdessämme ja sielläkin tapahtuu laajalla rintamalla. Kestävää kehitystä tavoitellaan vastuullisin toimin. Mukavia lukuhetkiä!

• SGK:n hallituksen puheenjohtaja, Jarmo Turtiainen – Aikaa ja vapaa-aikaa
• Alkoholilaki uudistui – mikä muuttui golfravintolan kannalta?
• Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtaja, Antti Hiltunen – Näköalapaikalta
• Perinteinen kevätutelu SGK-jäsenkentille – miten meillä menee?
• Puheenjohtajan puheenvuoro – miten eri kenttäyhtiöissä pohditaan tulevaisuutta?
Klubijohtajien maailmankonferenssista ajatuksia golfjohtamiseen

HONOUR-LEHDEN KATTAVA MATKAILUTEEMA
• Markku Nord – 30 vuotta golfmatkailua ja matka jatkuu
• Matkatoimiston kannattaa nähdä matkajärjestelyissä vaivaa
• Golfarin uutuuskohde Kreikassa – Costa Navarino
• Gran Playa de Palma – Mallorcaa parhaimmillaan
• Koko perheen golflomalle Espanjaan
• Onko hiilineutraali matkustaminen mahdollista?
• Kokemuksia golfarin omatoimimatkailusta
Matkailua kotimaassa – yhdistä tapahtumat ja golf
Hyvin suunniteltu miniloma mahdollisti golfkauden avaamisen huhtikuun alussa
Virolaiset löytämässä golfin – Niitvälja näyttää esimerkkiä
• Suomalaisten kotikenttä Puolassa – Sand Valley Golf Resort

• Golfvaikuttaja esittelyssä – Millaiset golfin arvot kiinnostavat yhteistyökumppaneita?
Kolumni: Kun päätä särkee, niin amputoidaan käsi, Pekka Palmunen
Kolumni: Klubituuppari kilpakentille, Taru Hermunen-Kuusela
Kolumni: Faktatietoa profiloinnista, Aarni Nordqvist
Hyväntekeväisyyskisoista hyvää lajin ulkopuolelle

Kolumni: Mitä kentänhoito on? – Esa Hukkanen
• Millaisia urapolkuja golf tarjoaa?
Kenttämestarilta: Kuiva ja lämmin kevät – Janne Lehto ja Eetu Rantanen
Mitä tekee Golfliiton tuore kenttäasiantuntija Jari Koivusalo?
Kentänhoitokoneiden ja golfautojen hankinta
Biostimulantit – mitä ne ovat ja mitä ne tekevät?
R&A:n Golf Course 2030 -aloite tähtää kestävämpään golfkentänhoitoon
Golfkentänhoidon tulevaisuuden haasteet
Vastuullisen golfkentän johtamisen työkalua kehitetään edelleen
Kentänhoidon parhaat käytännöt
Kaksi golfkuntosalia Pitäjänmäkeen

Uutta sisältöä vain verkossa:
• GolfGame Bookista Ruotsin Golfliiton yhteistyökumppani
• Turkish Airlines World Golf Cup touches down in Helsinki

 

Honour-Golf 1-2018 on ilmestynyt

Honour-lehden 20. numero on ilmestynyt. Ensimmäinen lehti julkaistiin vuoden 2013 syksyllä ja vuoden 2014 aikana ilmestyi kaksi numeroa. Vuodesta 2015 alkaen lehti on ilmestynyt neljä kertaa vuodessa.

Aika on mennyt nopeasti ja kun selailee ensimmäisiä numeroita, huomaa asioiden edistyneen. Vuoden 2014 numeroissa kirjoitettiin paljon kenttien profiloitumisesta ja seuraavana vuonna ennustettiin kenttien yhteistyön lisääntyvän. Suomen Golfkentät ry esitti kritiikkiä siitä, että kenttäyhtiöiden haasteita ja tavoitteita ei näkynyt liiton strategioissa. Onneksi viime vuosina on päästy saman pöydän ääreen kertomaan niistä, ja sen ansiosta on löydetty se yhteinen maali.

