Ruoho on vihreämpää jäsenkentillä!

Uutiset

Haluanko ymmärtää viestitettävät asiat oikein?

kirjoittanut Lassi Kiviniemi | julkaistu 11.10.2017

Viestintä on taitolaji, joka kannattaa jättää ammattilaisten hoidettavaksi. Usealla kentällä suunnitellaan yhtiöoikeudellisia asioita, joiden ennakkoviestinnän onnistuminen voi ratkaista päätöksien hyväksymisen tai hylkäämisen. Monesti viestin voi tulkita monella tavalla, ja jos mahdollinen päätös on itselle epäedullinen tai epämieluisa, on ymmärrettävää, että viestin VOI ymmärtää väärin.
Olemme keskustelleet ja kirjoitelleet paljon tavoista saada uusia harrastajia lajimme pariin. Perimmäinen syy saada uusia pelaajia on turvata kenttien olemassaolo taloudellisesta näkövinkkelistä. Olemmeko onnistuneet siinä?

KLUBIGOLFAUS RENNOMMAKSI
Olisiko peiliin katsomisen paikka? Minun mielestäni meidän pitäisi hieman nyt höllätä skragaa. Nyt tämä viesti voidaan ymmärtää väärin.
Minun mielestäni uudet lajiin tutustujat tulevat usein lajien parista, joissa näytetään tunteet, ilot ja surut. He keskittyvät suorituksiin huolimatta siitä, minkälainen meteli ympärillä on.
Pesäpallossa lukkarille huudetaan kuinka varmasti tulee väärä, ja vastaavasti lyöjälle, että "kuolee". Koripallossa kun vastustaja saa vapaaheiton, niin kotikatsomo mylvii niin, ettei omaa ajatustaan kuule. Jääkiekosta, jalkapallosta, kamppailulajeista tai telinevoimistelusta puhumattakaan.
Golfin mahdolliset uudet harrastajat ovat tottuneet tämäntyyppiseen toimimiseen urheilussa, ja nyt kun he tulevat meidän kanssamme pelaamaan ensimmäisiä kertoja alkaa kieltoviidakko griinillä: ei saa puhua, ei saa liikkua, ei saa seistä siinä, ei saa koskea, ei saa.... kiinnostuvatko he lajista?
Tämä ei tarkoita, että etiketistä jotenkin luovuttaisiin. Kyse on vaan hieman rennommasta otteesta.
Päivänselvää on, että ylilyönnit pitää karsia heti pois. Turvallisuus, toisten ihmisten kunnioittaminen ja kentästä sekä omaisuudesta huolehtiminen ovat aivan keskeisiä asioita.
Ja kilpagolf on sitten aivan eri asia, siellä mennään by the book!

PURETAAN RAKENTEITA
Jos on golfviestinnässä haasteita kertoa erilaisia asioita ns. ulkopuolisille, niin on siinä haasteita kyllä sisäpiirissäkin, vaikka rakenteita pyritäänkin yhdistämään. Vaikka FGCMA integroitui FGMA:han jäljelle jäi vielä SGK, SGL, PGA, GOTA ja FGA. Ymmärrän, että aina eri yhdistykset eivät välttämättä tiedä toistensa tekemisestä, johtuen juuri tästä viestinnän vaikeudesta ja monikulttuurisuudesta. Ja sitten, kun asioista kerrotaan omilta kanteiltaan ja hieman eri vinkkeleistä on soppa valmis. Some on samantien täynnä lainauksia, jotka useasti ovat väärin ymmärrettyjä. Ja lukijat lukevat väärin ymmärrettyjä asioita ja huonoimmassa tapauksessa ymmärtävät väärin ymmärretyn asian väärin...
Voi olla väärin ymmärretty kentillä tehty tutkimus, mutta aika hauska se kuitenkin on: Mikä on eniten griineillä käytetty lause? "Ei breikannu yhtään"!

Toivottavasti saadaan puttailla vielä pitkään tänäkin syksynä.

-Lassi Kiviniemi-

> takaisin uutisiin

KOMMENTOI

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:

syy nykyiseen tilanteeseen

Olisikohan syy nykyiseen tilanteeseen se, että jäsenyys vapautettiin 10 vuotta sitten golfliiton suosituksesta. Golfliittohan halusi vain jäsenmaksurahaa, eikä miettinyt asiaa lainkaan osakkaan kannalta.

- kirjoittanut pentti sirola | 24.10.2016

Liity postituslistalle

SGK-LAKINEUVONTA
Suomen luontoystävällisin golfkenttä
–––––––––––––––––––––––
takaisin ylös