Se menneistä ja katse kohti tulevaa. Honour-lehden historia on vasta reilun viiden vuoden pituinen ja parhaat ajat ovat vielä edessä. Tämä numero on merkittävä myös siitä syystä, että kentänhoitosivut on nyt toteutettu yhdessä FGA:n, eli Suomen kentänhoitajat ry:n kanssa. Aiemmin Bunkkeriuutiset-lehtenä tunnettu julkaisu saa laajemman kohdeyleisön Honour-lehden yhteydessä. Meille kaikille tekee hyvää tietää kentänhoidosta hieman enemmän. Osaamme silloin paremmin arvostaa kauniisti leikattuja väyliä ja tasaisen liukkaita viheriöitä aikaisin aamulla työnsä aloittavan kenttähenkilöstön tekeminä.

Osa Honour-Golf -lehden artikkeleista julkaistaan myös täällä verkossa!

• SGK:n hallituksen puheenjohtaja, Jarmo Turtiainen
– Yhteistyö ja tulonmuodostuksen potentiaali
FGMA:n seminaari käynnisti vilkkaan golfviikonlopun
• Suomen Golfkentät ry toimitusjohtaja, Antti Hiltunen – Näköalapaikalta
• Golfalan toimija osaa myös urbaanin alueen hoitamisen – J-Trading
Hirsalassa siirrytään vastikkeettomaan toimintamalliin
Golfosakkeita haalinut sai pitkän tuomion
Jäsen- ja etukortit – kenelle ja miksi?
• Mikä on kenttänne hiilijalanjäljen koko?
Suorituskykymittari tiedolla johtamiseen
Jäsenkenttä esittelyssä – Salo Golf
• Messilä Golf 2018 Ladies Finnish Open -areenaksi

ASUMISTEEMA
Asu vuokralla siellä missä haluat ja omista asunto toisaalla
Kaupungistuminen jatkuu ja vuokra-asuminen lisääntyy
Matkailuauto- ja vaunuala on hyvässä nosteessa
Pandat & golfia Ähtärin Naava Resortissa

Kolumni: Golfjohtajan kiirastuli, Pekka Palmunen
Kolumni: Luovu, vaan älä luovuta, Taru Hermunen-Kuusela
Kolumni: Lupaa hyvää, Aarni Nordqvist
• Golfmatkailu: Entistä ehompi Atalaya Park
Naisten Pankki Open uudistuu

KENTÄNHOIDON ERIKOISSIVUT/BUNKKERIUUTISET
FGA:n puheenjohtaja Janne Lehto – Uusi vuosi, uudet kujeet
Päätoimittaja Esa Hukkanen – Uudistuminen vaatii rohkeutta ja avoimuutta
NH-Koneet vahvistaa nurmikenttäosaamistaan
Valkioita ja bägipulkkia – mitä kuuluu Santa Claus Golf?
Robotiikkaa ja uusia menetelmiä, San Antonio Golf Industry Show 2018
Eurooppalaiset kentänhoitoyhdistykset kokoontuivat Bulgariassa
Golf ja kentänhoito Bulgariassa
Ammatillisen koulutuksen reformi ja golfkentänhoidon tutkinnot
Maa-analyysillä tutkittua tietoa golfkenttien ravinnetilasta
Fescon toi hiekkatehtaansa lähelle asiakasta
Vähemmän stressiä ja enemmän selviytyjiä

RIEMUKASTA JOULUA JA ERINOMAISTA UUTTA VUOTTA!

Honour-Golf -lehti 4-2017

– Golfviestinnän Superviikonlopusta muutoksen alku!

Honour-Golf 4-2017 lehden kannessa otsikoidaan muutoksen alusta. Golfviestinnän Superviikonlopusta jäi niin hyvä jälkimaku, että uskon muutoksen alkavan. Sen vetureina tulevat olemaan liiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen ja toiminnanjohtaja Juha Korhonen.  Juhan esitys: Toiminnanjohtajan 100 ensimmäistä päivää kannattaa lukea, sillä siinä kylvetään muutoksen siemen. Golfliiton, SGK:n ja FGMA:n yhteistyö on nyt aivan uudella tasolla, mikä sekin vahvistaa muutosta. Suomi-golfin strategian käytännön toimet ovat viimein käynnissä ja kaikki tärkeimmät toimiala- ja henkilöjärjestöt istuvat saman pöydän ympärillä.

Golfosakkeiden jälkimarkkinat – varmista ostajan vilpittömyys (lisätty 31.1.2018)

Lehden digipaper-version voit lukea täältä!

Osa lehden sisällöstä julkaistaan myös verkkosivuillamme.

GOLFVIESTINNÄN SUPERVIIKONLOPPU 23.-25.11.2017

Materiaalisalkku2017

Golfin superviikonloppu 23.-25.11.2017

Honour-Golf -lehti 3-2017
– muutos on mahdollisuus!

Lehden digipaper-version voit lukea täältä!
Osa Honour-lehden 3-2017 sisällöstä julkaistaan myös verkossa 11.10.2017 lehden ilmestymisen jälkeen. Kts. sisällysluettelon linkit alla.

SUOMEN YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISIN GOLFKENTTÄ – YMPÄRISTÖTEEMA

SGK:N PUHEENJOHTAJA & TOIMITUSJOHTAJAPÄIVÄ 15.8.2017
Isot aiheet kenttien päättäjien käsittelyssä

Honour-Golf -lehti 2-2017
– Asiallinen lehti kaikille golfosakkaille Suomessa!

Erikoisjakelu: 50 jäsenkentän osakkaalle + kaikille osakaskentille Suomessa.
Lehden digipaper-version voit lukea täältä!

Osa Honour-lehden 2-2017 sisällöstä julkaistaan myös verkossa. Kts. sisällysluettelo alla.

 • SGK:n hallituksen puheenjohtaja, Hans Weckman – Että tällainen vuosi/Ett sådant år
 • Pekka Montonen: Jokaisen kenttäyhtiön on toimittava lähivuosina voitollisesti ilman pakkovastikettakin
 • Suomen Golfkentät ry tilasi KPMG:ltä selvityksen; mitä yksi golfkierros maksaa?
 • Golfkentän hiilijalanjälki tutkittiin Meri-Teijo Golfissa
 • Miten meillä menee? Jäsenkenttien toimitusjohtajat vastasivat
 • Hyvigolf luopuu green cardista
 • Toimarin sohvalta, Lassi Kiviniemi – Johtajuus ja populismi

SUOMEN YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISIN GOLFKENTTÄ

 • Reducing impact while reducing costs, Libi Newell, GEO
 • Bernerillä on merkittävä rooli golfkenttien ympäristöasioissa
 • Tapiola Golfin kenttähanke on ainutlaatuinen ympäristöteko
 • Ympäristöystävällinen Sarfvik Golf
 • Vierumäellä kävellään vetten päällä, Janne Tarmio
 • Kuinka Ryder Cup -kentälle tehdään kasvojenkohotus
 • Suur-Helsingin Golfissa kestävän kehityksen toimia

Honour-Golf -lehti 1-2017
– Nyt alkaa näyttää vihreämmältä!

Lehti jaetaan 51 jäsenkentän osakkaille. Lehden digipaper-version voit lukea täältä!

Osa Honour-lehden 1-2017 sisällöstä julkaistaan myös verkossa. Kts. sisällysluettelo alla.

”Samaan aikaan ei ole mahdollista myydä alennusmyynnillä green feetä ja yrittää elvyttää pelioikeuksien kysyntää.”

Mika Niemisen analyysi ruuhka-Suomen kenttien haasteista, lue lisää >

SUOMEN YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISIN GOLFKENTTÄ – YMPÄRISTÖTEEMA

Honour-Golf -lehti 4-2016
tapahtumien keskipisteessä!

Lehti jaetaan  51 jäsenkentän osakkaille.
Lehden digipaper-version voit lukea täältä!

Honour-lehden 4-2016 sisällöstä suurin osa julkaistaan myös verkossa.

Pääkirjoitus, hallituksen puheenjohtaja, Hans Weckman
Vihdoin kohti todellista Suomi golf -sateenvarjoa?/Får vi äntligen ett Suomi golf paraply?

SUOMEN GOLFIN STRATEGIATYÖ JATKUU

Honour-Golf -lehden numero 3-2016 avaa Suomen golfin strategiatyötä!

Lehti jaetaan osoitteellisena 51 jäsenkentän osakkaille.
Lehden digipaper-version voit lukea täältä!

Honour-lehden 3-2016 sisällöstä osa julkaistaan myös verkossa.
• Kaikki nuolet samaan suuntaan
• Suomen Golfkentät ry ajaa organisaatiomuutosta Suomen golfiin
• Lajin talous- ja toimintaolosuhteet on varmistettava
• Strategian toteutusta ohjataan lajin tärkeimpien toimijoiden yhteistyöllä
• Strategian jalkauttamiseksi tehdään työtä laajalla rintamalla

Yhteisostotoiminta:

• Keimola Golf säästää yli 6000 euroa sähkökustannuksistaan
Suomen Golfkentät ry:n puheenjohtaja/toimitusjohtajatapaaminen 24.8.
• Pelioikeuksien markkinoinnin haasteet 24
• Tukeva pohja rakentaa, Aarni Nordqvist
Jäsenkentällä tapahtuu: Norjalainen scramble ja Pirunmoinen Dagen efter
Koko Asikkala golfaa – uusia harrastajia lajin pariin!
Iloista ja surullista rahaa – Pekka Palmusen kolumni
Henkinen valmennus: Risusavottaa, vai ainutlaatuisia elämyksiä?
Sinäkin olet ansainnut paremman fyysisen ja henkisen olon!
Annatko kivun tai liikerajoitteen säädellä elämääsi?
Ennakoivaa elämänhallintaa ja oma pelivara
Golfmatkailu: Kanariansaaret – monipuolinen lomakeidas Atlantilla
Olympian suomalainen matkanjohtaja pitää sinusta huolen!
Turkish Airlines World Golf Cup tuo ihmiset yhteen!
Onko mailamitoituksesta apua myös klubigolfarille?
Mailamitoitus on kasvava trendi
Honour-lehden lukijakilpailujen voittajat on arvottu
Kun aikuiset miehet pelaavat, kuittailu on välittämistä
Sympatiagolf keräsi tukea syöpälapsille
Kesällä bongattua
United Golf Group vie golfin lähemäksi asiakasta

Honour-lehden kesäkuun 2016 numero jaettiin jälleen kaikille golfosakkaille Suomessa.

Jakelu noin 40 000 kpl, lukijoita noin 80 000, kesän paras ajankohta ja paras kohderyhmä.

Erikoisteemoina Golfasuminen ja golfarin hyvinvointi. Lehdessä esitellään golfasumiskohteet, resortit ja vakioasumiskohteet ja lukijat äänestävät mielestään Suomen parhaan golfasumiskohteen. Kampanja golfasumisteeman ympärillä jatkuu verkossa koko kesän.

Golfarin hyvinvointi on myös laajasti esillä, niin fyysinen kuin henkinenkin puoli.
Kenttäyhtiöiden asioita ja osakkaiden etuja unohtamatta!

Lehden kiinnostavimmat artikkelit voit lukea myös täältä:
(
Osa artikkeleista siirtyy verkkoon myöhemmin)

• Pääkirjoitus, hallituksen puheenjohtaja, Hans Weckman: Täydellisessä maailmassa/I en perfekt värld
• Suomen golfin strategiatyön vaiheita
• Toimarin sohvalta, Lassi Kiviniemi – Ilon kautta 2.0
• Lehti kaikille golfosakkaille Suomessa
• Viestintä isossa roolissa
• Alkuvuosi ennustaa ennätyksellistä golfvuotta
Retsi Riihimäki on golfin kummisetä
• Kannattaa olla vaativa, Aarni Nordqvist
• Tavoitteena historian parhaat SM-kisat
• Golfkentänhoitoa huippukentillä
• Suomen paras golfasumiskohde 2016
• Matkailuauto golfarin kesäkotina
• Yritysmatkat Euroopan parhaalla lentoyhtiöllä
Henkinen valmennus: Käsikirjoita pelisi paremmaksi
• Ennakoivaa elämänhallintaa – tutustu itseesi paremmin
• Golfmatkailu: La Finca Golf & Spa Resort
• Uusi-Seelanti, Tasmania ja Autralia risteillen ja golfaten
• Golfvälinekauppa kehittyy, TAGi näyttää suuntaa
Vielä yksi näkökulma ukkosella pelaamiseen
Tuoteuutuudet 2016
Medioista poimittua

SGKY Honour-lehti 1-2016

SGKY Honour-lehden vuoden ensimmäinen numero on ilmestynyt.
Lehden artikkelit voit lukea allaolevista linkeistä tai ladata lehden kansikuvan alla olevasta linkistä
Suomen golfin strategian jalkauttaminen on käynnissä ja SGKY:llä on siinä oma roolinsa. SGKY kirkastaa samalla omaa strategiaansa, joka valmistuu kevään aikana. Kurkistamme liittopäiville ja Golfmessuille sekä esittelemme uusimmat SGKY-jäsenkentät. Lue ja osallistu keskusteluun.

SGKY Honour-lehti 4-2015

Kauden 2015 viimeinen Honour-lehti tarjoaa runsaasti ajankohtaista asiaa golfalan päättäjille ja kenttäyhtiöiden asioista kiinnostuneille. Laajimpana artikkelikokonaisuutena on tietenkin SGKY:n syysseminaarin anti, kaikki päivän esitykset koostaen. Ääneen pääsivät Hans Weckman, Ari Koski, Harri Kainulainen, Timo Laitinen ja Petri Peltoniemi sekä asianajaja Jarmo Heriksson, jonka kenttäyhtiöiden yhtiöjärjestyksiä koskeva esitys oli jälkeenpäin tehdyn kyselyn mukaan kiinnostavin. Eikä ihme, sillä monissa tapauksissa uudistusten esteeksi juuri yhtiöjärjestys koetaan.

Peuramaa Golfin ja Hirsala Golfin fuusiosuunnitelmaa selvitellään lehdessä lyhyesti. Vielä keskustelun tasolla olevasta hankkeesta saadaan toivottavsti alkuvuodesta lisää tietoa. Onhan sen ensimmäinen iso ratkaisumalli, jolla pyritään ratkomaan tulevia haasteita jo nyt.

Osa kenttäyhtiöistä on päätynyt ottamaan klubin ravintolatoiminnan omiin käsiinsä. Ravintoloitsijoiden vaihtuvuus ja yhteistyöongelmat ovat saaneet yhtiöt pohtimaan toisenlaista vaihtoehtoa. Hill Siden, Vuosaaren ja Tawast Golfin edustajat kertovat miksi ratkaisuun päädyttiin ja miten se on onnistunut. Kannattaa lukea!

On joulukuun 7. päivä ja osa Etelä-Suomen kentistä on edelleen auki. Sosiaalisen median viestien mukaan kentät ovat hyvässä kunnossa ja auringon paistaessa peliolot ovat kohtalaiset. Hangossa sijaitsevan Hangolfin aiempi 10 kuukauden pelikausiennätys taitaa mennä rikki, sillä jouluviikollekin on luvassa lämpöasteita.

SGKY Honour-lehden toimitus toivottaa kaikille lukijoilleen miellyttävää joulunaikaa ja erinomaista vuotta 2016!

Honour-lehden 4-2015 sisältö:

Moninkertaista näkyvyytesi parhaassa kohderyhmässä!

Golfosakkaat kuuluvat suurten ikäluokkien edustajiin, joilla on aikaa ja resursseja oman elämänsä hallintaan. He liikkuvat ja harrastavat myös off-season -aikaan ja nauttivat elämästään. Mikäli sinulla on tälle kohderyhmälle suunnattu tuote tai palvelu, kerro siitä Honour-lehdessä.
Painetun lehden lisäksi viestisi jaetaan myös verkkosivujemme ja digipaper-lehden välityksellä, jolloin moninkertaistat näkyvyytesi parhaassa kohderyhmässä. Issuu-sivuston Honour digipaper-lehtiä on luettu 2656 kertaa.

Lehti, verkkosivut, uutiskirjeet, kyselyt ja palveluhakemisto – yhteistyötämme varten rakennettu kokonaisuus

SGKY-mediat on kokonaisuus, joka tukee nykyaikaisen inbound-markkinoinnin strategiaa. Lehden mainos/artikkeli kertoo tuotteestasi, kyselyllä keräämme kiinnostuneiden yhteystietoja, uutiskirjeillä aktivoimme palautteita ja johdatamme asiakkaat ostoprosessiisi. Olemme tämän vuoden aikana jo testanneet konseptiamme ja kerromme mielellämme sen kokemuksista. Fustra keräsi useita kymmeniä kiinnostuneita kokeilemaan lajia erinomaisesti tukevaa harjoittelua. Golfasumiskampanja tuotti sekin useita kymmeniä liidejä yhteistyökumppaneillemme. Golf Centerin Custom Fit -palveluun halusi tutustua noin 40 golfaria.

Hyvä yhteistyökumppani, arvoisa mainostaja!

Golfalalla on syntymässä koko lajin kattava viestintästrategia, jossa SGKY on mukana. Lajin viestintä nostetaan sille kuuluvalle tasolle ja golfin ainutlaatuisia arvoja markkinoidaan jatkossa enemmän myös lajin ulkopuolisille. Tässä viestintätyössä SGKY:n rooli kenttäyhtiöiden ja golfosakkaitten äänitorvena on merkittävä, sillä uusien harrastajien lisäksi meidän tulee pitää huolta nykyisistä osakkaista ja laadukkaista suorituspaikoista. SGKY on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tuottaa asiantuntijapalveluiden lisäksi informaatiota, josta on hyötyä. Eurooppalaisen emoyhdistyksen EGCOA:n kautta seuraamme ja vaikutamme asioihin myös EU-tasolla.

Tavoitat lajiin eniten sitoutuneet golfarit – SGKY-medioissa

Mikäli yrityksesi etsii kohderyhmää, jolla on aikaa ja resursseja, löydät sen golfista. Golfosakkeen omistajat kuuluvat suurten ikäluokkien ryhmään, jolla on asunnot maksettu, lapset maailmalla ja omaa aikaa sekä mahdollisuuksia matkustaa ja harrastaa.
Alan lehdistä vain SGKY Honour-lehti jaetaan pelkästään golfosakkaille osoitteellisena kotiin.

Rakennetaan polku asiakkaan luo yhdessä

Miten ostopäätös syntyy? Jokainen meistä etsii ensin tietoa verkosta varmistuakseen tuotteesta ja sen hinnasta. Muiden suositukset nousevat yhtä tärkeämmiksi ostopäätöstä tehtäessä. SGKY-mediat on rakennettu toisiaan tukeviksi kanaviksi tavoittamaan golfosakas kiinnostavassa sisällössä ja kohderyhmän erikoisvaatimukset huomioden. Ja lisää sosiaalisen median kanavia tulee vuodelle 2016.

Tietoja medioistamme

Vierailut nettisivuillamme lisääntyvät Honour-lehden ja uutiskirjeaktivointien ansiosta. Nettisivut avattiin maalis-huhtikuun vaihteessa 2015. Viimeisen 3 kk aikana sivuilla on käynyt yli 3000 vierailijaa.
Kesäkuun SGKY Honour-lehti jaettiin kaikille golfosakkaille Suomessa. Uutiskirjeitämme on jaettu yli 28 000 vastaanottajalle. ZEF-kyselyillä olemme saaneet arvokasta tietoa omaan toimintaamme ja uusia asiakkaita yhteistyökumppaneillemme.

Miten voimme auttaa sinun yritystäsi menestymään?

• SGKY:ssä on mukana jo 48 kenttäyhtiötä, eli noin 30 000 golfosakkeen omistajaa
• SGKY-kanavissa viestisi osuu oikeaa kohderyhmään oikeassa mediaympäristössä
• Rakennamme pitkäkestoisia kumppanuuksia kustannustehokkaasti
• Ota yhteyttä: toimitus@sgky.fi, toimisto@sgky.fi niin tulemme kertomaan lisää
• Tai soita: 0400 484 027/Jukka Rimpiläinen, julkaisupäällikkö

SGKY Honour-lehden sisällysluettelo nro 3-2015

Kesä on kääntynyt syksyyn ja monilla työt alkavat haitata harrastamista. Kentät ovat avoinna ja mikäli paistaa, ne ovat täynnä, mikäli sataa on todella hiljaista. Sama trendi on jatkunut koko kesän, onneksi elokuu oli golfareille suosiollinen.

Honour-lehden kolmas numero peilaa mennyttä kesää ja nostaa esiin ilmiöitä ja asioita, jotka meitä ovat puhuttaneet. Toimituksen edustaja sai itsekin golfosakkeen ostotarjouksen taholta, jolla on kymmeniä yrityksiä saattohoidossa, ja täytyy vain ihmetellä toiminnan röyhkeyttä. Onneksi poliisi on tutkimassa näiden hämärämiesten puuhia.
Kentänhoidossa Golfliitto kilpailutti kenttäkonsultoinnin ja koko sen toiminta uudistettiin. Kentänhoitajayhdistykset toimivat rinnakkaisorganisaatioissa omiin tapoihinsa uskoen. Kysymme lehdessä, kuka oikein vastaa kentänhoidon tulevaisuudesta Suomessa tässä uudessa tilanteessa.
Kenttien profiloitumisesta on puhuttu pitkään, mutta onko kentillä työkaluja siihen. Ainakin eri kyselyjärjestelmillä saadaan nyt parempaa tietoa harrastajista. Loppuvuodesta saadaan niistä lisätietoja, samoin kuin kenttien taloudellisesta tutkimuksesta ja nähdään millaiset ratkaisut vievät lajia eteenpäin.
Kun kausi päättyy, moni lopettaa liikkumisen. Annamme vinkkejä siihen, miten kesän aikana kohonnut kunto kannattaa hyödyntää.


Artikkelit löytyvät allaolevista linkeistä ja voit kommentoida niitä kunkin sivun alalaidasta löytyvällä palautelomakkeella. Odotamme palautettasi!

• Pääkirjoitus, hallituksen puheenjohtaja, Hans Weckman,
  Osakkeet... arvoisat osakkeenomistajat/Golfaktierna...bästa aktieägare

• Suomi-golfin strategia, Talous- ja toimintaolosuhteet
• SGKY Closed -kisasta all inclusive -matkalle Belekiin
• Suurin Pudottaja -kisa lennätti kolme pelaajaa Belekiin
• Toimarin sohvalta, Lassi Kiviniemi – Valinnan vaikeus
• Kultainen Mestari 2015 luksusmatkalle Belekiin
• Wellcome to EGCOA 2015 European Golf Business Conference
• Golfosakkeiden hämäräkauppiaat saatava kuriin!
• Yritystapahtumat edelleen tärkeitä golfkentille
• Pelaamisen hinta, case HyviGolf
• The Spirit of the game, golfarkkitehti Peter Fjällman (lue digilehdestä)
• Naisten Pankki keräsi golfaamalla ammatin yli 200 kehitysmaiden naiselle (lue digilehdestä)
KUKA VASTAA KENTÄNHOIDON TULEVAISUUDESTA SUOMESSA?
• FGA ja FGCMA – miksi kaksi kentänhoitoyhdistystä?
• Kentänhoito yhteistyökumppaneiden silmin (lue digilehdestä)
• Kentänhoitotason valinnat ohjaavat konehankintoja (lue digilehdestä)
• Kenttien profiloitumiseen tarvitaan työkaluja
• Tee asioita, joilla on merkitystä kentällesi
• Kustannustehokkuutta ja nykyaikaa, Mika Nurminen/Schetelig (lue digilehdestä)
• Kello sanoo 137 metriä greenin keskelle – testissä TomTom-golfkello
• Lukijat valitsivat Suomen parhaan golfasumiskohteen – ja voittaja on...
• Golfaaja pärjää yksin, Taru Hermunen-Kuusela
• Tee lämmittelyliikkeet oikein ennen golfkierrosta
• Golfkausi päättyy – loppuuko liikkumisesi?
• Kanariansaarten lintukoto La Gomera
• BurgerPassi-kampanjan arvontavoittaja suuntaa Korineum Golfiin
• Vuokrattu Pelican Self Storage -varasto vaihtoehtona golfvarusteiden talvisäilytykseen?
– vastaa myös aiheeseen liittyvään kyselyyn!
• Tapiola Golfin klubitalon rakentaminen alkoi
• Naisjoukkue edustamaan Suomea WCGC, Road to Cascais 2016 -kisaan (lue digilehdestä)

SGKY Honour-lehden numeron 2-2015 sisältö:

Vuoden toisen Honour-lehden tekeminen on ollut inspiroivaa, eikä vähiten siitä syystä, että lehti päätettiin jakaa kaikille golfosakkeen omistajille Suomessa. Suomi-golfin strategiatyö on hyvässä vauhdissa ja sitä kommentoivat lehdessä sen vaikutusvaltaisimmat osapuolet. Alan haasteita käsitellään monissa artikkeleissa, ja nyt on jo näkyvissä oikeansuuntaisia ratkaisumallejakin. Älä ole osa ongelmaa, vaan osa ratkaisua, tuntuisi sopivan tähän hetkeen.


Suuri lukijakilpailu – Suomen paras golfasumiskohde tarjoaa lukijoille mahdollisuuden perehtyä golfkenttien läheisyyteen rakennettaviin vakio- ja vapaa-ajanasuntoihin. Osallistu kiinnostavaan kisaan valitsemalla oma suosikkisi ja voit voittaa upeita palkintoja.
Golfarin hyvinvointiosio avaa henkisen ja fyysisen valmistautumisen saloja sekä kertoo miten uudet mailat olisi paras hankkia. Esittelemme jälleen myös yhden golfmatkakohteen – Mar Menor Golf Resortin Espanjassa. Tietoja syksyn Honour-lukijamatkasta kansikuvan maisemiin löydät sivuiltamme.
SGKY on aidosti osakkaan asialla ja haluaa vaikuttaa lajin tulevaisuuteen. Onko teidän kenttäyhtiönne jo siinä keskustelussa mukana?
Toivottavasti viihdyt lehden parissa.

Honour-lehden 2-2015 sisältö:

 • Pääkirjoitus, hallituksen puheenjohtaja, Hans Weckman – Omistajien asialla – I ägarnas tjänst
 • Suomi-golfin strategia
 • Golfliiton liittovaltuuston puheenjohtaja, Harri Kainulainen: Jäsenistön ääntä on kuultu
 • Toimarin sohvalta, Lassi Kiviniemi – Onko golf kallista vai halpaa?
 • Turkish Airlines osaa lentobusineksen
 • Kultakortti on golfosakkaan etuoikeus
 • Mitä SGKY tekee – konkreettiset esimerkit
 • Näistä puhutaan nyt – Muutos aiheuttaa aina ongelmia!
 • 50-vuotias Suur-Helsingin Golf julkaisi upean kirjan historiastaan

SUOMEN PARAS GOLFASUMISKOHDE – LUKIJAKILPAILU

 • Sarfvik – elämänlaatua ja luksusta arkeen
 • Meri-Teijolla viihdyt pidempäänkin.
 • Tapiolan Golfpuiston upeita atrium-asuntoja rakennetaan jo
 • Unelmien koti kalliolla Kultaranta Resortissa
 • Pickalan Minivillat edustavat uutta ajattelua golfkohteessa

GOLFARIN HYVINVOINTI

 • Custom Fit – paras tapa hankkia uudet mailat
 • Haasteena pysyvästi parempi peli – uskallatko kohdata itsesi?
 • Valmistaudu golfkierrokseen Fustran avulla
 • Kuukauden loma Espanjan lämmössä – Mar Menor Golf Resort

 • Estetiikkaa vesiesteisiin ja väyläremontti hoitotoimin
 • Onko golf oikeasti turvallinen laji – ja miten voimme siihen itse vaikuttaa
 • Vantaan Golfpuiston rakentaminen on alkanut
 • Meri-Teijo juhlisti merkkipäiväänsä
 • Ford Mustang – haluatko kesyttää tämän pedon
 • 36 suomalaista golf-aktiivia tutustui Ahvenanmaahan

Honour-lehden digiversio 2-2015on luettavissa täältä >

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
BirdieTime
Matkailun teemanumero 2-18
Golfkenttien Some-näkyvyys
takaisin ylös